'İddialar çarpıtmadan ibaret' – Kocatepe Gazetesi
Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Muhtar Demirci, Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin basın kuruluşları aracılığıyla kamuoyuyla paylaştığı iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Demirci, yazılı bir açıklama yaparak 'Şahsıma yönelik yapılan Kesk-Eğitim-Sen'in açıklaması çarpıtma ve iftiradan ibarettir' dedi Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin bir süre önce basın açıklamasıyla duyurduğu iddialar nedeniyle Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Muhtar Demirci bir açıklama yaptı. Demirci, iddiaların [&hellip]
Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Muhtar Demirci, Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin basın kuruluşları aracılığıyla kamuoyuyla paylaştığı iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Demirci, yazılı bir açıklama yaparak “Şahsıma yönelik yapılan Kesk-Eğitim-Sen’in açıklaması çarpıtma ve iftiradan ibarettir” dedi
Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin bir süre önce basın açıklamasıyla duyurduğu iddialar nedeniyle Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Muhtar Demirci bir açıklama yaptı. Demirci, iddiaların çarpıtma ve iftiradan ibaret olduğunu belirterek “Afyon KESK-Eğitim Sen şubesinin yaptığı basın açıklaması ve duyuru tamamen sendika yönetiminin yanıltılmasından ve çarpıtmadan ibarettir. Eğitim- Sen gibi sendikacılık geçmişi uzun olan bir sendikanın yöneticilerinin doğruları yerinde tespit etmeden, okulumuzun kapısından dahi girmeden ağır ve gayri ahlaki ithamda bulunarak açıklama yapması son derece yakışıksız ve yanlış olmuştur. Şahsıma yönelik yapılan KESK -Eğitim-Sen’in açıklaması çarpıtma ve iftiradan ibarettir” dedi.
Başarı değerlendirmesinin akabinde
Sınıfta öğretmenlerin gözetlenmesi, bir veya birkaç kişiyi hedef alarak rencide edici söz söylemesi iddialarının gerçekle bağdaşmadığını belirten Demirci, “Okul yöneticisi veya herhangi birsinin sınıfları kapıdan gözetlemesi en hafif tabiriyle ayıptır. Böyle bir şey asla yapılmamıştır. Yapılamazda. Okul yöneticisi yılda en az iki defa mevzuat gereği zaten ders denetimi yapmaya yetkili ve mecburdur, dolayısıyla böyle bir şeye ihtiyaç yoktur. Yönetici denetim yapar gözetleme yapmaz. Derslik kapılarının bir kısmının yenilenmesi yeni bir olay değildir, daha önceden yapılmıştır. İlginç bir şekilde konu başarı değerlendirmesinin akabinde gündeme getirilmiştir. Yapılan değerlendirme toplantısında ve diğer yazılı uyarılarda öğretmenliğin özel bir görev olduğu öğretmenlerinde davranışı, oturması, kalkması, kılık kıyafetiyle örnek olması gerektiği, sınıflara girildiğinde şık olmayan durumların tespit edildiği özellikle vurgulanılmışken kapılar gözetleniyor şeklinde iftira nitelikli ve gayrı ahlaki açıklama yapılmıştır. Oysaki üzerinde durulan husus eğer öğretmen konuşma, davranış, oturuş, kalkışına dikkat etmez ise; öğrencilerinde çok olumsuz hareketler ve davranışlar yapabileceği ifade edilmiştir, hiç kimse özel olarak hedef alınmamıştır” ifadelerini kullandı.
16 güvenlik kamerası mevcut
Demirci, şöyle devam etti:
“Okul yöneticisi olarak performansı düşük, sınıfta emeğini yeterince harcamayan öğretmen, işini layıkıyla yapmayan memur ve hizmetliyle ilgili gerekli tedbiri almak, başarılı çalışanları da taktir ve taltif etmek görevimizdir. Her çalışanımız bizim için değerli ve önemlidir. Şimdiye kadar okulumuzdaki her türlü uygulama çalışanlarımızla birlikte uygulamaya konmuş, bundan sonrada talep ve fikirleri dikkate alınarak uygulamalar yapılacaktır. Okulumuzun koridorlarında ve bahçesinde 16 adet güvenlik kamerası mevcuttur, okulda müdür odasının kapısı da dahil okulun tüm koridorları, bahçesi kamera sistemiyle zaten kontrol edilmektedir. Dolayısıyla her türlü olumlu yada olumsuz durum tespit edilebilmekte, gerekli önlemler alınmaktadır.”(Kocatepe)
Bakmadan Geçme





