Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hüseyin Avni Danyal Kaç Kez Evlendi?

Hüseyin Avni Danyal, 12 Nisan 1962 tarihinde Trabzon’da doğmuş, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur.

Hüseyin Avni Danyal, 12

Eğitimini Ankara’da tamamladıktan sonra, 1981 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro-Oyunculuk Bölümü’nden mezun olmuştur. Uzun yıllar Ankara Devlet Tiyatrosu ve Bursa Devlet Tiyatrosu’nda görev yapmış, birçok tiyatro oyununda rol almış ve yönetmiştir.
Hüseyin Avni Danyal, özellikle Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde canlandırdığı Yalçın Bulut karakteriyle tanınmış, ayrıca Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Tufan karakterini canlandırmıştır. Aynı zamanda Güz Sancısı filminde Kenan karakteriyle de hafızalara kazınmıştır. Sanatçı, 2001 yılında Sanat Kurumu En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanmış ve birçok başarılı projede yer almıştır.
Hüseyin Avni Danyal, toplamda 3 kez evlendiği bilinmektedir. İlk eşi Sevda Aktolga ile olan evliliği 1970 yılında gerçekleşmiş, ikinci eşi Ülkü Ülker ile olan evliliği ise 1980 yılında başlamış ve kısa süre sonra sona ermiştir2. Üçüncü ve şu anki eşi Özgen Kılıçarslan ile ise 2011 yılından beri evlidir ve bu evlilikten 2014 yılında Deniz adındaki kızı dünyaya gelmiştir.