Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hızlı Trende Önce Afyon Birinci Kademe Bitirilecek”

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, 31 Mart yerel seçiminden sonra herkesin birbirini kucaklaması gerektiğini belirtti. Adaylara başarılar dileyen Eroğlu, hızlı tren yapım işinde öncelikle Afyon’a kadar birinci kademenin bitirilmesi konusunda bakanlığı ikna ettiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la konuyu 21 Şubat’taki Afyonkarahisar miting öncesi görüştüğünü açıkladı

Orman ve Su İşleri

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar eski Milletvekili Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, Kocatepe Gazetesi çalışanlarını ziyaret etti. Ziyarette AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yakup Yılmaz’da yer aldı.

“AFYONLULAR KAVGA SİYASETİNİ SEVMEZLER”

Yerel seçimlerin demokratik bir yarış olduğunu ifade eden Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, “Afyonkarahisar’da olgun bir siyaset süre geliyor. Zaten Afyonu kavga siyasetini sevmezler. Kavga etmeye teşebbüs edenler var ama bizim düşüncemiz sükûnetle, demokrasinin gereğinin yapılacağı bir yarışın tamamlanmasıdır. Bu yarışı en çok çalışacak ve Afyon için en hayırlı olacak kişilerin kazanmasını diliyoruz. AK Parti olarak bizim başka partilere karşı herhangi bir çıkışımız yoktur. Tenkitten ziyade ağır kelimeleri asla sarf etmeyiz. Biz AK Parti olarak faaliyetlerimizi aktarıyoruz. Biz yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Hüseyin Ceylan Uluçay, bizim Belediye Başkan adayımızdır. Kendisi çok vizyon sahibi bir isimdir. AK Parti’de uzun yıllar teşkilatlarda çalışmış son dönemde Afyonkarahisar İl Başkanlığı yapmıştır. Bu sayede Sayın Cumhurbaşkanımızla yakın temasta oldu. Onun da sevgisini kazandı. Hatta şunu açıkça söyleyeyim, kendisi göreve talip olmadı. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız, Hüseyin kardeşimizin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında bir takım faydalı görüşler sunmasından dolayı kendisini çok takdir ediyordu. Hatta Hüseyin Bey örnek il başkanı seçilmişti. Hakikaten kendisi iyi il başkanıdır. Kendisine görev teklif edildi. Neticede bu Afyon’a hizmet etmektir. Kendisi de ‘Afyon’a hizmet etmek benim için de bir borçtur.’ dedi. Çünkü burada doğduk, büyüdük, buranın ekmeğini yiyip, suyunu içtik diyerek hizmet edebilmek için bu teklifi kabul etti.” dedi.

“AFYON’A BÜYÜK HİZMETLER YAPTIK”

Bakanlığı döneminde tüm AK Parti ekipleriyle birlikte Afyonkarahisar’da büyük hizmetlere imza attıklarını dile getiren Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, “Afyon’a büyük hizmetler yaptık. Afyon nereden nereye geldi? Afyon’a o kadar çok tesisler yaptık ki. En azından barajlar, sulama tesisleri, ağaçlandırma köprüleri, dere ıslahları, hükümetimiz tarafından yapılan bölünmüş yollar, hastaneler, diğer bütün tesisler malumdur. Afyon hakikaten çok güzel bir il oldu. 140 milyar TL gibi hükümetimizden çok büyük bir rakamı 2022 yılı itibariyle Belediyeler hariç yatırımlar yapıldı. Bunların hepsi görülüyor. Afyon’da ‘Kokarçay’ Akarçay haline geldi. 1500 adet köprü yaptık. Hemen her ilçeye doğal gaz getiriyoruz. Yeşillendirme faaliyetleriyle Afyonkarahisar çok güzel oldu. Artık Afyonkarahisar değil ‘Yeşilhisar’ olarak anılıyor. Hatta vekillerimiz bazen bana bakanken takılıyorlardı. ‘Afyon’u, Karahisar’dı, Yeşilhisar yaptın. Biraz bizede yardım et.’ diyorlardı. Her yeri ağaçlandırdık. Allah’a şükürler olsun 168 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Bu bizim için büyük bir başarıdır. Artık Afyon’a girerken yol kenarlarında yeşillikler arasından giriliyor. Hâlbuki Afyon kurak bir yer. Ayrıca sulamalara çok önem verdim. Çünkü burası ziraat açısından da çok önemli şehirdir. Çünkü hayvancılık önemlidir. Sucuk şehri, kaymak şehridir Afyon. Bilindiği üzere burada hakikaten o kadar güzel işler yaptık ki 850 bin dekar araziyi DSİ suladı. İl Özel İdareye 100 milyon TL DSİ’den para aktardık. Hepsini kullanamadık şu anda. 76 milyon TL’sini kullandık. 350 bin dekar arazi sulanınca Afyon’da üretim çok arttı. Şu anda DSİ’nin hesaplarına göre her yıl çiftçilerimize 1,5 milyar TL ilave gelir akmaya başladı. Bu çok önemli bir noktadır.” diye konuştu.

