Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hocalar Belediyesi’nin zimmet mağduriyeti inceleniyor

YASAL UYARI Kocatepe Gazetesi’ne

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

 

Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesinde Hocalar Belediye Başkanlığı’nda görevli iki memurun haklarında açılan “Zimmet ve Resmi Belgede Sahtecilik” suçlarını içeren kamu davası görülüyor

 

Hocalar Belediyesi’nde memur olan sanıklar A.Ç ile İ.Ç’nin üzerine atılı Resmi Belgede Sahtecilik ve Zimmet suçlarının yargılaması devam ediyor.
İKİ SANIK SUÇU KABUL EDEREK PİŞMANLIK BİLDİRDİ
Her iki sanığın 2019 yılında “Hatalı Tahakkuk, Hatalı Tahsilât” adı altında toplamda yaklaşık 70 ayrı belge ve makbuzda Resmi Belgede Sahtecilik ve Zimmet suçlarını işledikleri öğrenildi. Sanık İ.Ç’nin Hocalar Belediyesi’nde tahsildar olarak görev yaptığı dönemde yaklaşık 50 adet “Hatalı Tahakkuk ve Hatalı Tahsilât” işlemi göstererek toplamda 16.128,77 TL, diğer sanık A.Ç’nin de aynı şekilde yaklaşık 20 adet işlemde toplam 7 bin 774,51 TL’lik zimmet suçu işledikleri kaydedildi. Her iki sanık duruşmada verdikleri ifade de soruşturma öncesi Belediye zararını ödeyerek pişmanlık duyduklarını bildirdi.
SORUŞTURMA BAŞLAMADAN BELEDİYE ZARARI ÖDENDİ
Sanık A.Ç, önceki gün görülen duruşmada verdiği ifade de ailevi nedenlerden dolayı geçirdiği zor dönemde maddi sıkışıklık nedeniyle sözü edilen parayı kullandığını söyledi. A.Ç, “Eşim vefat etmişti. Çocuğumda üniversite son sınıftı. Maddi olarak sıkışmıştım. Parayı alıp kullandım. Ama soruşturma başlamadan bulup buluşturup iade ettim. Pişmanım.” ifadelerini kullandı. Sanık avukatı ise, “Müvekkil çok pişmandır. Soruşturma başlamadan Belediye’nin zararını giderip, yapılan ödemenin dekontu Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edilmiştir. Belediye’nin şikâyeti olup olmadığının araştırılmasını, müvekkilimizin beraatını, mahkeme aksi kanaatte olursa lehine hükümlerin uygulanmasını talep ediyoruz.”dedi.
MÜTALAYA KARŞI SAVUNMA SÜRESİ VERİLDİ
Sanık İ.Ç’de soruşturma başlamadan Belediye zararını ödediğini dile getirerek eyleminden duyduğu pişmanlığı sözlerine ekledi. Her iki sanık hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul ettiklerini dile getirdi. İddia makamı; Sanıkların üzerlerine atılı suçtan cezalandırılmalarını ancak soruşturma öncesinde etkin pişmanlık göstererek Belediye zararını ödemeleri, samimi ikrarları göz önüne alınarak etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmaları yönünde mütalaa verdi. Müvekkili aleyhinde ki hükümleri kabul etmeyen sanık avukatına mütalaaya karşı savunma süresi verildi. Duruşma Mart ayında görülecek.
>> Burcu AYDIN’IN Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti