Hizmetlerin Bakanı İsmet Attila'yı Anlatan Kitap Çıktı
Türkiye'de bir döneme damgasını vuran, Afyonkarahisar'da hizmetleriyle bugün de saygıyla anılan İsmet Attila'nın hayatını anlatan kitap yayınlandı. Eğitimci-yazar Ahmet Hidayet Şahintepe'nin hazırladığı kitap, Sinada Yayınevi'den çıktı
Türkiye’nin 1990’lı yıllarının en etkili devlet adamları arasında yer alan, Doğru Yol Partisi Afyonkarahisar Milletvekilliği’nin yanı sıra Maliye ve Gümrük Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı görevlerini başarıyla sürdüren İsmet Attila’nın hayatını anlatan bir kitap çıktı.
“Türkiye ve Afyonkarahisar Sevdalısı İsmet Attila” adını taşıya ve Sinada Yayınevi’nden yayınlanan kitap, Afyon Türkeli Gazetesi yazarı, eğitimci Ahmet Hidayet Şahintepe tarafından hazırlandı. Kitapta, Şahintepe’nin İsmet Attila ile yaptığı ve Afyon Türkeli Gazetesi’nde yayınladığı röportajlara yer verildi.
“SELAM OLSUN ÜLKE SEVDALILARINA”
Kitap ile ilgili kendi köşe yazısında değerlendirmede bulunan Ahmet Hidayet Şahintepe, “56 bölüm (hafta) Söyleşimiz devam etti ve hepsini yayınladım. Baktım ki Türkiye sevdalısı, Afyonkarahisar Sevdalısı olan, İsmet Beyin, İlimize hizmetleri oldukça çok önemli ve kalıcı eserler bırakan İsmet Attila’ya Selam olsun. Söyleşi bittikten sonra İsmet Bey ile; ‘Bu söyleşileri Kitap haline getirsek nasıl olur’ diye konuştuk, düşündük. Çünkü yazı kalıcıdır. Çünkü kitap; yapılan hizmetleri kalıcı olarak iz bırakan bir eserdir, belgedir kitap... Yiğit ölür eseri kalır... Bu söyleşileri, makaleleri kitap haline getirmeye karar verdik ve bu elinizdeki eser, Türkiye ve Afyonkarahisar Sevdalısı İsmet Attila olarak ortaya çıktı. Selam olsun bu eseri okuyanlara! Türkiye’me, Afyonkarahisar’a eser bırakanlara...Selam olsun! Selam olsun, ülke sevdalılarına, Afyonkarahisar sevdalılarına” ifadelerini kullandı.
“KEŞKE DİYECEĞİM HİÇBİR ŞEY KALMADI”
Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği önemli devlet adamlarından olan İsmet Attila ise kitabın sunuş yazısında şu vurguları yaptı:
“Eğitim Öğretim alanında, kazandırılan binalardan, yeni açılan okullara. Afyonkarahisar Yüksek Okullarından, (AKÜ'ye) Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesine...
Çapak çayırı olarak bilinen atıl bataklık araziden, yedi mahalleden oluşan, Uydukente...
Hastahanelerden, Sağlık Ocaklarına yapılan yardımlardan, teknik araç gereçlere ve kazandırılan binalara... SANJET’ten ve AFJET’ten (Jeotermal Enerjiden), Isınmadan Jeotermal Seracılığa. Kaplıcalardan, Termal Başkent, Afyonkarahisar’a... Küçük Sanayi Bölgelerinden, Organize Sanayi Bölgelerine (O.S.B.’ne). İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasına... Afyonkarahisar merkez ve ilçe köylerine, alt yapı çalışmalarından, Dinar depremi sonrasında, Dinar İlçemizin ihya edilmesine, ayağa kaldırmaya... Yaşanabilir bir İlçe konumuna getirmeye... Vergi düzenlemeleri ile. Vergide çağdaş Sistem’e geçerek, Ülkemizi IMF'e Muhtaç etmeden yapılan tasarruf ve yatırımlarla... Kısaca ‘Halkın Parasını, Halkın Parası yaparak’ yerli yerinde harcamalarla...
Devlete ve Millete, halka, huzur içerisinde, görev yapmış ve hizmet etmiş kişilerin, huzuru içerisinde, yaşamaktayım. Bakanlık yaptığım dönemlerde, ‘Keşke şunu da yapsaydım diyeceğim’ hiçbir şey kalmadı.”
Bakmadan Geçme





