Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hilton Afyon’a artı değer katacak”

DoubleTreeBy Hilton açılışı için

DoubleTreeBy Hilton açılışı için Afyonkarahisar’a gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, “Afyonumuzu kutluyorum. Bildiğim kadarıyla Antalya, İstanbul, İzmir, Ankara gibi, ki İzmir’i bile geçmiş olabilir, illerimizi kenarda tutarsak, otel ve tesisi sayısı açısından en başta gelen illerimizden bir tanesi 5 yıldızlı otel sayısı Afyon’u geçen bir ilimiz yok.” dedi. Vali Mustafa Tutulmaz ise Afyonkarahisar’ın marka değerinin uluslararası markaların ilimize gelmesiyle daha da artacağına dikkat çekti

Afyonkarahisar’da kısa sürede inşası ve çalışmaları tamamlanan DoubleTreeBy Hilton Otel, dün düzenlenen törenle açıldı. Törene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Anayasa Mahkemesi Üyesi Celal Mümtaz Akıncı, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, Hilton Türkiye Sorumlusu Kıdemli İş Geliştirme Direktörü Tuğrul Temel, çok sayıda işadamı, belde ve ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.
“OTELİMİZ 75 MİLYON LİRA BÜTÇEYE MAL OLDU”
Hizmete açılan DoubleTreeBy Hilton hakkında bilgi veren otel sahibi ve BNR Doğaltaş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Altıpınar, “Bugün benim için çok önemli bir gün. Zira uzun yıllardır hayalini kurduğum ve Afyonkarahisarımı-zın vizyonuna büyük değerler katacağına yürekten inandığım bu otel projesini nihayete erdirerek kapılarını açtı ve ilk misafirlerimizi ağırlamaya başladık. Otel projesi fikrimiz, kurduğumuz hayallerimiz, potansiyel ihtiyaçların bir araya gelmesiyle doğdu. Şahsen bizler şirket misafirlerimizi veya aile dostlarımızı Afyon Merkez’de misafir etmek istediğimizde böyle bir imkana ulaşamıyorduk. Madem böyle bir ihtiyaç var, elimizi taşın altına koyalım istedik. Termal turizmi konusunda zaten haklı bir üne sahip olan ilimizin aynı zamanda bir iş oteline ihtiyacı olduğunu düşündük ve hangi marka ile yürüyeceğimiz konusunda hayli çalışma yaptık. Sonucunda Afyonkarahisar’a yakışanın dünya çapında bir marka olması gerektiğinde mutabık kaldık. Bu vesile ile Hilton Otelleri’nin en değerli ekibine teşekkürlerimi iletirim. En başından bu yana karşılıklı olarak iyi bir iletişim kurduk. Toplam 75 milyon lira bütçeye mal olan bu projeyi hep birlikte hayata geçirdik. Afyonkarahisar’ın nefes alan Akarçay manzaralı otelimizde; mevcutta 115 oda, 250 yatak kapasitesinin yanı sıra, dünya mutfağının ve yöresel lezzetlerin güzel örneklerini sunan Larissa Restoranımız, 12. katında yer alan Sky 12. barımız şehrimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacağını düşünüyorum. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde ise termal su ile işletilecek olan yaklaşık bin metrekare alana sahip olan SPA Tesisi bünyemize ekleyeceğimizi buradan müjdelemek isterim.” dedi.
“HİLTON MARKALARIN İÇİNDE DE ÇOK BÜYÜK BİR ÖNEME SAHİP”
Hilton Türkiye Sorumlusu, Kıdemli İş Geliştirme Direktörü Tuğrul Temel ise, “2017 yılının Kasım ayıydı zannediyorum. Burada şantiyede beraber soğuk bir havada çay içerken burada hayalini kuruyorduk. Burada nasıl bir otel gerçekleşebiliriz, odayı, restoranı, kafeyi, barı, SPA’yı ve diğer tesisleri nerelere yerleştirebiliriz, kimler gelir, kimler kalır, nelere hizmet eder, şehrin nerelerde açıkları var, diğer otellere nasıl rakip oluruz, nasıl rekabet edebiliriz ve şehre nasıl bir katma değerimiz olur diye. Bunların hepsini konuştuğumuz 2017 Kasım’ından bu yana kadar yaklaşık 18 ay gibi bu büyüklükte bir inşaat için çok kısa bir sürede, tüm ekip canla başla çalışarak proje ekiplerimizin verdiği de destekle harika bir iş ortaya çıkarttılar. Bundan sonrası artık, misafirlerin, şehrin önde gelenlerinin otelin sosyal altyapılarını, konaklama tesislerini ve ileride açılacak olan SPA tesislerini kullanmasına kaldı. Ondan sonra biz de misafirlerimizi güzelce ağırlayıp, onların ihtiyaçlarına göre kendimizi geliştirmeye çalışacağız. Onlardan gelen geri bildirimlere göre, gerekli önlemleri ve tedbirleri alıp, şehrin en önemli oteli olmak için elimizden gelen herşeyi yapacağız. DoubleTree markasının bu otelde çok iyi temsil edileceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
“AFYON ÜLKEMİZİN DİĞER BÖLGELERİ İÇİN GÜZEL BİR ÖRNEK OLUŞTURUYOR”
