Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İhsaniye, yerli otomobile talip – Kocatepe Gazetesi

İhsaniye, yerli otomobile talip – Kocatepe Gazetesi
İhsaniye, yerli otomobile talip

HABERLER: Murat ARISOY

 

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı, haftalık basın toplantısını İhsaniye’de düzenledi. İhsaniye Belediyesi Çaltepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya MHP İl Yönetim Kurulu üyeleri ve İhsaniye Belediyesi çalışanları iştirak etti.
BABAYİĞİT ORGANİZE
SANAYİSİ’Nİ KURALIM
Toplantıda konuşan İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile yerli ve milli otomobil üretimi için öne çıkan 5 şirkete mektup yazdıklarını kaydetti. Çabuk, “Son dönemde gündeme gelen yerli otomobil fabrikası konusunda alınan kararları olumlu buluyorum. 5 babayiğit ortaya çıktı. Konsorsiyum kurdular ve bunlar yerli otomobil üretimine talip oldular. Bu 5 babayiğite birer mektup yazdık. Bölgemizin siyasilerine, milletvekillerine Sayın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na, mektup yazdık. Babayiğit Organize Sanayisi’ni İhsaniye’de kuralım dedik. Çünkü Afyon, yolların kesiştiği yer, her türlü ulaşım imkanı var. Afyon’da bunu Uzun Çarşı’da yapmak çok mantıklı olmaz. Uygun bölge olarak İhsaniye’nin değerlendirilmesini takdirlerinize arz ederiz, şeklinde müracaatımızı yaptık” dedi.
3500 DEKAR, MEYİLSİZ ARAZİ HAZIR
Afyonkarahisar ve İhsaniye’nin ulaşımda avantajlı bir konuma sahip olduğunu kaydeden Çabuk, “Bu otomobil fabrikasının Afyonkarahisar’a veya İhsaniye’ye kurulması konusunda olumlu kararlar alınırsa bizler de bunun mutluluğunu yaşamış olacağız. Bu konuda biz yazışmaları yaparken, uygun ada ve parselleri de belirttik. Bölgemizde Kütahya yolu, buraya 16 kilometre. Eskişehir yolu 16 kilometre. Havaalanı 26 kilometre. Hızlı tren ve iki tane otoban geçiyor. Bu lojistik imkanın bulunduğu ve 3 bin 500 dekara yakın tek parsel, kapalı, yüzde sıfır meyilli arazinin olduğu Ege Bölgesi’nde başka bir arazinin olmadığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
KARAÇA’DAN OLUMLU CEVAP GELDİ
Çabuk, mektuba cevap da verildiğini hatırlatarak “Bu imkanın yetkililer tarafından değerlendirilmesi, İhsaniye’nin geleceği açısından çok önemli. Bir de fabrikanın geleceği açısından çok önemli. Buradan her yere ulaşabilirler, her türlü yan sanayi buraya rahatça mal gönderebilir. Tabii sadece Kıraça Holding’ten cevap geldi. Konuyu olumlu değerlendirdiklerini ifade ettiler. Bize teşekkür ettiler. Gündem oluştukça İhsaniye’nin talebinin olduğunu ilgili komisyonlarda açıklayacaklarını belirttiler. Bu tek başına bir kişinin vereceği karar değil. Afyon’un ekonomisini, Türkiye’nin ekonomisini etkileyecek bir karar” diye konuştu.

 

BELEDİYE’DEN 3 YATIRIM

 

İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, ilçeye yapılan
3 önemli yatırımı, basın mensuplarına tanıttı

 

İhsaniye Belediyesi ilçe için önemli olan 3 yatırımı bitirmek için hızla hareket ediyor. İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, yeni Belediye binası inşaatı, güneş enerjisi sahası ve jeotermal su sondaj sahasında kesilen kurbanlardan sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.
4 MİLYON LİRALIK YENİ BİNA
İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, Belediye’nin yeni binasının 2018 yılında bitirilmesini temenni ettiklerini söyledi. Çabuk, “700 metrekare kapalı alanı olan, zemin üzerine bina yapılacak. Altı ticari alan olacak. 3 katlı olarak Belediye binamız tasarlandı. Yaklaşık 4 milyon civarında bir şartnamesi var.1 yıl içinde inşaatın biterek hizmete geçeceğini temenni ediyoruz. Projenin onaylanmasında sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nun, Sayın Ali Özkaya’nın, Sayın Mehmet Parsak’ın ciddi katkıları oldu” dedi.
ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI
Güneş enerjisi alanında da ülke ekonomisine katkı sağlayacaklarını hatırlatan Başkan Çabuk, “İhsaniye Belediyesi, 500 Kilowatt’lık güneş enerjisi santrali yapıyor. Güneş enerjisi santrali yapmak için 2 buçuk yıllık evrak hazırlama süreci geçti. İhalesi İller Bankası tarafından yapıldı. İnşaat kredisi de İller Bankası tarafından verildi. 2 milyon 58 bin liralık proje. İhsaniyemiz’e aylık 30-35 bin liralık gelir olacak faaliyete geçtikten sonra. İşin bitim tarihi 14 Aralık. Paneller geldi, malzemeler geldi. 15 gün içinde biteceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
42 BİN DEKARLIK SAHA
Sondaj çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Çabuk, şu ifadeleri kullandı:
“Jeotermal sahamızda, kuyumuzun başında bulunuyoruz. Şu anda yaklaşık 700 metredeyiz. Sıcak suyun bu aşamaya gelmesi için 2 buçuk yıllık bir süreç gerekti. Ruhsatı aldık. Yaklaşık 42 bin dekarlık bir arazi için ruhsatımız var. Afyon Kocatepe Üniversitesi Jeotermal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü yetkilileri bu çalışmayı yaptı. Sahada sondaj için en uygun yerler belirlendi. Sondaj ihalesi yapıldı. 1 buçuk ayı geçti. Son 100 metredeyiz. Şu ana kadar veriler olumlu. Bölgemize üretken belediyecilik anlamında katkılarımız var. Bölgemizde seralar, oteller ve evlere verilen sıcak su ile güzel şeyler olsun diye gayret ediyoruz.”

