Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ekrem İmamoğlu’nun Yönetiminde Burcu Köksal’a Yer Yok

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı’na Ekrem İmamoğlu seçildi. TBB Encümeni’nin çoğunluğu CHP’li Belediye Başkanlarından oluştu. CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’a TBB’de görev verilmedi

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı'na

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclis Toplantısında yapılan oylamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu en fazla oyu alarak Birlik Başkanı seçildi. Yapılan seçimlerde Ekrem İmamoğlu 515 oy alırken, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise 250 oy aldı. TBB’nin Başkan Vekili Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ise ikinci Başkan Vekili olma hakkı kazandı.

Ekrem İmamoğlu’na AK Parti’li belediye başkanlarının da oy verdiği ortaya çıktı. TBB’de büyükşehir, il ve nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçe belediyelerinin başkanları doğal delege kabul ediliyor. Seçilmiş delegelerle birlikte TBB’nin delege sayısı 868’e ulaşıyor.

AFYON’DA TBB DELEGELERİ TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU

Afyonkarahisar’da TBB Delegeleri seçilirken büyük tartışmalar yaşanmıştı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal yerine Afyon’daki AK Partili ve MHP’li isimlerin TBB Delegesi seçilmesi CHP cephesinin tepkisini görmüştü.

Yaşanan Tartışmalar Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt’un köşe yazısına da yansımıştı. Yazıyı okumak için bağlantıyı tıklayabilirsiniz:

https://www.kocatepegazetesi.com/birlik-secimlerinin-ardindan-demokrasi-ve-centilmenlik-tartismalari/

TBB seçimlerinde CHP 448 delegesi ile tek başına çoğunluğu sağladı. Ancak Ekrem İmamoğlu CHP’nin delege sayısını 67 farkla geçerek 515 oyla seçildi. İktidarın desteklediği AKP’li Trabzon Büyükşehir Başkanı Ahmet Metin Genç ancak 250 oy alabildi.

Bu 67 farkın içinde İYİ Parti, DEM Parti ve YRP’nin de etkisi var. MHP seçimlere katılmazken, YRP ve DEM Parti’den de seçimlere katılmayan isimler olması nedeniyle, sandıklarda İmamoğlu’nun CHP’nin delege sayısından fazla oy almasının AKP’lilerin İmamoğlu’na oy vermesinden kaynaklandığı belirtiliyor.

EKREM İMAMOĞLU’NUN YÖNETİMİNDE BURCU KÖKSAL’A YER YOK

TBB Encümen Üyeleri şöyle:

Birliğin yeni encümen üyeleri şu şekilde sıralandı: Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar.

TBB Encümeni’nde CHP’li isimlerin ağırlıkta olduğu görülürken CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal TBB’de görev alamadı.

SEÇİM ÖNCESİ İMAMOĞLU-KÖKSAL TARTIŞMALARI YAŞANMIŞTI

31 Mart seçimleri öncesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Burcu Köksal arasında “DEM Partililer” tartışması yaşanmıştı.

Afyon Belediyesi Başkan adayı ve CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, geçtiğimiz günlerde kentte ‘DEM Parti’ hariç kapılarının tüm siyasi partilere açık olacağını söylemişti: “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak. AKP’nin adayı bunu söyleyemez onlar ancak yaygara koparıp kapalı kapılar ardında pazarlık yaparlar.”

Köksal’ın bu sözleri büyük tepki toplarken, İmamoğlu da tartışmalara dahil olmuş ve ‘kapıyı göstermişti’: “Ya kendine başka iş bulacak ya da başka parti.”

Bu tartışmaların ardından gerçekleşen TBB seçimlerinde İmamoğlu ile Köksal arasındaki gerilimin etkili olduğu belirtiliyor.