• Haberler
  • Genel
  • 'İdarecilik, 24 Saat Ulaşılabilmeyi Göze Almaktır'

'İdarecilik, 24 Saat Ulaşılabilmeyi Göze Almaktır'

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından 'Hayatın Merkezinde Sağlık, Sağlığın Merkezinde Liderlik: İlham Veren Bir Kariyer Buluşması' konulu söyleşi düzenlendi.

Afyon MYO Konferans Salonunda Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı, Afyon Park Hayat Hastanesi Tıbbi Hizmetler Direktörü ve Türkiye Özel Hastaneler Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Alev Türe’nin konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye; akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.'İdarecilik, 24 Saat Ulaşılabilmeyi Göze Almaktır'

Dr. Alev Türe yaptığı konuşmada sağlık sektörünün, işletmelerin yoğun olduğu bir alan olduğunu belirtti. Hayat başarısının mesleki başarının önüne geçtiğini vurgulayan Türe, öğrencilerin hangi bölümde okuduklarının tek başına belirleyici olmadığını ifade etti. İnsan ilişkileri, iletişim becerileri, işe yönelik heves ve çalışma isteğinin mesleki bilgi kadar önemli olduğuna dikkat çeken Türe, “Zekâ seviyesi ortalama olan bir birey, düzenli eğitim aldığında akranlarıyla benzer bir seviyeye ulaşabilir. Ancak bu seviyeyi ileri taşıyabilenler, süreçten gerçek anlamda kazanç sağlayan kişiler oluyor” dedi. Kadınların sosyal rollerinin daha fazla olduğuna da dikkat çeken Türe, bu durumun hayatın doğal akışından kaynaklandığını ifade etti. Türe, ileride anne, eş ve ev hanımı olarak farklı sorumlulukların bir arada yürütüleceğini hatırlatarak, “Her bir çalışanın farklı sorunları var ve bunlarla ilgilenmek zorundayız. Kişisel sorunlar da oluyor, iş yeriyle ilgili sorunlar da. Telefonunuz neredeyse hiç susmaz. Eve gittiğinizde de süreç devam eder. İdarecilik böyle bir iştir; 24 saat ulaşılabilir olmayı göze almanız ve görevinizin gereği olarak bunu sürdürebilmeniz gerekir” diye konuştu.


Türe, kişiyi başarıya götüren unsurların yalnızca standart eğitim olmadığını, kişilik özelliklerinin de önemli rol oynadığını belirterek şunları söyledi:

“İlkokulda da ortaokulda da sınıf başkanıydım; üniversitede ise öğrenci temsilcisi olarak görev yaptım. Hep bir liderlik, organize etme ve yönetme yönüm vardı. Biraz da toplum sizi bu rollere itiyor; çünkü işlerine geliyor. Örneğin sınıfta hocanız bir çalışma verdiğinde içinizden biri ‘Arkadaşlar şöyle yapalım; Ahmet sen bunu üstlen, Mehmet sen şu kısmı hallet’ dediğinde bu herkesin hoşuna gider; çünkü ne yapacağını bilirsiniz. Büyük çerçeveye bakan birinin olması işleri kolaylaştırır. Ben de hep o büyük resmi gören tarafta oldum. Bu durum elbette biraz fıtrat meselesi; ancak aynı zamanda çalışkanlık, azim, kararlılık ve başarma isteğiyle de yakından ilgili. İstek çok önemli. Hedef koymak çok önemli. Hedefinizi yüksek tutun. Hedefiniz 10 ise en az 7’ye ulaşırsınız. İşte tüm bunlar, insanı belli bir noktaya taşıyan temel unsurlardır.”

Söyleşi, soru cevap bölümünün ardından teşekkür belgesinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme