Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İlimizde Gazeteci ve Yazarlara hak ettikleri değer veriliyor mu?”

Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler

Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği (AFYAŞAD) Başkanı Muharrem Günay, 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında hazırlanan kitapların basılmayı beklediğine dikkat çekti

 

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği (AFYAŞAD) Başkanı Muharrem Günay, bir basın açıklaması yaptı. AFYAŞAD Başkanı Muharrem GÜNAY, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere, tarihte kurulmuş büyük devletler ve medeniyetler, yazarların, şairlerin, fikir adamlarının ve gazetecilerin ve onlara değer veren devlet adamlarının eseridir. Unutmayalım ki, 15 Mayıs 1915 günü İzmir’e ayak basan Yunan İşgal kuvvetlerine ilk kurşunu sıkarak Türk direnişini başlatan Hasan Tahsin de bir gazeteci ve yazardır.
Bir siyasetçinin, Vali’nin, Belediye Başkanı’nın ve bürokratın değeri, gazeteci, yazar ve fikir adamlarına verdiği değerle doğru orantılıdır.
Çevre il ve ilçelerde Büyük Taarruz’un 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında çok sayıda kitap basılırken, İlimizde 100’üncüYıl Kutlamaları kapsamında basılması gereken, projelendirilmiş 4 adet kitabın dizgisi, tasarımı yapılmış 26 Ağustos’a 1 ay kalmış olmasına rağmen hâlâ daha basımı yapılmamış olup, kitaplar baskıya hazır halde beklemektedir. Derneğimiz üyeleri arasında da Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde görev yapan, akademisyen, Kültür Bakanlığı sanatçısı, âşık, ozan, şâir ve yazar bulunmaktadır. Üyelerimiz içerisinde halen çeşitli gazetelerde, İnternet ve haber sitelerinde köşe yazarlığı yapan çok sayıda gazeteci ve yazar arkadaşımız da vardır. Arkadaşlarımız bu durumdan mustariptirler”
24 Temmuz’un Basın Bayramı veya Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü, olarak kutlandığına dikkat çeken Muharrem Günay, “Her şeye rağmen ilimizdeki gazeteci ve yazarlara hak ettiği değerin verileceğine yürekten inanıyor ve gazeteci ve yazar arkadaşlarımızın basın bayramını kutluyorum” dedi.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti