Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İlçelerimizin hepsini seviyoruz” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"İlçelerimizin hepsini seviyoruz"

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Evciler’in yeni kaymakamı H. Hasan Gürpınar’ı ziyaret etti. Balkanlıoğlu, hiçbir ilçe arasında ayrım gözetmediklerini belirterek “İlçelerimizin hepsini seviyoruz” dedi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Evciler’i ziyaret ederek hem ilçe kaymakamı H. Hasan Gürpınar’a “Yeni göreviniz hayırlı olsun” dedi, hem de Evciler’deki mahalle ve köy muhtarları ile belde belediye başkanları ile bir araya geldi. Evciler ziyareti ile ilgili bir açıklama yapan Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ın tüm ilçelerini sevdiklerini kaydetti.
“BİR BABA,
EVLATLARINI AYIRIR MI?”
İlçeler arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin çalıştıklarını hatırlatan Balkanlıoğlu, “Evciler halkı, kendilerini garip uzak, mağdur ve mahrum hissetmesinler. Onlarla beraberiz. Bir baba, evlatlarını ayırır mı hiç? Bazen küçük çocuklar, ‘Baba, sen o kardeşimi daha çok seviyorsun’ der. Özüne bakarsan hiç öyle değildir. Bazen adamın imkanı o kadardır. Bir çocuğuna ayakkabı alır, eline imkan geçtiği zaman, öbür çocuğuna da ayakkabı alır. Biz bütün ilçelerimizi, aynen bir anne-baba gibi, kendi evlatlarımız gibi görüyoruz. Hiçbir ayrım gözetmiyoruz. Hepsini seviyoruz. Hepsi, Afyon’un en muteber, birinci sınıf ilçeleridir. Hizmette sınır tanımıyoruz” diye konuştu.
SORUNLARI, YERİNDE
İNCELEMEK GEREK
Valilerin makamda oturmaları yerine ilçe ve köyleri gezerek, yaşanan sorunları yerinde incelemesi gerektiğini kaydeden Balkanlıoğlu, “Bizim görevimiz vatandaşın sorununu yerinde, vatandaşın bulunduğu mahalde de dinlemek. Valiler, artık koltuklarından kalkacak, vatandaşın sorunlarını bizzat mahallinde, kendilerinden dinleyecek. Bunu yaparken de potansiyel anlamda en çok istek ve dilekte bulunacakları, şikayet edebilecekleri müdür arkadaşları da getirdik, hemen anında cevap versinler diye. Okullarla ilgili, elektrikle ilgili, sağlıkla ilgili, yol ve içme suları ile ilgili sorunlarını ilgili arkadaşlar anında not etti” ifadelerini kullandı.
GÖZDEN IRAK,
AMA GÖNÜLDEN IRAK DEĞİL
Evciler’İn Afyonkarahisar merkezine uzak bir ilçe olmasına rağmen “gönülden ırak” olmadığını anlatan Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
“Evciler, bizim fizik olarak uzak, ancak kalbimizin ve gönlümüzün sevgilisi, sevdiğimiz güzel şirin bir ilçemiz. Ben bu ilçeye uzak olmasına rağmen 3-4 sefer geldim. Ancak sayısal gelişler önemli değil, önemli olan hizmet yapabilmek. Genç kaymakamımız yeni atandı, ‘Hayırlı, uğurlu olsun’ demek için uğradık. Ben bütün köyleri geziyorum. Afyon’da epeyi köy gezdik. Burada da köyleri gezmeyi geciktirince en azından acil sorunlar nelerdir, tespit edelim diye mahalle ve köy muhtarları, belde belediye başkanlarımız ile birlikte bir toplantı icra ettik. Genel sorunlarını dinledik. Yoğun ve çetin geçen kış şartlarından dolayı yollarında, köy yollarında, asfaltlarda biraz bozulmalar yaşanmış. O konuda çalışmalar yapacağız. Genel durumu iyi bulduk. Vatandaşlarımızla sohbet ettik.”

HABER: MURAT ARISOY

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti