Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Huzurevleri Bocce’de yarışıyor – Kocatepe Gazetesi

Huzurevleri Bocce’de yarışıyor – Kocatepe Gazetesi
Huzurevleri Bocce’de yarışıyor

Afyonkarahisar Valiliği’nin destekleriyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün birlikte gerçekleştirdiği Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 2. Bocce Turnuvası Spor Komplesi’nde bulanan 500 kişilik Spor Salonu’nda yapılan açılış töreni ile başladı. Turnuvanın açılış törenine Vali Yardımcısı Erhan Günay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekil İsmail Kılınç, Spor Şube Müdürü İsmail Barın, Merkez, Bolvadin, Emirdağ ve Sandıklı Huzurevleri Müdürleri, huzurevlerinde kalanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Afyonkarahisar’da yapılan Bocce turnuvasında ilk iki sırayı alan takımların ülke çapında düzenlenecek Bocce ligine katılmaya hak kazanacaklarını belirten Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, “Yaşlılıkta hareketli yaşlanma hareketliliği ön plana çıkarma adına bakanlığımız bocce turnuvası ve bocce ligi düzenledi. Bunun ilkini geçen yıl bu salonda yapmıştık. İlimizde bulunan 4 huzurevi katılmıştı. En iyilerini Antalya’da yapılan Türkiye Şampiyonası’na göndermiş ve Türkiye 7’ncisi olmuştuk. Bu sene bakanlığımız 27 takımın katıldığı deplasmanlı Bocce ligi düzenledi. Bizde bu sene yapılacak Bocce müsabakalarını başlatacağız. 27 Ekim’de yapılacak final maçıyla tamamlanacak. Burada birinci ve ikinci olan takımı Türkiye genelindeki bocce turnuvasına göndereceğiz. Şimdiden katılan İhtiyar Delikanlılarımıza başarılar diliyorum” dedi.
“DEVLET ÖZEL SEKTÖR MANTIĞINA DÖNDÜ”
Devletin artık özel sektör mantığına döndüğünü aktaran Vali Yardımcısı Erhan Günay, “Geçen yıl burada açılışını yaptığımız bocce turnuvasında şunu gördük ki bizim huzurevlerinde yaşayan bireylerimiz gerçekten öyle dolulardı ki bunu görmek bizi inanın çok mutlu etti. bu durum Ulusal bir federasyona dönüştü. Antalya’da yapılan karşılaşmalarla bu sene daha farklı şekilde tezahür ediyor. Lig usulü uygulanıyor, hem burada gelen takımlar ağırlanacak, hem deplasmanlara gidilecek. İnşallah güzel bir turnuva olacağını ümit ediyorum. İnşallah bu yıl Afyonkarahisar olarak güzel başarılar çıkarmayı hedefleyelim. Bizlerde yüzümüzü güldüren neticeler alalım istiyorum. Öylesine bir mantık gelişti ki devlette, eskiden nasıl özel sektörde insanlar hizmet alırken daha fazla haklarını arayabiliyorsa şimdi devlet özel sektör mantığı ile hareket eden bir konuma geçti. Ben şöyle diyorum; artık devlet özel sektör gibi oldu, özel sektör devlet gibi oldu. Şuan huzurevlerinde yaşayan vatandaşlarımız için algı öylesine değişti ki artık huzurevlerinde insanlar bakılmayan veya aileleri tarafından yalnızlığa itilen olarak görülmüyor. Şimdi insanlar geçtiğimiz günlerde bir sohbet esnasında da bunu konuştuk, insanlar huzurevlerinde emekliliklerinden daha öncesinden yer ayırtmaya çalışıyor. O kadar güzel imkanlar doğdu ki Allah devlete zeval vermesin noktasına geldik” ifadesine yer verdi.
TED
KOLEJİNDEN BÜYÜKLERE ÇİÇEK
Turnuva öncesinde yapılan açılış töreninde TED Koleji öğrencileri yaşlılara yaptığı minik jestle çiçek takdim etti.
TURNUVAYI GÜNAY BAŞLATTI
Merkez, Bolvadin, Emirdağ ve Sandıklı Huzurevleri’nde kalan büyüklerin yer aldığı 2. Bocce Turnuvası’nın açılışını Vali Yardımcısı Erhan Günay gerçekleştirdi. İhtiyar delikanlıların hünerlerini sergilediği turnuvanın ilk gününde Bolvadin Huzurevi Sandıklı Huzurevi’ni 13-4 mağlup etti. Merkez Huzurevi ise Emirdağ Huzurevi’ni 13-8’lik skorla mağlup etti. (Kocatepe Haber Merkezi)