Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM Ocak toplantıları tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

İl Genel Meclisi (İGM)
İGM Ocak toplantıları tamamlandı

İl Genel Meclisi (İGM) Ocak ayı toplantılarının son birleşimi tamamlandı. Mecliste ihtisas komisyonlarından gelen raporları oylanarak karara bağlandı. Komisyonların çeşitli konularda hazırladığı bilgi notları okundu.
PARÇALANAN AİLE ÇOCUKLARINA ÖNCELİK VERİLİYOR
Aile ve Sosyal Hizmetler Komisyonunca boşanmış veya anne babasından biri ölmüş çocukların durumuna yönelik bilgilendirme yapıldı. Tüm eğitimlerde sosyal risk bölgeleri belirlenerek öncelikle parçalanmış ailelerin anne-babası ya da her ikisi de ölmüş çocuklara öncelik verildiği kaydedildi. Aile içerisinde çocuğun temel ihtiyaçlarının karşılanmaması, örgün ve yaygın eğitim olanaklarına ulaşılamaması sorunların gelecekte telafisi mümkün olmayacak şekilde çözümlenmeyeceğine kanaat getirilmesi durumunda Çocuk Koruma Kanunu’nda belirtilen ve mahkemece verilen tedbirlerin de uygulanabildiği bildirildi.
SİLİNDİR KAMYON VE
DİSTRİBÜTÖR ALINACAK
İl Özel İdaresi araç parkında bulunan, asfalt çalışmalarında kullanılan 2000 model Hamm marka silindirin kullanım dışı kalması ve asfalt distribütörlerinden 3 adedinin parça temini yapılamadığından 2018 yılı asfalt çalışmalarında kullanılmak üzere, 2 toprak silindiri ve 1 adet kamyona monteli asfalt distribütörü alınmasını uygun gören komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından yaşlıların bakımına yönelik bilgilendirme yapıldı. Kimsesiz tek başına kalan yaşlılarla engelliler için günlük yaşam gereksinimlerinin yerine getirilmesinde özellikle yaşlılar için il merkezi ve ilçelerde SYDV Başkanlıklarınca yaşlı ve evde destek modelinde bu tür projelerin değişik zamanlarda çeşitli projelerin uygulandığı bildirildi.
ÖZEL İDARE ANONİM
ŞİRKET KURACAK
İl Özel İdaresinin 696 sayılı KHK’nın 127’nci maddesinde  yer alan düzenlemeyi yerine getirebilmesi amacıyla İl Özel İdaresi bünyesinde “Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Hizmet İşleri A.Ş” adı altında 50.000,00 TL sermayeli ve İl Özel İdaresinin tek hissedar olduğu bir “Anonim Şirket” kurulması ve bu hususta, 5302 sayılı yasanın 52’nci maddesi ile 10/e maddesi hükümleri uyarınca iş ve işlemleri için İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürü Ümmet Aksu’nun yetkilendirilmesini uygun gören komisyon raporu kabul edildi.
BEDELSİZ BAĞIŞ KABULÜ ONAYLANDI
İl merkezinde Eşrefpaşa mahallesinde, tapunun bin 170 ada, 1 parselde kayıtlı, 377,00 metrekare alanlı mülkiyeti Mehmet Akif Ersoy Camii ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneğine ait taşınmazın, okul binası yapılmak üzere bedelsiz bağış kabul edilmesini uygun gören komisyon raporları kabul edildi. İhsaniye ilçesine bağlı Eynihankuzviran köyü ve Döğer beldesinde bulunan HES göletlerinin temizlenmesin talebinin, dairesince incelenerek gereğinin yapılmasına karar verildi. Toplantıda; Çay-Armutlu-Aydoğmuş, İscehisar-Doğanlar-Selimiye, Şuhut-Ortapınar, DY-Burunkaya, Hocalar-Kocayaka, Elvanpaşa-Uluköy, Ekinova-Menteş yollarının asfalt yapımına uygun olmadığı gerekçesiyle programdan çıkarılması konusunda ki çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Konu Şubat ayı meclis toplantısında tekrar gündeme gelecek.
KÖYLERİN TALEPLERİ
DEĞERLENDİRİLECEK
Çay ilçesine bağlı Deresinek köyü sınırları içerisinde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, tapunun 230 ada, 1’den 10’a kadar olan parsellerinde kayıtlı, üzerinde kiraz ve kayısı ağaçlarından oluşan taşınmazla ilgili Çay KHGB ile yapılan protokolün iptal edilerek taşınmazların satışı yapılana kadar bahçenin tüm bakımının muhtarlıkça yapılması talebi var. Ayrıca bahçeden elde edilecek hâsılatın muhtarlığa bırakılması konusunda çalışmalar sürüyor. Konu Şubat ayı meclis toplantısında görüşülecek. Afyonkarahisar ve 18 ilçeye bağlı köylerde 2018 yılı yatırım programına alınması istenilen içme suyu, yol, köprü, kanalizasyon, sulama, göletler, okul ve ödenek taleplerinin değerlendirilerek yatırım programına alındığı bilgilendirmesi yapıldı.
KOMİSYON RAPORLARI OYLANDI
Sultandağı ilçesine bağlı Yakasenek köy muhtarlığından yapılan taleplerin 2018 yılı yatırım programında değerlendirileceği açıklandı. Dinar ilçesine bağlı Kınık köyünde üç ayrı arsa vasıflı taşınmazların, kavaklık vasıflı taşınmazla birlikte tüm giderleri kendilerince karşılanmak üzere 5 yıl süre ile Kınık Köy Muhtarlığına tahsisini uygun gören komisyon raporları kabul edildi. Dinar’ın Uluköy Akdere mevkiinde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait tarla vasıflı taşınmazın açık artırma usulü ile satılması, satılamaması halinde 10 yıl süre ile kiraya verilmesini uygun gören komisyon raporları kabul edildi. İl Özel İdaresi 2017 mali yılı gider bütçesinin Hayvan Hastalıkları Mücadelesinde kullanılması için Firografik araç alımı kaleminden arta kalan ödeneğin Sertifikalı Hububat Tohumu Alımı harcama kalemine aktarılmasını uygun görmeyen komisyon raporu kabul edildi. Hocalar ilçesi KHGB’ne kamyon alımı için aktarılan ödeneğin yeterli gelmemesinden harcanmadığı, ilave ödeneğin 2018 yılı bütçesinden tahsis edildiği bilgilendirmesi yapıldı. Meclisin Şubat ayı toplantılarının ilki 5 Şubat Pazartesi günü sabah saat 10.30’da başlayacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti