Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hobi bahçeleri için başvurular başladı

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Devlet

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Devlet Parkı’nda yapımı
tamamlanan 229 adet hobi bahçesi için başvurular başladı

 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Hobi bahçelerine ilaveler yapacağız” sözünü tutuklarını belirterek, “Bir seçim vaadimizi daha hayata geçiriyoruz. Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin büyük bir merakla beklediği hobi bahçeleri için kuralar Mayıs ayı içinde çekilecek.” dedi.
Başkan Zeybek, Afyonkarahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki atölyelerde yapılan 229 adet hobi bahçesi için başvuruların 12 Nisan Pazartesi günü başlayacağını ve 30 Nisan Cuma günü mesai bitiminde sona ereceğini söyledi.
“YENİ HOBİ
BAHÇELERİ YOLDA”
Hobi bahçelerinde vatandaşların kendi sebze ve meyvelerini yetiştirip toprakla haşır neşir olmanın keyfini süreceğini kaydeden Zeybek, tespit edilen yeni bir bölgede daha 400 adet hobi bahçesi oluşturacaklarını açıklayarak, “Daha önce oluşturulan bahçelerin aylık kullanım bedeli 30 liraydı. Yeni hobi bahçelerinden katkı payı alarak 5 yıl süre ile tahsis ettiğimizde belli bir miktarını peşin, kalanını 5 yıla yayacağız. Aylık kullanım bedelini de 100 lira olarak belirledik. Yeni bir yer bulduk inşallah orada da 400’e yakın yeni hobi bahçesi yapacağız.” dedi.
KURA KATILIMI İÇİN
50 TL YATIRILACAK
Öte yandan Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, hobi behçeleri kuruları için vatandaşların 30 Nisan Cuma günü mesai bitimine kadar Fuar Alanında bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğüne başvurabilecekleri belirtilerek, “Başvuruda bulunan vatandaşlarımız, kura katılım bedeli olarak Belediyemiz Gelir Servisine 50 TL yatırmaları gerekmektedir. Noter huzurunda çekilecek kuranın ardından hak sahibi olacak vatandaşlarımız sözleşmenin ardından katılım bedeli olarak peşin 1500 TL, aylık kullanım bedeli olarak ise 100 TL ödeyecek.” denildi. >> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

 

Hobi bahçeleri kuralarına katılım şartları ise şu şekilde:
Emekli olanlar,
Birinci derece şehit yakınları (Anne, baba, eş, çocuk)
Kura günü itibariyle 60 yaş ve üstü vatandaşlarımız,
Engellilik durumu en az yüzde 40 olanlar
Gaziler