Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM gündemi yoğun – Kocatepe Gazetesi

İl Genel Meclisinin (İGM)
İGM gündemi yoğun

İl Genel Meclisinin (İGM) Ocak ayı toplantılarının üçüncüsü dün tamamlandı. Toplantı açılışını yapan Meclis Başkanı Salih Sel, katılması gereken bir tören nedeniyle ayrıldığı toplantıya Meclis Başkan Vekili Ömer Dayı Başkanlık etti. Toplantıyı Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan misafir bölümünde izledi.
GÜNDEM DIŞILAR KOMİSYONLARA
Toplantı gündem dışı konuların okutulup gündeme dahil edilmesi ile devam etti. Dinar ilçesine bağlı Gençali köyünde yer alan tapusunda Ören mevkii, 809 parsel numarası ile kayıtlı 60.900,00 metrekarelik taşınmaz üzerinde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı amaçlı olarak hazırlanan 2 paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar ve 3 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve eklerinin uygun görülmesi halinde onaylanması talebi İmar ve Bayındırlık komisyonunda görüşülecek. Sinanpaşa ilçesine bağlı Nuh köyünde yer alan tapusunda Serbançayırı mevkii, 5776 parsel numarası ile kayıtlı 13.288,70 metrekarelik taşınmaz üzerinde Akaryakıt-LPG Satış, Servis ve Ticaret Alanı amaçlı olarak hazırlanan 1 paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar ve 2 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve eklerinin incelenerek uygun görülmesi halinde onaylanması konusu oybirliği ile komisyona gönderildi.
PLAN ONAYI TALEPLERİ
 İNCELENECEK
Sultandağı ilçesine bağlı Akbaba köyünde, tapusunda Pirenlik mevkii, 108 ada, 1 parsel numarası ile kayıtlı 8.470,45 metrekarelik taşınmaz üzerinde depolama alanı amaçlı olarak hazırlanan 1 paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar ve 1 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı ve eklerinin incelenerek uygun görülmesi halinde onaylanması konusu komisyonda değerlendirilecek. Sandıklı’nın Kusura köyünde tapusunda Kirtil mevkii, 13 pafta, 1798 ve 1799 parsel numaraları ile kayıtlı toplam 37.888,00 metrekarelik taşınmaz üzerinde Akaryakıt-LPG servis İstasyonu Alanı amaçlı olarak hazırlanan 1 paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar ve 1 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı ve eklerinin onanması talebi de İmar Bayındırlık komisoynunda görüşülecek.
5 BİN ADET KİTAP
TEMİNİ İSTENİYOR
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü hizmet binası ve eklentilerinin bulunduğu arazi içerisindeki çevre düzenlenmesinde, eğitim ve tatbikat çalışmalarında, enkaz düzenlemesi iş ve işlemlerinde kullanılmak üzere 1 adet traktör talebi ilgili komisyonlarda görüşülecek. Bu yıl uygulanacak olan Kültür Yarışması sınavı için seçilen 5 bin adet “Riyazüssalihin’den 1001 Hadis Seçkisi” kitabının temin edilmesi talebi; Kültür, Turizm ve Sosyal Hizmetler, İdari ve Hukuk İşleri, Plan ve Bütçe komisyonlarında görüşülecek. Sandıklı Sanjet A.Ş. tarafından İl Özel İdaresine ait 120 No’lu Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsatlı saha içerisinde şirket adına intibakı yapılmak üzere 1 adet üretim kuyusu açılması ile ilgili talep; İmar Bayındırlık, Plan Bütçe, İdari Hukuk İşleri komisyonlarında görüşülecek.
BÜTÇE İÇİ İŞLETME
MÜDÜRLÜĞÜ KURULACAK
Gündemin 18. maddesinde bulunan Dinar ilçesinin Dombay Ovası Karakuyu Sulama tesisinin, ekli sözleşmedeki protokolünün imzalanması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterine yetki verilmesi uygun gören komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. Çay Selevir Sulaması Karamık Ünitesi, İhsaniye Ayazini Göleti ve Sulama Tesisleri, İhsaniye Bozhüyük Göleti ve Sulama Tesisleri, Kızılören Göleti ve Sulama Tesisleri, Sandıklı Dutağaç Göleti ve Sulama Tesisleri, Şuhut Balçıkhisar Şehit Uzman Çavuş Nurullah Oymak Göleti ve Sulaması ile Sinanpaşa Nuh, Taşoluk ortak Göleti ve Sulama Tesislerinin işletme, bakım ve yönetim sorumluluğu için, İl Özel İdaresince Bütçe İçi İşletme Müdürlüğü kurulması ve protokolleri imzalaması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterine yetki verilmesine karar verildi.
TALEPLERİ KHGB
DEĞERLENDİRECEK
Bolvadin içesine bağlı Hamidiye köyüne çok amaçlı düğün salonu, Çay ilçesine bağlı Deresinek köyüne düğün salonu, Dinar ilçesine bağlı Yıprak köyüne yeni yapılacak halı sahanın üstünün kapatılması, ışıklandırılması, kafeterya yapılması, çok amaçlı kapalı salon yapımı taleplerinin KHGB’nce değerlendirilmesine karar verildi.
SANDIKLI JEOTERMALİNE
VERİMLİLİK DESTEĞİ
Sandıklı İlçesi sınırları içerisinde bulunan, İl Özel İdaresi adına kayıtlı alan bazındaki 120 numaralı Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsatlı saha içerisinde işletme ruhsatlı kuyunun Y:255760 X:4258202 koordinatlarına taşıyarak üretim amaçlı 1 adet jeotermal akışkan elde etmek üzere sondaj açmak için izin verilmesi, tek elden su dağıtım projesinin uygulamaya konulması, havzanın verimli kullanılması uygun gören komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti