Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hiçbirine imza atmadım” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Hiçbirine imza atmadım”

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, AK Parti Hükümeti’nde bakanken, özelleştirme ve yabancılaştırmaya yönelik kararların hiçbirine imza atmadığını söyledi

TP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın, Oruçoğlu Termal Otel’de düzenlenen ‘2. Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Şener, AK Parti hükümetinde bulunduğu dönemde kabul etmediği, doğru bulmadığı politikaların olduğunu söyledi. Kabul etmediği ve doğru bulmadığı politikalarla mücadele ettiğini belirten Şener, “Cumhuriyet tarihinin en fazla özelleştirmesini ve yabancılaştırmasını yapan mevcut iktidardır. O dönemde Özelleştirme İdaresi bana bağlıydı. Özelleştirme Yüksek Kurulu’nda ben vardım. Ama bu iktidarın yapmış olduğu özelleştirmelerden ve yapmış olduğu yabancılaştırmalardan hiç birinin altına ben imza atmadım ve temel kavgalarımızdan biri buydu.” diye konuştu.
“ABD’den daha mı liberalsin”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi anlayışının ‘Hangi devirde yaşıyoruz, bırakın isteyen istediğini gelsin alsın’ olduğunu dile getiren Şener, “Bu dünyanın neresinde var? ‘İsteyen istediğini alsın.’ Çinliler, ABD’de bir enerji firmasını almak için 18,5 milyon dolar verdi. ABD Senatosu ayağa kalktı. ‘ABD’deki enerji, ABD’liler dışında kimseye verilemez’ dedi. Birleşik Arap Emirlikleri’nden bir firma geldi ABD’deki 2 limanı satın aldı. Yine Senato müdahale etti. ‘Hayır, ABD limanını ABD’li olmayanlar işletmez’ dedi. Sen, ABD’den daha fazla mı liberalsin? Sen Çin’e git birde, Çin destanları anlatıyorlar. Bankalardan bir hisse senedi alda göreyim seni. Ama maalesef Rusya’nın da, Almanya’nın da, Fransa’nın da stratejik sektörleri varken, ‘bırakın hangi devirde yaşıyoruz isteyen istediğini alsın’ diyen Başbakan ve onun uyguladığı ekonomi politikaları sonrasında Türk ekonomisi hızla yabancılaşmaktadır. Ekonominin çarkları yabancı ekonomileri ihtiyaçlarına göre dönmektedir. Maalesef bu süreçten Türkiye adına, geleceğimiz adına ister istemez endişe duymaktayız.” diye konuştu.
TP Genel Başkanı Şener, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan partilerin herbirinin Türkiye’nin bir yerinden tutarak birlik ve beraberlik bağını koparmaya çalıştıklarını kaydederek, “Ayrışmayı derinleştirenler, bu ülkeye iyilik yapmıyorlar. İnsanımızın hakkı her şeyin üzerindedir. Milli irade dediğimiz şey, 50 milyonun verdiği oydur. Biz ayrışmadan yana değil, birlik beraberlikten yanayız. Bu ülkede yaşayan insanların inançları farklı olabilir. Bir inanca mensup olan, başka inanca saygı göstermelidir” ifadelerini kullandı.
Toplantıda konuşan TP Afyonkarahisar’dan sorumlu MKYK üyesi Çetin Volkan Akyol ise Afyon benim için önemli bir ildir. Tarım ve hayvancılıkta Türkiye’nin göz bebeği olan bir ildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünkü geldiği durum, tarım ve hayvancılık açısından içler acısıdır. Türkiye’ye sürekli ithal et girmekte. donmuş et ithalatı da serbest bırakıldı. Biz Türkiye partisi olarak diyoruz ki Türk insanı üretecek ve kazanacak. mazotun fiyatını biz indireceğiz. Bize inandığınızda sizler karlı çıkacaksınız” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti