Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HÜRSİAD Afrika Birliği’nin merkezinde pazar araştırdı

Bu haberin fotoğrafı yok
HÜRSİAD Afrika Birliği'nin merkezinde pazar araştırdı

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) koordinasyonunda, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) organizasyonunda Etiyopya’nın Addisababa şehrine düzenlenen Türkiye–Etiyopya Ticaret ve Yatırım Heyeti programına katılan işadamlarının, Türkiye’ye anlaşmalarla döndüğü bildirildi

Etiyopyalılar “Afyon
lokumu”na yakın ilgi gösterdi
Ticari amaçlı geziye ESİDEF Başkanı Mustafa Özkara, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Ergüder Can, Etiyopya İzmir Fahri Konsolosu Ahmet Küçükbay Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Niyazi Diler ve dernek üyelerinden oluşan 36 kişilik heyet katıldı. Addisababa Sheraton Otel’de düzenlenen ticaret forumuna Etiyopya Ankara Büyükelçisi Dr. Mulatu Teshome, Etiyopya Ticaret Odası Başkanı Mulu Solomon, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Ahmad Tusa ve 250 Etiyopyalı işadamı katıldı. Görüşmelerde Etiyopyalılar “Afyon lokumu”na yakın ilgi gösterdiler. Tarım makinelerine talep çok olurken, Addisababa’ya PVC gönderilmesi ve otel inşa edilmesi konularında bağlantılar yapıldı.
Afyonkarahisar’dan
yedi iş adamı katıldı
Etiyopya Ticaret heyetine, Afyonkarahisar Hürsiad Üyesi, Afyon Cam Mozaik, Döneroğulları Gıda, Sözbir Gıda, Aşpa Gıda, Taner Giyim, Önder PVC firma sahipleri ve Dernek Genel Sekreterinden oluşan yedi kişi katıldı.
Hürsiad Başkan Yardımcısı Niyazi Diler Etiyopya’nın ticari alanda çok bakir olduğunu söyledi. Diler, “Ülkenin gıdadan, inşaata, sağlıktan tekstile varıncaya kadar her şeye ihtiyacı var. Bu ülkede ihtiyaç olduğunu fakat iyi bir ticaret yapmak isteniyorsa ülkede bir şirket kurarak, direk işi merkezden yürütmek gerekiyor.”dedi. Ülkedeki inşaatların düşük kalitede olduğunu belirten Diler, “İnşaat firmaları bu ülkede çok büyük yatırım imkanları bulacak. Kendi ürettiğimiz ürünlerle ilgili olarak da Etiyopyalı firmalara teklifler vereceğiz.” diye konuştu.
Hürsiad yönetim kurulu üyesi Abdullah Döner ise Türkiye’den Etiyopya’ya ihraç edilen gıda ürünlerinin bu ülkede çok sevildiğini, fakat Etiyopya’da gıda ürünlerinin çok pahalı olduğunu söyledi. Döner, “Bu durumun ülkenin dışarıdan gelen ürünlere uyguladığı vergilerin fazlalığından kaynaklanıyor. Bu sebeple gıda konusunda yatırım yapılacaksa ülkede üretim yapılması daha uygun olacaktır.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti