Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Instagram’da 10 Bin Takipçisi Olan Ne Kadar Kazanır?

Sanal ortamda içerik üreticiler ve yayıncılar,  kendilerinin oluşturduğu veya oluşturulmasında yer aldığı veya doğrudan içerik oluşturucuyu veya yayıncıyı öne çıkaran içerikten para kazanıyorlar.

Sanal ortamda içerik üreticiler

Orijinal olmayan veya anlamlı geliştirmeler yani; Yorum, parodi, yaratıcı düzenleme vb. yapılmadan çoğaltılan içeriklerden para kazanılamıyor.

Durağan videolar, durağan görsel anketleri, görsellerden oluşan slayt gösterileri, başa dönen videolar, yazı montajları, gömülü reklamlar, yasaklı formatlar olup bu tür içeriklerden para kazanamakta mükün değildir. Instagram’da para kazanma ve tanıtım araçlarını kullanabilmek için; Belli bir takipçiye sahip olmak, 18 yaş ve üzeri olmak, özelliğin kullanılabildiği bir ülkede yaşamak, topluluk kurallarına uymak, para kazanma ilkelerine uymak, doğru bilgiler paylaşmak, gerçek etkileşimlerden para kazanmak, sağlanan ödeme koşullarına uymak gerekiyor Bazı araçlarda Instagram’dan para kazanmak için belli sayıda takipçi şart.  Mesela; Instagram hediyelerden para kazanabilmek için en az 1000 takipçinin olması gerekiyor. Instagram da para kazanmak için en az 5bin takipçi zorunludur. 5000 – 10.000 takipçiye ulaşıldığında işbirliği ve sponsorluk fırsatları artacaktır. Instagram’ın gönderi başına ödediği ücret değişiyor. 500 – 10.000 takipçili Nano influencer, gönder başına 10 – 100 dolar arası ücret alırken, 10.000 – 50.000 takipçiye sahip Mikro influencer, gönderi başı 100 – 500 dolar kazanıyor.