 

KUDÜS, İSLAM DÜNYASI’NIN GÖZBEBEĞİDİR

 

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Karagöz, Kudüs’ün İslam Dünyası’nın gözbebeği olduğunu belirterek Kudüs’ün
İsrail’in başkenti olmasının kabullenilmeyeceğini kaydetti

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Karagöz, İsrail’in Kudüs’ü başkent ilan etmesi ve Amerika Birleşik Devletleri’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmesine tepki gösterdi. Karagöz, “Yahudilerin kendi kitaplarında bir milletin bunların üzerine gelerek bunları perişan edeceği bir ıhlamur ağacının bunları saklayacağı yazmaktadır. Hareketlerine dikkat etmelidirler. Dünya, Amerika’nın bir deli başkanı yüzünden kan ve gözyaşına girmemeli. Ortadoğu’da İslam Dünyası’nın kutsalı olan birinci Kıblesi ve ikinci mescidi olan bir yere başkent yapamazsınız. Buna Ortadoğu halkları da izin vermez, dünya devletleri de buna izin vermez, Türkiye de buna izin vermez. Bunun devamında siz orada terörü azdırırsanız, bundan dolayı Amerika gibi diğer ülkelerde de terör saldırırlarsa maruz kalırlar” dedi.
SULAMA KOOPERATİFLERİ’NE ÇÖZÜM BULUNMALI
Karagöz, çiftçilerin de sorunlarına dikkat çektiği açıklamasında “Tarımsal Sulama Kooperatifleri’nin birçoğu borçlarından dolayı kapalı. Köylüler de bu konuda çok mustaripler. Kooperatif yöneticilerinin beceriksizliklerinden dolayı elektrik borcunu ödeyemediler ve kooperatifleri kapalı. Ankara, birçok konuda ödeme kolaylığı ve ucuz krediler çıkarıyor. Hükümetimizin çiftçilere sahip çıkmak adına bunu gündeme getirmesini istiyoruz. Çiftçilerimizin sulama kooperatiflerinin açılmasını istiyoruz. Mazot 5 lira 12 kuruş. Çiftçiler 5 lira 12 kuruştan mazot alıyor, armatörler ise 1 buçuk lira civarında mazot alıyor. Bir geminin bir yerden başka yere geçişi, belki bir köyün mazotu kadar eder. Onlara çok ucuz mazot verilirken, iki-üç insanlar gece gündüz çalışarak asgari ücret bile temin edemeyen çiftçiye mutlaka bu konuda destek verilmeli. Tarla başına ödenen ödenekler tekrar gündeme alınmalı ve çiftçi desteklenmeli. Çiftçiye ya ucuz mazot verilmeli, ya da ektiği tarlanın ebadı boyunca destek verilmeli” şeklinde konuştu.
112 KONUSU İYİ ARAŞTIRILMALI
Geçen hafta MHP tarafından gündeme getirilen 112 cankurtaran araçlarına alınan tıbbi malzemelerin takibinin yapılıp yapılmadığı konusunda yöneltilen soruya MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz, “112’lere alınan malzemeler konusunda bize intikal eden bir gelişme yok. Birkaç kişinin istifa ettiği ya da görev yerlerinin değiştirildiği gibi duyumlar var. Ancak bu konunun daha üstüne gidilmeli. Araç bakımlarının nerelerde yapıldığı, hangi firmaya yaptırıldığı, ilaçların nereden alındığı ile ilgili araştırma yapılması lazım” şeklinde cevap verdi.
İSME UYGUN YATIRIM
YAPILMASI GEREKİYOR
Karagöz, Büyükkalecik’in isminin Kocatepe olarak değiştirilmesi hakkında da şu görüşleri gündeme getirdi:
“Büyükkalecik’in isminin Kocatepe olduğunu Resmi Gazete’deki karardan sonra öğrendik. Kalecik beldesi Kalecik sivrisi diye geçiyor. Kalecik sivrisi de mi Kocatepe sivrisi olarak değişecek. Bir yerin ismi değişince oranın makus talihi de değişmiyor. Afyon’un ismi Afyonkarahisar oldu, ismi en büyük iliz. Afyonkarahisar ismi bize ne kazandırdı. Kalecik’in ismi Kocatepe olarak değiştirilmiş, hayırlı olsun. Kocatepe isminin de kendisine yakışır olması için Genelkurmay Başkanlığı’nın ve İçişleri Bakanlığı’nın yatırım yapması lazım.”

 

“HER ZAMAN YANINDAYIZ”

 

Milliyetçi Hareket Partisi İhsaniye İlçe Başkanı Salih Öncül, İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk’un birçok yararlı yatırıma imza attığını belirterek “Sayın Başkanımızın her zaman arkasındayız” dedi.