Afyonkarahisar’ın ülkenin diğer bölgelerine de güzel bir örnek olduğunu söyleyen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, “Afyon’u yakınen takip ediyorum. Ayrıca her geldiğimde de ayrı bir mutluluk ve memnuniyet duyuyorum. Afyon ilimiz AK Parti İktidarımızın başlangıcından beri potansiyel ve imkanlarını kullanarak güzel bir gelişme seyri göstermiş bir ilimiz. İçinde bulundurduğu termal, çok büyük bir kavşakta olması, 4 büyük şehrimizin Ankara, İzmir, İstanbul ve Antalya’nın kavşağında bulunmasının avantajlarını çok iyi kullanarak, 17-18 yıllık süreçte çok güzel, başarılı yatırımlara ve çalışmalara imza atarak Afyon’un ekonomisi izlediğim kadarıyla çok güzel gelişti. Afyon, ülkemizin diğer bölgeleri için güzel bir örnek oluşturuyor. Bu açıdan ben Afyonumuzu kutluyorum. Bildiğim kadarıyla Antalya, İstanbul, İzmir, Ankara gibi ki İzmir’i bile geçmiş olabilir, illerimizi kenarda tutarsak, otel ve tesisi sayısı açısından en başta gelen illerimizden bir tanesi 5 yıldızlı otel sayısı Afyon’u geçen bir ilimiz yok. Biz inanıyoruz ki Türkiye’nin turizmi çok hızlı bir şekilde gelişecek ve 2023 yılında bu potansiyeli fazlasıyla var. 65-75 milyar dolarlara yükselen bir turizm geliri elde edeceğiz. Ben bu güzel tesisin Afyonumuza, ülkemize, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese tebriklerimi sunuyorum.”şeklinde konuştu.
“AFYONLUCA İÇİ DOLU OLSUN İNŞALLAH”
Afyonkarahisar’daki otel sayısına dikkat çeken AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, “Bundan 15 sene önce deseydik ki Afyonkarahisar’da 11 tane 5 yıldızlı otel olacak. İçinde 27 bin tane yatak olacak, Hilton bile gelecek desek herhalde gürlerdik diye düşünüyorum. Ama Elhamdülillah Afyonkarahisarlı hemşehrilerim, girişimci ruhuyla özellikle İbrahim Bey gibi çok değerli yatırımcılarımız, Afyonkarahisar’da doğup, Afyonkarahisar’ı unutmayan hemşehrilerimiz sağolsunlar çok güzel değerler katıyorlar. Emeği geçenlere çok çok teşekkür ediyorum. Afyonluca içi dolu olsun inşallah diyorum.” diye konuştu.
“DÜNYANIN HER YERİNDEN İNSANLAR BURAYA GELECEK”
Hilton markasıyla birlikte dünyanın her yerinden insanların Afyonkarahisar’a geleceğini belirten AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, “Allah hayırlı mübarek etsin. Güzel bir tesis oldu. Afyonkarahisar’a yakıştı. Değerli vekilimizin de söylediği gibi 2002 yılında 2 olan 5 yıldızlı otel sayısı bugün 11. 12’ncisi de bitmiş durumda, yani her an tekrar faaliyete geçebilir. Ve devam edenleri de dahil ettiğimizde bu sayı hakikaten Türkiye’deki en iyi noktaya gelmiş illerden birisi. Bu bizim için bir mutluluk, ama bugün uluslararası bir otel zincirinin Afyonkarahisar’da açılması ayrı bir mutluluk. Bundan sonra inşallah dünyanın her yerinden insanlar, dünyanın her yerindeki Hilton’un internet sayfalarında belki, buraya termal suda geldikten sonra, dünyadaki tek termal sahibi Hilton olacak. Bu da dünyanın her yerinde görünecek ve inşallah Afyonkarahisar’a daha fazla turistin gelmesine, daha fazla bu bölgedeki turizmin canlanmasına vesile olacak. Bu açıdan doğru tespit, doğru bir yatırım, bol ve bereketli kazançlar diliyoruz. Sağlıkla, nice nice bütün çalışanları ile birlikte mutlu olsunlar, Afyonkarahisarımıza yeni yeni yatırımlar, istihdamlar olsun.” ifadelerini kullandı.
“ULUSLARARASI BİR ZİNCİRİN AFYON’DA OTELİNİN OLMASI ARTI BİR DEĞER KATIYOR”
Hilton markasının Afyonkarahisar’a marka değeri kattığını vurgulayan Vali Mustafa Tutulmaz, “Gerçekten Hilton ilimize artı bir değer katıyor. Bizim bundan önce 10 tane faaliyette olan 5 yıldızlı otelimiz var. Gerçekten hepsi ayrı güzellikte, ayrı bir zevk ile donatılmış oteller. Ancak uluslararası bir zincirin ilimizde bir otelinin olması ile artı bir değer katıyor. Biz her zaman şunu söylüyoruz, ‘İlimizin marka değerini artırmamız gerekiyor’ diyoruz. Bu yönde de çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu marka değer ancak işte bu markaların ilimize gelmesiyle olacaktır. Emeği geçen, bu tesisi bu aşamaya getiren İbrahim Beye, çalışanlarına, Hilton camiasına teşekkür ediyorum. Tesisin hayırlı uğurlu olması dileğiyle.” dedi.
Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile yeni tesis hizmete açıldı.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti