Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İller Bankası’na olan borç bitiyor

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin
İller Bankası'na olan borç bitiyor

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kurban Bayramı tatilinin ardından ilk mesai gününde Belediye personeliyle bayramlaştı. Belediye hizmetlerindeki başarıda, en büyük sahibinin çalışanlar olduğunu belirten Başkan Çoban, personeline tebrik ve teşekkürlerini dile getirdi.       
Bayramlaşma programında, belediye başkanlığı görevinde geride kalan yıllarda yaptıkları çalışmaları da değerlendiren Başkan Çoban, belediye olarak; belediye iştiraki şirketler ve birliklerle birlikte her geçen gün geçmişle kıyas edilemeyecek şekilde güzel ve başarılı işlere imza attıklarını söyledi. 15 Eylül itibariyle Belediye tarihinde ilk defa İller Bankasına olan borçların sıfırlanacağını açıklayan Başkan Çoban, “Göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana geçmişe dönük, 70 milyon lira civarında borç ödemişiz. Bu paranın büyük çoğunluğu İller Bankasına ait borçlardan oluşuyor. Sanıyorum Türkiye’de bu yönüyle örnek gösterilecek belediye sayısı, 3 ya 5’i geçmeyecek düzeydedir” diye konuştu.
AKILLI POLİTİKA, TASARRUF TEDBİRLERİ
Afyonkarahisar Belediyesi’nin araç ve iş makinesi filosunda şu anda 284 tane araç gereç ve iş makinesi olduğunu vurgulayan Başkan Çoban, “Bu araçlara, Yüntaş ve birliklerimizdeki araçlar dahil değil ve ayrıca bu 284 aracın 210 tanesi bizim dönemimizde alındı. Rakamsal olarak ele alıp, bu 210 tane araç gereç ve iş makinesini sıfır kabul edip parasal değerini hesaplarsak, araç sayısı 250’yi geçer. Peki bu araçlar biz ne sağladı. Öncelikle hepsi sağlam ve yeni araçlar olduğu için bakım, amortisman ve fazladan mazot giderimiz yok. Ayrıca bazı iş makineleri, sağladıkları iş gücüyle maliyetlerini karşıladı bile. Örneğin, 800 bin liraya aldığımız asfalt kazıma aracı, sadece bir yılda 1 milyon lira kazandırdı. İşte hizmet bu şekilde oluyor. Akıllı politikalar üreterek, tasarruf tedbirleri alarak oluyor” ifadelerini kullandı. Bayramlaşma programına, Belediye İş Sendikası Başkanı Yücel Şahin ile Bem Bir Sen Şube Başkanı Murat Gürsan da katıldı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti