Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM Şubat Toplantıları Pazartesi Günü Başlıyor

İGM Şubat ayı toplatılarının ilki 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

İGM Şubat ayı toplatılarının

İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı toplantılarının birinci birleşimi 5 Şubat 2024 Pazartesi sabah saat 10.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda başlayacak. Toplantıya Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, başkanlık edecek.

KIZILÖREN MÜTEVELLİ HEYETİNE İKİ ÜYE SEÇİLECEK

Toplantının açış konuşmasını Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, yapacak. Sinanpaşa İlçesi Tınaztepe beldesinde 40-41 pafta, Y:272078- X: 4289434 koordinatında bulunan ve Hudesu Şirketine kiralanan 0,145 litre/saniye debili içme suyu kaynağının kiralama süresini yeni yapılacak makine yatırımlarından dolayı kira sözleşmesinin süresinin 10 yıla kadar uzatılması konusu görüşülecek. 2024 yılı için Kızılören Mütevelli Heyet Üyeliğinde görev yapmak üzere seçilen sivil üye Ahmet Başpınar ve Hamza Acar’ın, istifalarıyla yerlerine iki hayırsever üyenin seçimi yapılacak. Afyonkarahisar Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesinin Müteşebbis Heyetinde yer alacak olan kurucu kurum ve kuruluşların katılma payı oranları ile temsil edilecekleri üye sayılarının belirlenmesi konusu görüşülecek. 2024 Yılı Performans Yatırım Programında bulunmayan ve il sınırları içerisinde bulunan köylerde acilen çözümlenmesi gereken içme suyu ve kanalizasyon inşaatlarının yapılması, içme suyu sondaj kuyusu açılması v.d işlerde kullanılacak malzemelerin nakilleri ile kazı işlerinde iş makinelerinin ve araçlarının kullanılması, ilgili personelin görevlendirilmesi konusu gündemde bulunuyor.

TAHSİS SÜRELERİNİN UZATILMASI TALEPLERİ GÜNDEMDE

İhsaniye İlçesine bağlı Gazlıgöl Beldesinde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, 261 ada 1 parsel numaralı, 1.305,41 metrekare yüzölçümlü arsa vasfındaki taşınmazın, kira süresinin 5 yıl süreyle uzatılması talebi değerlendirilecek. İl merkezinde ve ilçelerde sürdürülen ticari işletmelerin evsel atık toplama işinin ücret tarifesinin, protokolü yapılmış ve yeni yapılacak protokollerde uygulanmak üzere ücret tarifesinin belirlenecek. Emirdağ İlçesi Aşağıpiribeyli Köyünde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan, 207 ada 1 parsel numaralı, 344,29 metrekare yüzölçümlü, 2 katlı bina ve arsası vasfındaki taşınmazın köy konağı olarak kullanılmak üzere, Aşağıpiribeyli Köyü Tüzel Kişiliğine tahsis süresinin uzatılması görüşülecek. Çobanlar İlçesinde, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan. 719 ada 11 parsel numaralı, 2.626,10 metrekare yüzölçümlü, taşınmaz üzerinde yer alan Özel İdare İş Merkezi 1. katta bulunan, 16,17,18, 19, 23 ve 24 nolu bağımsız bölümlerin “Kaymakamlık hizmetlerinde” kullanılmak üzere tahsis edilmesi talebi görüşüelcek. Yine Çobanlar İlçesinde mülkiyeti idareye ait, 719 ada 11 parsel numaralı, 2.626,10 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerindeki, Özel İdare İş Merkezi binası zemin katında yer alan 6 ve 7 bağımsız bölüm numaralı işyerleri ile bodrum katta bulunan 2 adet depo ile birlikte toplam 80,00 metrekare alanın kiralanması konusu görüşülecek.