“BEŞ YILDIZLI OTEL KONFORUNDA HAYVAN HASTANESİNİ AÇTIK”

Bakan Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Afyon için yapılacak çok şeyler var. Mesela hayvancılığı geliştirmek için buraya bir hayvan hastanesi kurması AKÜ Rektörümüz teklif etmişti. Bunu takip ettik vekillerimizle birlikte. Hatta geçen gün bunun açılışı yapıldı. Benim Şuhut’ta cenazem olduğu için açılış törenine katılamadım. Beş yıldızlı bir otel konforunda bir hayvan hastanesini hizmete açtık. Gurur duyduk, yol yapımı da şaha kalktı. 600 kilometre bölünmüş yol yaptık.”

“Hızlı Trende Önce Afyon Birinci Kademe Bitirilecek”

“HIZLI TREN’DE ÖNCE AFYON’A KADAR BİRİNCİ KADEME BİTİRİLECEK”

“Kocatepe Gazetesine yaptığım ziyaret vesilesiyle bir müjde vereyim.” diyen Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, şöyle konuştu: “ Sayın Cumhurbaşkanımıza, ‘Efendim bu hızlı treni hızlandıralım.’ dedim. 21 Şubat 2024 yılında Cumhurbaşkanımız şehrimize geleceği tarihte bende geldim. Hatta hızlı tren yapım işi müteahhitine de haber verdim. O da havaalanına geldi. Hızlı Tren Yapım İşi müteahhidi tanıştırırken Erkin Şahtı ve yanında kızı olan Prof. Dr. Orhan Erbilgin’i takdim ettim. Sayın Cumhurbaşkanımıza Afyon’daki hızlı tren yapımı işini müteahhidin hızlandıracağını söyleyince kendileri ‘Tamam’ dedi. Ben özellikle şunu talep ettim. Hem müteahhit firmaya hem de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na birlikte daha önceki bakanla oturduk, konuştuk. Alt yapı bittikten sonra üst yapıya başlanmasın. Önce Afyon’a kadar birinci kademeyi bitirin. Trenler işlesin. Ondan sonra ikinci kademe Manisa’ya kadar, üçüncü kademe İzmir’e kadar bunu yapın dedik. Çünkü bu daha ekonomiktir. Mühendislik bunu gerektirir. Bakanlık da kabul etti.”

“AFYONLULAR OY VERİRKEN BÜYÜK PROJELER YAPACAKLARA BAKSIN”

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel seçiminde ben herkese başarılar diliyorum. Bu demokratik bir yarıştır. Seçimden sonra herkes birbirini kucaklasın istiyoruz. Biz kimseyi hangi parti olursa olsun ayırt etmeden hizmet ettik. Zaten Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da hiçbir şekilde ayrım yapmadı. Geçmişte bize çok zulüm yapıldı. Ödeneklerimiz kesildi İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ’de iken. Biz asla böyle birşeye tevvessül etmedik. Biz nüfusa göre her ile gitmesi gereken parayı hakkaniyetli şekilde ilettiyoruz. Afyonkarahisarlılar oy verirken buraya kimin hizmet edebileceğini iyi düşünsünler. Özellikle Afyon’u tanıyan, büyük projeleri yapma kabiliyeti olanları ön görsünler. Bazı adaylar oldukça atıyorlar. Bu iş atmakla olmaz. AK Parti olarak bizim yaptıklarımızın yapacaklarımızın teminatıdır.”

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti