Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hüdai Kaplıcası’nda yağmur suyu çalışmaları başladı

Bu haberin fotoğrafı yok
Hüdai Kaplıcası'nda yağmur suyu çalışmaları başladı

Sandıklı Hüdai Kaplıcası’nın uzun yıllardır sorunu olan Kaplıca Çayı’nda dere ıslahı, kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmaları başladı

Şifalı suları ve doğal çamur banyolarıyla ülkemizin en önemli termal zenginliklerini bünyesinde barındıran ve birçok hastalığa şifa kapısı olan Hüdai Kaplıcası’nın en önemli sorunlarından Kaplıca Çayı’nın dere ıslahı, kanalizasyon ve yağmur suyu için çalışmalar başladı. Kaplıca içerisindeki görüntü kirliliği ve çevreye verdiği kötü kokunun önlenmesi amacıyla başlatılan çalışmalar sonrasında Hüdai Kaplıcası’nın uzun yıllardan beri çözülemeyen sorunu sona erecek. Sandıklı Belediyesi tarafından hazırlanarak, Çevre ve Orman Bakanlığı’na müracaatı yapılan Kaplıca Çayı Dere Islahı, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Projesi DSİ 183. Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü tarafından yapılan ihale sonrasında çalışmalara başlandı.
“Kaplıcanın vizyonu değişecek”
Hüdai Kaplıcası’nda başlayan çalışmalar hakkında açıklama yapan Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, “Termal turizmde marka kent olmak için yaptığımız çalışmalar sonunda hazırladığımız Kaplıca Çayı Dere Islahı, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu projesini Çevre ve Orman Bakanlığı’na sunmuştuk. DSİ 183.Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü tarafından projemizin çalışmaları başlatıldı. Kaplıcamızdaki kötü görünümü, çevre sağlığı ve insanları kokusu bakımından rahatsız eden Kaplıca Çayı’nda çalışmalar tamamlandıktan sonra Hüdai Kaplıcası’nın vizyonu değişecek. Kaplıcamızın yıllardır çözülemeyen sorununu çözmüş olacağız. Hüdai Kaplıcası adına yakışır çevre görünümüne kavuşacak.”dedi.