Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnsan Papilloma Virüsü Nasıl Bulaşır?

İnsan papilloma virüsü (HPV), genellikle cilt yüzeyine temas yoluyla veya cinsel temasla bulaşır. HPV’nin yüzlerce farklı türü vardır, ancak bazıları cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlarla ilişkilendirilir. HPV’nin cinsel yolla bulaşan tipleri genellikle genital bölge teması ile yayılır. Cinsel temasın yanı sıra, enfekte ciltle doğrudan temas da HPV’nin bulaşmasına neden olabilir. Örneğin, bir kişi enfekte bir cildi dokunur ve ardından aynı bölgeye dokunarak virüsü yayabilir

İnsan papilloma virüsü (HPV),

HPV’nin cinsel yolla bulaşan tipleri yaygındır ve cinsel aktivite sırasında korunmasız temasla bulaşma riski artar. Ancak, HPV’nin cinsel temas dışında da bulaşma potansiyeli vardır. Örneğin, enfekte ciltle temas eden bir kişi ellerini yıkamadan sonra genital bölgeye dokunabilir ve virüsü bulaştırabilir.

 

HPV’nin belirli türleri ayrıca doğum sırasında anneden bebeğe geçebilir, bu da bebeğin solunum yolu veya genital enfeksiyon riskini artırabilir. Ancak, bu durum daha nadirdir.

 

Genel olarak, HPV’nin bulaşma riskini azaltmanın en iyi yolu, cinsel ilişkide kondom kullanmak ve cilt temasını mümkün olduğunca önlemektir. Ayrıca, HPV aşısı da enfeksiyon riskini azaltabilir.