Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İletişim Başkanı Altun duyurdu: Azerbaycan ile önemli hazırlık:

İletişim Başkanı Altun duyurdu: Azerbaycan  ile önemli hazırlık:

Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Dairesi Başkanı Hikmet Hacıyev ile görüştü. Altun, “Türkiye-Azerbaycan Medya Platformu oluşturmak üzere mutabakata vardık” dedi

 

Fahrettin Altun ve Hikmet Hacıyev, baş başa görüşmelerinin ardından, iki ülkenin medya ve iletişim alanındaki kurumların üst düzey yetkililerinin katılımıyla düzenlenen heyetler arası toplantıya başkanlık etti. Altun, programda yaptığı konuşmada, hem Türkiye’nin hem de Azerbaycan’ın, hayati çıkarlarına ve mevcudiyetlerine yönelik muhtelif tehditlerle karşı karşıya olduğunu, bu saldırıların doğrudan doğruya Türk milletine ve Türklüğe karşı yapıldığını ifade etti. Söz konusu saldırılarla yalnızca askeri anlamda karşılaşmadıklarını belirten Altun, aynı zamanda hem Türkiye’ye hem de Azerbaycan’a yönelik itibar suikastlarına ve algı operasyonlarına kalkışıldığını dile getirdi.
“DAYANIŞMA
İRADESİ KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİRİYOR”
Fahrettin Altun, Türkiye ile Azerbaycan’ın dün olduğu gibi bugün de “iki devlet, tek millet” şiarıyla hareket ettiğini, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in, bu anlayışın sözden ibaret olmadığını tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.
Siyaset, ekonomi, kültür ve güvenlik başta olmak üzere bütün alanlarda ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için liderler düzeyinde bir iradenin ortaya konduğunu belirten Altun, iki ülke yönetimleri arasında uluslararası ve bölgesel meselelerdeki iş birliği ve dayanışma ruhunun, halklar arasında da kardeşlik duygularının pekişmesiyle karşılık bulduğuna işaret etti.
“KARDEŞLİĞİMİZİ SON
YILLARDA ARTAN İŞ BİRLİKLERİ İLE TAÇLANDIRDIK”
Altun, “Bu kardeşliğimizi son yıllarda artan iş birlikleriyle taçlandırdık. Özellikle İletişim Başkanlığımızın yetki alanında giren tüm konularda Azerbaycan ile daha yakın iş birliği içerisinde olmak arzusundayız.” dedi.
“TÜRKİYE-AZERBAYCAN MEDYA PLATFORMU İÇİN MUTABAKATA VARDIK”
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye ve Azerbaycan arasında medya, iletişim ve kamu diplomasisi alanlarında iş birliğinin artırılmasının hayati bir konu olduğunu belirterek, iki ülkenin bu alanlardaki imkan ve birikimlerinin bir araya getirilmesi ve ortak çalışmalara imza atılması ile memnuniyet duyulacak sonuçlar elde edileceğine inandığını belirtti.
“TÜRKİYE’NİN BAŞARILARI BİZİ DE SEVİNDİRİYOR”
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Dairesi Başkanı Hikmet Hacıyev ise Azerbaycan ile Türkiye’nin “iki devlet, tek millet” şiarıyla her zaman ve her koşulda birbirlerinin yanında olduğunu ifade etti. Türkiye’nin ekonomiden dış politikaya kadar bütün alanlarda kaydettiği gelişme ve başarıların kendilerini de sevindirdiğini belirten Hacıyev, “Amacımız kardeşliğimizin daha da geliştirilmesi ve güçlendirilmesidir” dedi. Hacıyev, iki ülkenin medya ve iletişim alanındaki kamu ve özel sektör kurumlarının yakın iş birliği ve koordinasyonundan çok önemli faydalar sağlanacağını dile getirdi.