Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnternet sitesi üzerinden 4 milyon TL’lik dolandırıcılık yapmışlar!

İl Jandarma Komutanlığı tarafından

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan araştırmada, Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren bir internet sitesi üzerinden 4 milyon liralık dolandırıcılık yapıldığı ortaya çıkarıldı

 

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, sikayetvar.com internet sitesindeki bir şikayeti dikkate alarak araştırma yaptı. Yapılan araştırmada, Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren bir internet sitesi çalışanları tarafından dolandırıldığı beyan edilen birçok şikayetin bulunduğu ortaya çıktı. Başlatılan teknik takip sonucunda g… isimli çağrı merkezi üzerinden farklı illerde faaliyet gösteren işletme sahiplerini ya da sorumlularını GSM üzerinden arayarak Google üzerinden görünürlüklerinin daha üst sıralarda olacağı vaadiyle sözlü reklam anlaşması yaptıkları, reklam ücretini şahısların GSM faturalarına yansıttıkları, dolandırıldığını anlayan müşterilerin anlaşmanın iptal edilmesini istediğinde zorluk çıkardıkları ve iptal işlemi için ayrıca ücret talep ettikleri tespit edildi.
ÖRGÜT LİDERİNİN
HESABINDAKİ 4 MİLYON TL’YE TEDBİR KONULDU
Bu kapsamda 15 Şubat 2021 tarihinde Organize Suç Örgütü üyelerine yönelik ikamet ve iş yeri adreslerinde eş zamanlı olarak icra edilen arama, el koyma ve gözaltı işlemleri başlatıldı ve 18 kişi gözaltına alındı. Yapılan aralamalar neticesinde suçta kullanıldığı değerlendirilen 35 bilgisayar, 18 cep telefonu ve 18 GSM kartı ile delil niteliği taşıyan belgelere el konuldu. Suçtan elde edildiği değerlendirilen yaklaşık 4 milyon TL bulunan örgüt liderinin hesaplarına tedbir konuldu. Şüpheliler, İl Jandarma Komutanlığı tarafından adli makamlara sevk edildi.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

 

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.