Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İki güzel adam” ahde vefanın zirvesinde anıldı

Afyon Lisesi Salonu’nda gerçekleşen
"İki güzel adam" ahde vefanın zirvesinde anıldı

Afyon Lisesi Salonu’nda gerçekleşen anma programına yoğun katılım gözlenirken, katılım sayısının 600’ün üzerinde olduğu kaydedildi. Program öncesinde konuklara akşam yemeği ikram edildi.
KATILIMI YOĞUN İÇERİĞİ ZENGİN PROGRAM
Merhum İbrahim Özkul ve İrfan Ağılönü’nün vefatlarının birinci yıldönümüne özel olarak İlim Yayma Cemiyeti (İYC) tarafından “İki Güzel Adam” isimli anma programı organize edildi. Çok yoğun katlımımın olduğu programda; Kur’an-ı Kerim tilaveti, merhumları anlatan sinevizyon gösterimi, sevenleri, aile bireyleri, yakınları ve arkadaşlarının bizzat anlattıkları hatıralara yer verildi. Program hatim duası ile tamamlanırken çok zaman duygu yüklü anlar yaşandı. Programın sunumunu İYC Şubesi’nden Arif Özdilek gerçekleştirdi.
HATIRALAR DİLLENDİ
GÖZLER BUĞULANDI
Anma programının ilk bölümünde İbrahim Özkul, meslektaşı ve arkadaşı Ahmet Balı, öğrencilerinden Ali İhsan Öztürk ve hem meslektaşı hem yeğeni Mustafa Arslan, arkadaşı Op. Dr. Nizamettin Kazan tarafından anlatıldı. Ardından merhum İrfan Ağılönü’nü; İYC Şube Başkanı meslektaşı Ali Zenkin, öğrencisi Yavuz Şişik ve arkadaşı Sebahattin Şişik merhuma ilişkin hatıralarını paylaştılar. Hatırat sunumlarını yapan konuşmacılar ve dinleyiciler zaman zaman gözyaşlarını tutamadılar.
DAVET VE TEBLİĞ İÇİN ÇALIŞTI
Ahmet Balı merhum arkadaşı İbrahim Özkul’un Nisa Suresi’nin 95. ayetinde yer alan “Allah yolunda gayret edenleri oturanlara nazaran kat ve kat üstün kılmıştır” hükmünü şahsında içselleştirdiğini söyledi. Özkul’un vefat ettiği güne kadar Allah yolunda ki mücadelesini hasta yatağında dahi sürdürdüğünü ifade eden Balı; “İbrahim hocamın bir kaç özelliğinden bahsedeceğim. Din samimiyettir hadisi şerifi gereğince bu davaya tam bir teslimiyetle sarılmıştır. Kendisini Allah yoluna vakfetmiştir. Din nasihattır hadisi şerifince bulduğu her fırsatı ve ortamı davet ve tebliğ noktasında ganimet bilmiştir. Afyon’da ve Türkiye’de bazen ilk hayırlı işlere öncü olmuştur” dedi.
İlim Yayma Cemiyeti (İYC) Şube Başkanı Ali Zenkin, “İki Güzel Adam” merhum İrfan Ağılönü ve İbrahim Özkul’un vefalı güzel insanlar olduklarını belirterek, Onlara karşı vefalarını, dostluklarını, kardeşliklerini göstermek, onları unutmadıklarını gösterme amacıyla düzenledikleri program katılımcılarına teşekkür etti. Zenkin, kendilerinin hüsnü zanları ve merhumlar hakkında ki iyi düşüncelerin Allah katında onların makamlarını ve Allah’ın onlara ikramını arttıracağına olan inancını dile getirdi. Zenkin, İrfan Ağılönü’nün dava adamı, müteffekkir ömrünü Kur’an’a adamış bir kişi olduğunu sözlerine ekledi. İrfan Ağılönü’yü öğrencilerinden Yavuz Sancak’da duygu yüklü ifadelerle anlattı.
“BELKİ KADERİMİZ
BİRLİKTE YAZILDI
Program sunucusu Arif Özdilek kendisinin, merhum İbrahim Özkul ve Op. Dr. Nizamettin Kazan’ın göreve ilk olarak Artvin’in Hopa ilçesinde başladıklarını kaydetti. Dr. Nizamettin Kazan merhum arkadaşı İbrahim Özkul ve İrfan Ağılönü’nü anmanın kendisi için çok zor olduğunu belirterek sözlerine başladı. Dr. Kazan; “Anlatım için hissettiğim heyecanı belki bir beyin ameliyatında bu denli yoğun hissetmemişimdir. Ben duygusal bir insanım. Konuşurken hata yapacak olursam hoş görülmesini rica ediyorum. Allah belki İbrahim Hoca ile benim kaderimi birlikte yazmış. Niye diye sorulursa; Bundan 27 sene evvel Artvin’in Hopa ilçesinde yeni bir doktor olarak atandığım da karşımıda ilk gördüğüm insan İbrahim hoca idi. Biz birbirimizi çok sevdik. Aradan yıllar geçti. Allah beni Afyon’a tekrar gönderdi. Karşımda yine İbrahim hoca vardı. İrfan hocayı da onu da çok sevdim. İnsanın dünya hayatını cennet eden varlığı eşidir. Eğer eşinizi çok seviyorsanız onan arkadaşları da çevresi de size iyi gelir. Hoş ve güzel insanlar olur. Rahmetli İbrahim hoca benim hayat arkadaşımla tanışmama vesile oldu. Kendisini de ailesini de çok seviyorum. Allah ondan razı olsun. İrfan hoca da eşimin müdürlüğünü yaptı Allah ondan da razı olsun. Biz İbrahim hoca ile meslektaş ve hemşehri değiliz. Ben Samsunluyum. Ama İbrahim hoca bana Afyon’u yurt yaptı” diye konuştu. Adnan Arslan tarafından hatim duası ile anma programı sona erdi.
>> Burcu AYDIN’ın özel haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti