Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlkyardım ve Kalp Masajı farkındalığı oluşturuldu

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı öncülüğünde organize edilen “İlkyardım ve Kalp Masajı” etkinliği halka açık olarak Park Afyon AVM’de gerçekleştirildi

 

Etkinlik açılışına; İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Şükrü Boz, Sağlık Hizmetleri Başkanı Mehmet Pala ve Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcıları Op. Dr. Sedat Yunusoğlu ve Dr. Hakan Güdücü katıldı.
SLOGAN İLK YARDIM HAYAT KURTARIR
Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Pala açılışta yaptığı konuşmada, dünyada her 5 saniyede 1 kişinin ilk yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Dr. Pala, “İlkyardım çok önemlidir. Afetlere ve acil durumlara karşı hazırlıklı olup mutlaka ilkyardım öğrenmemiz gerekmektedir. Bu organizasyonda ‘İlkyardım hayat kurtarır’ sloganıyla yola çıktık.” dedi.
21 UMKE PERSONELİ ETKİNLİĞE
GÖNÜLLÜ KATILDI
Park Afyon AVM’de kurulan istasyonlarda, halka yönelik ilkyardım uygulamaları, teorik olarak anlatılıp uygulamalı olarak da gösterildi. Kareografili şekilde ilkyardım gösterisi yapıldı. Etkinlik çerçevesinde, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri tarafından bilgilendirme masası kurularak UMKE’nin de tanıtımı yapıldı. 21 UMKE sağlık personeli gönüllü olarak etkinliklerde yer aldı.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti