Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İbrahim Erdemoğlu Nelerin Sahibi?

 “Türkiye’nin en zengin insanı İbrahim Erdemoğlu’nun iş hayatı ve serveti merak ediliyor. İbrahim Erdemoğlu kimdir? Ne iş yapıyor? İbrahim Erdemoğlu hangi şirketlerin sahibi? Sizler için araştırdık.

 “Türkiye’nin en zengin insanı

Türkiye’nin en zengin insanı İbrahim Erdemoğlu, Forbes 2023 Milyarderler listesinde yer alan 26 Türk arasında en üst sırada yer alıyor.  İş dünyasındaki başarısı ve serveti kadar sıra dışı yaşam öyküsü ile tanınan iş insanı İbrahim Erdemoğlu, serveti ne kadar? Detaylar haberimizde…

İBRAHİM ERDEMOĞLU KİMDİR?

Türkiye’nin en zengin iş insanı İbrahim Erdemoğlu, 1962 yılında Adıyaman’ın Besni ilçesinde doğmuştur. ilkokul, ortaokul ve liseyi eğitimini Gaziantep’te tamamlayan Erdemoğlu, aradeniz Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü mezunudur.  İş hayatını 1983 yılında baba mesleği olan halı ticareti ile atılan Erdemoğlu, Evli ve üç çocuk babasıdır.

 

İBRAHİM ERDEMOĞLU NELERİN SAHİBİ?

Türkiye’nin en zengin insanı İbrahim Erdemoğlu, “Erdemoğlu Holding” Yönetim Kurulu Başkanıdır.  Üniversite yıllarında baba mesleği olan halı ticaretine başlayan Erdemoğlu, iş hayatına babası Mehmet Erdemoğlu’nun ilke ve değerleri doğrultusunda yön vermiştir. 1998 yılında, bugün parça halı sektöründe dünya lideri olan Merinos Halı’yı kurmuş olan Erdemoğlu, parça halı ve iplik üretimindeki başarısının ardından 2005 yılında köklü bir duvardan duvara halı markası olan Dinarsu’yu Akkök Grup’tan devraldı. 2015 yılında polyester elyaf, filament, polyester bazlı polimerler konusunda dünyanın önde gelen üreticilerinden olan Sasa Polyester A.Ş. şirketinin hisselerinin %51’ini Sabancı Holding’den satın almıştır.  Zorunlu pay alım teklifi sonrası ise; Ağustos 2015 tarihinden itibaren Erdemoğlu Holding’in Sasa Polyester A.Ş’deki hisse oranı %84,80’e ulaşmıştır.