Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlk maç ilk galibiyet – Kocatepe Gazetesi

Federasyon Kupası C Grubu’nda
İlk maç ilk galibiyet

Federasyon Kupası C Grubu’nda mücadele eden Afyon Belediyespor Basketbol takımı, Düzce Belediyespor’u zorlanmadan oynadığı maçta 72-56 mağlup etti.
Henüz hiç hazırlık maçı oynamayan Düzce Belediyespor bu maçla beraber takım olarak ilk maçına çıktı. Afyon’da ilk forma giyen Mustafa Shakur oynadığı sürede kritik üçlükleriyle fark yarattı. Aynı zamanda Mustafa Shakur karşılaşmanın en değerli oyuncusu oldu.
Afyon Belediye karşılaşmaya 10-2 seri ile başladı. İlk beş dakikada rakibine sadece 2 sayı izni veren Afyon ağırlığını baştan ortaya koydu. 6-0’lık Düzce serisine 8-0’lık Afyon serisi gelince ilk çeyrekte fark sabit kaldı. İlk çeyreğin sonunda Mustafa Shakur’un üçlüğü skoru 21-10 olarak belirledi.
İkinci çeyrek de çok benzer bir şekilde başladı. İlk 5 dakikada 7-2’lik Afyon serisi gelirken Düzce bir türlü hücumda organize olamadı. Bu dakikadan sonra karşılıklı sayılar geldi. Yağmur gibi yağan basketlerle ilk yarı Afyon’un 43-26 üstünlüğü ile sona erdi.
İlk yarıda Afyon Belediyespor’un 23, Düzce Belediye’nin ise 13 üçlük denemesi dikkat çekiciydi.
Üçüncü çeyreğe Düzce iyi başlasa da rakibini durdurduğu üç dakikalık bölümde sadece 4 sayı atabilmesi farkı kapatmasına engel oldu. Afyon tecrübeli oyuncularıyla isabetler bulmaya başladı. Düzce tam sahadan yaptığı baskıyla rakibinin kafasını karıştırmaya çalıştı. Fatih Eravcı’nın müthiş hücum performansıyla bu baskı birleşince fark 10 sayıya kadar indi. Tam bu dakikada Mustafa Shakur yine çeyrek sonunda çok kritik bir üçlük isabeti buldu. Son çeyreğe 58-45 Afyon üstünlüğü ile girildi.
Son çeyreğin ilk 5 dakikası iki takım karşılıklı isabetli atışlar buldu. 66-50’lik skorla geçen bu kısmın ardından Düzce yine tam saha pres denedi. Afyon hücumda hiç etkili olamasa da mevcut farkı korumayı bildi. Maçın sonunda fark biraz azalsa da Düzce, maçı tehdit edebilecek seviyeye hiç gelemedi. Karşılaşma Afyon Belediyespor’un 72-56 üstünlüğü ile sonuçlandı.
Afyon Belediye’de esas rotasyondaki 10 oyuncu da sayı üretmeyi başarırken sadece Mustafa Shakur çift hanelere ulaşırken 12 sayıyla kaydetti.
Düzce Belediye’de ikinci yarıyı müthiş oynayan Fatih Eravcı 13 sayı 6 ribaund ve Erhan Yetim 15 sayı üretti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti