Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İl Özel İdaresi Ne İş Yapar?

İl Özel İdaresi ilin genel bütçesini inceleyerek kabul eder.

İl Özel İdaresi ilin

İl Özel İdareleri yapılması gereken işlerle ilgili yıllık programları hazırlar. İlin malları ve gayrimenkullerine yönelik tasarruflarda bulunur.
İL ÖZEL İDARESİ KAMU HİZMETLERİNİ PROGRAMLAR
İl Özel İdareleri kamu hizmetlerinin gereklerine göre, işlerin yapılmasını programlar, Merkezi hükûmetin taşrada örgütlenmesinin temelinde iller yer alır. İl Özel İdareleri görevleri bakımından merkezi yönetim ile belediye ve köyler arasında “ara düzey” niteliğe sahip idari birimlerdir.
İL ÖZEL İDARESİNİN GÖREV VE YETKİLERİ NELERDİR?
İl Özel İdaresi Belediye sınırları dışında olmak kaydıyla çeşitli görev ve hizmetleri yerine getirir. İl sınırları içindeki ilçe ve bucaklar arası ulaşımı sağlayan kara yollarının yapım, bakım ve onarımı sağlanır. İmar, yol, su, kanalizasyon, katı atık hizmetlerinin yerine getirilmesine katkı sunar. İl gelirleri oranında bataklık ve göllerin ıslah edilmesi ve kurutulmasını sağlar, Toprağın korunması ve erozyonun önlenmesi için çalışır. İllerin çevre düzeni planlarının yapılması, ağaçlandırma, park ve bahçe tesisine ilişkin hizmetler verir. Sosyal hizmet ve yardımların sağlanması, yerel endüstriye teşvik sağlanması, ilk ve ortaöğretim kurumlarına arsa temin edilmesi ve bu kurumların açılması için çalışmalar yürütür. İl Özel İdaresi tüzel kişiliği olan, idari ve mali özerkliğe sahip kamu kuruluşlarıdır.