Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hükümet binası ilgi bekliyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Hükümet binası ilgi bekliyor

Yıkılması ve yerinin kent meydanı olarak düzenlenmesi yılan hikayesine dönen Hükümet Binası, tehlike yaratıyor

Yıkıldı, yıkılacak denilen ve içerisinde sadece Valilik makamı ile valilik memurlarının kaldığı Hükümet Binasında hizmet veren Milli Eğitim Müdürülüğü, Tapu, Kadastro, Dernekler, Nüfus, SYD Vakfı gibi müdürlükler uzun zaman önce taşındı. Binanın sol tarafı tamamen kullanılmazken, Valilik birimleri tarafından kullanılan bölüm ise bakımsızlığı ile tepki toplamaya başladı. Bakımsızlıktan sıvaları atan, duvarları isten simsiyah olan, numune alınmak için duvarları kazılan bina, Valiliğe işlemler veya imza için gelen vatandaşları hayretlere düşürüyor.
BOYANSA BARİ
Valiliğe ilk girişte göze çarpan duvarın dışından alınmış elektrik tesisatları, akmış ve kokan sıvalar, isten simsiyah olmuş duvarlar, bazı vatandaşlar tarafından da tepkiyle karşılanırken, “Tamam yıkılacak diye yapılmıyor belki ama, küçük rotuşlarla binanın görünümü düzeltilebilir“ tespitinde bulunuyorlar.
DIŞI İÇİNDEN BETER
Hükümet Binasının dış cephesinin de içinden farkı yok. Sıvaları dökülmüş kirden görünmeyen dış cephe Valiliğe işlem için girmeyip sadece önünden geçenlerin de ilgisini çekiyor. “Her yönden geliştiğinden bahsediyen ilimizin Hükümet Binası böyle iken kime neyi anlatabilir ki?” diyen vatandaşlar, sitemlerini ilettikleri Valilik memurlarından da “Neden böyle burası’ sorusuna karşılık ‘Yakında eski belediye binasına taşınacağız. O yüzden buraya bakım yaptırılmıyor.” Cevabını alıyorlar.
TEPELERDEN DÜŞEN
MERMERLER TEHLİKE SAÇIYOR!
Bilindiği gibi Hükümet Binasının dış cephe 20X30 mermer parçalarından kaplanmış durumda. Zaman zamanda bu mermerler yerlerinden koparak 30 metreden aşağıya düşüyor. Geçtiğimiz gün de, en üstte bulunan bir mermer parçası Hükümet Binası önüne düştü. Mermer parçasının Cumartesi günü düşmesi herhangi bir can kaybına veya yaralanmaya neden olmazken, mermerin hafta içi düşmesi, Valiliğe işlemleri için gelen vatandaşların yaralanmasına hatta can kaybına neden olabileceği bildirildi. Binanın dış cephesinden koparak yere düşen sıva parçaları da aynen Mermer parçası gibi tehlike saçmaya devam ediyor. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti