Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM bugün Bolvadin’de toplanacak – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
İGM bugün Bolvadin'de toplanacak

İGM Mart ayı toplatıları başladı. Bugün ikinci birleşimi yapılacak olan toplantıya Bolvadin ilçesi ev sahipliği yapacak

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayı toplantıları dün başladı. Meclis Başkanı Salih Sel’in yaptığı açılışın ardından gündem dışı bir madde okunarak rapor hazırlanması için ihtisas komisyonlarına gönderildi.
İSTİMLAK TALEBİ GÖRÜŞÜLECEK
AFJET A.Ş tarafından yaklaşık 16 yıldır kullanılan AF16 kuyusunun açıldığı arazi ücretinde ödenmesine rağmen gerekli yasal belgelerin zamanında alınmaması nedeniyle 2010/24 dosya sayılı izaleyi şuyu kararı ile satışa çıktığı bildirildi. AF-16 kuyusunun 084 sayılı ruhsat numarası ile Y 276 bin 923, X 4 milyon 302 bin 886 koordinatlarında 2012 tarihlerinde yenilenen bir kuyu olduğu, şirket tarafından termal turizm bölgesine tek elden su dağıtımında kullanılan en önemli ve en verimli kuyulardan biri olduğu kaydedildi. Bu gerekçeler nedeniyle AF-16 kuyusunun üzerinde açıldığı taşınmazın tüm masraf ve giderlerin AFJET tarafından karşılanması kaydı ile 5686 sayılı Jeotermal Kaynakları ve Doğal Mineralli Sular Kanunu’na göre kamusal yarar gözetilerek istimlak edilmesi AFJET A.Ş tarafından 22 Şubat 2013 tarihi itibariyle talep edildiği açıklandı. Talep; İdari Hukuk İşleri, İmar Bayındırlık, Plan ve Bütçe komisyonlarında görüşülmesine oybirliğiyle karar verildi.
OKUL TALEPLERİ KOMİSYONLARDA
2013 yılı faaliyet raporunun görüşülerek karara bağlanması için konu tüm komisyonlarda görüşülerek rapor hazırlanması oybirliğiyle kabul edildi. Gündemin 3’ncü maddesinde yer alan; Taşınır Kesin Hesap Cetvelleri ile Taşınır Kesin Hesap İcmal Cetvellerinin, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10.maddesinin (b) fıkrasına göre, karara bağlanması konusu Plan Bütçe komisyonunda görüşülmesine karar verildi. İhsaniye Belediyesi tarafından ilçede Şahinler mahallesi Sanayi caddesi üzerinde bulunan, mülkiyeti İhsaniye Belediyesine ait 91 Ada. 174 parselin anaokulu yapılmak üzere, İl Özel İdaresine bedelsiz devir edilmesi konusu ilgili komisyonlarda görüşülecek. İl merkezinde Kocatepe Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürlüğünün bahçesine yapılması planlanan, ek derslik inşaatı için ödenek temin edilmesi ve Eşrefpaşa mahallesinde bulunan, mülkiyeti Mustafa Yılmaz adına kayıtlı olan 23,00 metrekarelik arsa payı hissesinin, okul yapılmak üzere bağış olarak kabul edilmesi konusu ilgili komisyonlarda görüşülecek. Mart ayı toplantısının ikincisi bugün Bolvadin ilçesinde gerçekleştirilecek. (Kocatepe)