KLASİK VE CAZ FESTİVALLERİNİ YÜRÜTMEK İÇİN KARAR ALINACAK

Şuhut İlçesine bağlı Başören Köyünde, Ova Enerji A.Ş. tarafından yapılacak rüzgar enerji santarali tesisine ait “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı” amaçlı olarak hazırlanan imar planı ve eklerinin onaylanması konusu görüşüelcek. Afyonkarahisar’da düzenlenecek olan 23. Klasik Müzik Festivali ve 24. Afyonkarahisar Caz Festivalleri kapsamında, İl Özel İdaresi ile Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Deneği arasında festivalleri yürütmek için İl Genel Meclis kararı alınacak. 2024 Mali Yılı Gider Bütçesi ile Dinar Köylere Hizmet Götürme Birliğine, Tarımsal Hizmetler Makine Teçhizat Mal ve Hizmet Alımı için ayrılan ödeneğin, İlçe Tarım ve Ormancılık Müdürlüğüne hizmet aracı alınması tahsis değişikliğinin yapımı gündeme gelecek. Dinar İlçesine bağlı Aktoprak Köyünün isminin “Gürden” olarak değiştirilmesi talebi ele alınacak.

İNSAN HAKLARI KURUL ÜYE SEÇİMİ YAPILACAK

Üniversite öğrencileri tarafından geliştirilen “Afyonkarahisar Yöresine Özgü Mermer Tozu ve Yumurta Kabuğu Atıklarının Plastik Geri Dönüşümde Katkılayıcı Olarak Kullanılmasının araştırılması ve Geri Dönüşüm Cihazının Geliştirilmesi ” projesinin, Teknofest 2024’te tekrar finalde yarışabilmesi için ödenek aktarılması talebi görüşülecek. İl ve İlçe İnsan Hakları Kurulunda görev almak üzere, bir asil bir yedek üye seçimi yapılacak.

Emirdağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisli, 03 UR 976 plakalı Renault Megane marka otomobilin tahsis süresinin dolması nedeniyle, tekrar Emirdağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde kullanılmak üzere, tahsis talebi görüşülecek. İçişleri Bakanlığı tarafından, İl Özel İdaresi hesaplarına aktarılan 10.000.000,00 TL yardım ödeneğinin, İl Özel İdaresi giderlerinde kullanılmak üzere harcama kalemlerinin belirlenmesi konusundaki komisyon raporları karara bağlanacak. Emirdağ İlçesine bağlı Veysel Köyünde, tapusunda Ortatepe Mevkii, 487 parselde kayıtlı, mülkiyeti Adaçal A.Ş.’ne ait 64.000,00 metrekarelik taşınmazlar üzerinde Güneş Enerji Santrali amaçlı olarak hazırlanan imar planı ve eklerinin onaylanması konusundaki komisyon raporlar karara bağlanacak.

KOMİSYON RAPORLARI KARARA BAĞLANACAK

İl Özel İdaresinin iş ve işlemlerinde tam zamanlı sözleşmeli personel olarak 4 adet inşaat mühendisi, 2 adet makine mühendisi ve 2 adet elektrik mühendisi olarak çalıştırılan personelin, 2024 yılında da çalıştırılması ve net ücretinin belirlenmesi konusundaki raporlar oylamaya sunulacak. Dinar İlçesine bağlı Uluköy Köyünde, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan, 1098 parsel numaralı, 70.000,00 metrekare yüzölçümlü tarla vasfındaki taşınmazı tarımsal amaçla kullanmak amacıyla, kiraya verilmesi konusundaki komisyon raporları karara bağlanacak. Şuhut İlçesine bağlı Yarışlı Köyünde bulunan tarihi çeşmenin bakım ve restore edilmesi konusundaki komisyon raporları oylanacak. İl ve İlçeler dâhil tüm ekili alanlarda fare zararlısı için ilaç desteği verilmesi konusundaki komisyon raporlarının oylanacak. İhsaniye İlçesine bağlı Demirli Köyüne, HİS göleti yapılması konusundaki komisyon raporları görüşülecek. 5 Şubat Pazartesi gününden 9 Şubat Cuma gününe kadar 5 gün sürecek olan Şubat ayı toplatılarında İhtisas Komisyonlarından gelecek olan raporların görüşülmesi, Meclis Üyelerinin Başkanlığa sunacağı önergelerin, ilgili komisyonlara havalesi ile toplantılar tamamlanacak.