Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM’de 3. OSB gündemde – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
İGM’de 3. OSB gündemde

İGM Ekim ayı toplantıları dün başladı. Yapımı planlanan 3’cü Organize Sanayi Bölgesi’ne, İl Özel İdaresi’nin yüzde 30 hisseyle kurucu ortak olması konusu görüşüldü

İl Genel Meclisi (İGM) Ekim ayı toplantılarının ilki dün başladı. Beş gün süreli meclis toplantıları 7 Ekim Cuma günü tamamlanacak. İhsaniye İlçesi’ne bağlı Osman köyü sınırları içerisinde bulunan, Afyonkarahisar Kütahya karayolu üzerinde ve bölgesel havaalanı yakınlarındaki arazi üzerinde kurulması düşünülen, Afyonkarahisar 3’cü Organize Sanayi Bölgesi meclis gündeminde yer aldı. İl Özel İdaresi’nin yüzde 30 hisseyle kurucu ortak olarak katılımı konusu; İmar ve Bayındırlık, İdari ve Hukuk İşler ile Plan ve Bütçe Komisyonlarına rapor hazırlanmak üzere oy birliği ile gönderildi.
Planlar imar komisyonunda görüşülecek
Dinar ilçesine bağlı Çobansaray köyü Büyükasar ve Katırcı mevkiinde yer alan Dinar ve Çevresi Sürdürülebilir Çevre Hizmetleri Belediyeler Birliği tarafından gerçekleştirilmesi düşünülen, Dinar Katı Atık Bertaraf Tesisi için hazırlanan 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı onayı konusu görüşüldü. Konu İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda görüşülerek rapor hazırlanacak.
Şuhut ilçesine bağlı Dadak köyünde yer alan, İlköğretim Okulu alanı amaçlı 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının Onaylanması konusu da ele alındı. Konu İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda görüşülecek.
Meclisin ikinci birleşimi bugün Şuhut’un Akyuva köyünde yer alan, İlköğretim Okulu alanı amaçlı 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının onaylanıp onaylanmamasına yönelik İmar ve Bayındırlık Komisyonu rapor hazırlayacak.
Emirdağ ilçesine bağlı Karacalar köyünde yapılan imar planlarından mera ve Maliye Hazinesine ait taşınmazlar üzerinde kalan kısımları hariç olmak üzere, yerleşik alanlarda yapılan imar planlarının iptal edilmesi konusu oy birliğiyle kabul edildi. Meclisin Ekim ayı toplantısının ikincisi bugün yapılacak. (Kocatepe)