Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM’de İMİT’e üyelik kabul edilmedi

Bu haberin fotoğrafı yok
İGM'de İMİT'e üyelik kabul edilmedi

İGM Mart ayı dördüncü toplantısında İhsaniye Mahalli İdareler ve Turizm Birliğine (İMİT) üyeliği uygun görmeyen komsiyon raporu kabul edildi

İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayının dördüncü toplantısı tamamlandı. Meclis Başkanı Salih Sel’in açılışını yaptığı toplantıda komisyon raporları karara bağlandı. Meclisin tek kadın üyesi olan Hatice Dudu Özkal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı. İl Özel İdaresi’ne iş makinesi alımı konusunda İller Bankası’na 6,5 milyon TL borçlanma talebi için yönetim kurulu kararı alınması gerektiği belirtilen mecliste ilk etapta 5 milyon TL’lik bir borçlanmanın uygun olacağı ifade edildi.
İhsaniye ilçesine bağlı, Gazlıgöl belde sınırları içerisinde bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait taşımaz üzerinde, 50 metre çapındaki alan içerisine yeniden sondaj yapılabilmesi için, Gazlıgöl Belediye Başkanlığı’na mülkiyet izni verilmesi talebi komisyon çalışmaları devam etmesi nedeniyle tekrar meclis gündemine gelecek.
2012 yılı Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü programında bulunmayan, tamir, bakım ve onarım işleri için, iş makinelerinin, araçların ve ekipmanların kullanılması ve işin Tarımsal Hizmetle Müdürlüğü tarafından yürütülmesi isteği oy çokluğu ile kabul edildi. İl Özel İdaresine ait Bayat Hükümet Konağı içerinde bulunan odaların, İlçe Nüfus Müdürlüğü ile kaymakamlık emrine ve Bayat Kilim Atölyesi’nin, Bayat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na kira karşılığı tahsisi yönünde karar alan komisyon raporu oy çokluğu ile kabul edildi. İhsaniye Mahalli İdareler ve Turizm Birliği’nin (İMİT) Olağan Üstü Birlik Meclisi toplantısındaki tüzük değişikliğinde, İl Özel İdaresi’nin Birliği üye olması ve 1 asil ile 1 yedek üyenin belirlenmesi talebini uygun görmeyen komisyon raporu oy çokluğu ile kabul edildi. İGM İhsaniye MHP üyesi Ahmet Benzer, konu ile ilgili olarak İGM Başkanı Salih Sel’in meclisi yönlendirdiğini ileri sürdü. Meclis üyelerini yönlendirmediğini vurgulayan Sel, her İGM üyesinin hür iradesiyle oy kullandığını söyledi. Gazlıgöl’de arsası olduğu yönündeki iddialara cevap veren Salih Sel, Gazlıgöl, Yaylabağı’nı kapsayan Termal Turizm Bölgesi’nde suyu tek elden dağıtmak için kurulan İMİT’in bu işi başaramayacağı yönündeki açıklaması akabinde bu iddianın ortaya atıldığına işaret etti.
Sel, İhsaniye Tapu Müdürlüğü’nden aldığı şahsı ve eşi üzerinde herhangi bir kayıtlı taşınmazın bulunmadığını belirten belgeyi okudu. İhsaniye ilçesine bağlı Yiğitpınar köyünün içme suyu ishale hattının değiştirilmesi konusundaki komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Meclisin Mart ayı beşinci ve sonuncu birleşimi bugün yapılacak. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti