Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İşçinin, emekçinin bayramı kutlu olsun

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin
İşçinin, emekçinin bayramı kutlu olsun

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Emeğiyle hayatını kazanan ve alın terini ortaya koyarak üreten, ürettikleriyle ülkemizin iktisadi kalkınmasına büyük katkılar sağlayan işçi ve emekçilerin sosyal ve ekonomik hayatımıza kattığı değere dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban, belediyede çalışan tüm personeli Afyonkarahisar’a hizmet veren geniş bir ailenin üyeleri olarak gördüklerini ifade etti.Başkan Çoban mesajında ayrıca şu ifadelere yer verdi: ” Millet olarak emeği ve alın terini kutsal kabul eden bir medeniyetin mirasçıları olduğumuzdan, işçinin ve çalışanın hakkını alın teri kurumadan verme kültürüne sahibiz.  Sosyal adalet ve huzurun sağlanabilmesi, sağlıklı bir toplum oluşturulabilmesi açısından bu güzel geleneğimizi devam ettirerek, gelecek nesillere aktarmada hepimize sorumluluklar düşmektedir.  Afyonkarahisar Belediyesi’nde gerek işçi-işveren ilişkilerinde, gerekse işçinin hakkının zamanında ve tam olarak ödenmesi konusunda çok iyi bir noktadayız. Belediyemizde çalışan işçilerimizi büyük bir ailenin üyeleri gibi görüyoruz. Afyonkarahisar Belediyesi işçi haklarına karşı gösterilen hassasiyet ve işyeri barışı konusunda örnek belediyeler arasındadır. Emeğe saygının yollarını açmak ve özveriyle çalışan emekçilerimizin daha iyi hayat koşullarına kavuşmalarını sağlamak için tüm imkânlarımızı seferber ederek elimizden gelen gayreti göstermekteyiz.Güzel bir gelecek için; birliğin ve dayanışmanın en anlamlı günlerinden biri olan 1 Mayıs’ın, tüm çalışanlarımıza, ülkemize ve dünyaya barış, kardeşlik ve mutluluk getirmesini diliyorum”
EN ÖNEMLİ ADIMLARI
AK PARTİ ATTI
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle mesaj yayımlayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, AK Parti’nin, iktidara geldiği günden bu yana çalışma hayatıyla ilgili önemli adımlar attığını söyledi. Özkal, AK Parti’nin hem istihdamın artması hem de işçinin ve emekçinin hak ve kazancının arttırılması için önemli düzenlemeler yaptığını belirtti.   
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal; 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Tüm çalışanların, Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Milletvekili Hatice Özkal, “AK Parti, iktidara geldiği günden bu yana iş hayatının geliştirilmesi ile sosyal devlet alanında önemli adımlar attı. Ülkemiz çalışma hayatının tarihine bakıldığında; Cumhuriyet tarihi boyunca bu alanda atılmış en önemli adımların AK Parti iktidarları döneminde olduğunu görmek mümkün olacaktır. Son 15 yıl içinde hem kalkınma hamlelerini hayata geçirdik hem yeni istihdam olanakları oluşturulduk hem de işçilerimizin çalışma hayatını iyileştiren reformları yaptık.” dedi.
SENDİKALI DEĞİL,
PARTİLİ İŞÇİ KAVRAMI OLUŞTU
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, emekçilerin haklarına sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.
Köksal, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak inanıyoruz ki emek en yüce değerdir. Emeğin kutsallığı siyasi görüşlerin yanı sıra İslam dininde de vurgulanmıştır. Bu yüce değere sahip çıkacak olan, emekçiler ve halkçılardır. Emeğe sahip çıkmak, ülkeye ve geleceğe sahip çıkmak demektir” dedi.
16 Nisan referandumu öncesindeki tartışmaları da hatırlatan Milletvekili Köksal, “Biz Cumhurbaşkanlığı makamında bu kadar yetkinin toplanması, işçi haklarına bile zarar verebilir dedik ve bunu ısrarla vurguladık. 16 Nisan öncesi bizim bu sözlerimize cevap vermeye çalışanlar işçilerin ‘Biz taşeron olmak istemiyoruz, kadro istiyoruz’ talebine ‘Bizim öyle bir sözümüz olmadı. O sözü Ahmet Davutoğlu verdi’ demişlerdir. Parti aynı parti, hükümet aynı hükümet, program aynı program. Ama işlerine gelmeyince işçilerin sesini duymazlar” şeklinde konuştu.
Milletvekili Köksal, mesajını şu cümlelerle bitirdi:
“AKP hükümetinin iktidarda olduğu süre içinde Türkiye sendikalı işçiler yerine partili işçiler kavramı ile tanıştı. Temizlik işçisi de, bilgi-işlem de çalışan tekniker de önce AKP örgütüne üye oldu, sonra iş buldu. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu düzenin yanlışlığını bir kez daha hatırlıyoruz. İşçinin liyakatiyle çalışabildiği, alın teri kurumadan hakkını alabildiği aydınlık günler için mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu düşüncelerle 1 Mayıs, işçinin emekçinin bayramını kutlarım.”
ALIN TERİ KUTSALDIR
1 Mayıs’ın “hak, hukuk ve alın teri” anlamı taşıdığını söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, emeğe herkesin saygı duyarak gerekli değeri vermesini istedi.
İşçi olmanın, emek vermenin zor ama bir o kadarda değerli olduğunu belirten Parsak, “Alın teri dökerek evine ekmek götürmenin mücadelesini veren insanlar saygının ötesinde bir değere sahiptir. Bu insanlar bazen yerin binlerce metre altında canlarını hiçe sayarak evine ekmek götürmek için mücadele harcıyor” dedi.  
İşçilerin hak ettiği değeri alması gerektiğini ifade eden Parsak, “ En kutsal kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır. Emeğiyle hayatını kazanan ve alın terini ortaya koyarak üreten, ürettikleriyle ülkemizin iktisadi kalkınmasına büyük katkılar sağlayan çalışan kardeşlerimizin sosyal ve ekonomik hayatımıza kattığı değerlerin bilincindeyiz. Ayrıca çalışmak ve aileye ekmek götürmek kutsal bir görevdir. Ne mutlu ki, çalışan kardeşlerimiz bu duyguyu yaşadıkları gibi çalıştıkları alanda da topluma hizmet ederek kutsal bir görevi yerine getiriyorlar” dedi.
İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİN ÖNEMİ BÜYÜK
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven de 1 Mayıs dolayısıyla yayınladığı mesajda şu vurguları yaptı:
“Emeğiyle hayatını kazanan, alın teriyle geçimini temin eden ve milletçe elde ettiğimiz toplam milli gelire büyük katkılar sağlayan milyonlarca çalışanımızın gururla idrak ettikleri anlamlı bir günün içindeyiz. Helal kazancını elde etmenin arayışında olan ve emeğinden başka herhangi bir gücü olmayan kardeşlerimizin, millet ve devlet hayatında yeri doldurulamaz önem ve kıymeti bulunmaktadır. AK Parti olarak emekleri ve alın terleriyle Türkiye’nin gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkı sağlayan her insanımıza ayrım yapmadan eşit mesafedeyiz ve herkesi aynı sevgi ve saygıyla kucaklıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle işçilerimizin ve tüm çalışanların gününü kutluyor, barış, sevgi ve kardeşlik duygularının artmasına vesile olacak, huzur dolu nice 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü temenni ediyorum.”
1 MAYIS; ‘HAYIR’
DİYENLERİN GÜNÜDÜR
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan da “1 Mayıs, birliğin-mücadelenin ve dayanışmanın gücüyle, umudun büyütüldüğü gündür. 1 Mayıs emekçinin ve emeğin bayramıdır. 1 Mayıs hakkımızı yiyenlere karşı direnişin, onlara Hayır diyebilenlerin günüdür. Bu topraklarda emeğiyle geçinen, onuruyla yaşayan hemen herkesin hayır dediği o kadar çok şey var ki! CHP olarak İşsizliğe hayır, kiralık işçiliğe hayır, iş cinayetlerine hayır, krize hayır, yoksulluğa hayır, zamlara hayır, içeride ve dışarıda savaşa hayır, kentlerin ve doğanın yağmasına hayır, kutuplaşmaya HAYIR, kadın cinayetlerine Hayır, çocuk istismarına hayır, gazetecilerin, siyasetçilerin, gençlerin hapishanelere doldurulmasına hayır, akademinin ve bilimin bitirilmesine HAYIR, sömürüye HAYIR, tek adamlığa HAYIR diye haykırmaya devam eden tüm emekçilerin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti