Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İşletmecilere eğitim şart – Kocatepe Gazetesi

İşletmecilere eğitim şart – Kocatepe Gazetesi
İşletmecilere eğitim şart

Zafer Kalkınma Ajansı’nca (ZEKÂ) organize edilen işveren ve işçilerin uyum yeteneğinin arttırılması eğitimine katılan Özkanlar Ağaç Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özkan ile Martolia Mermer Genel Müdürü Nurettin Karaman eğitimi değerlendirdi.
EĞİTİMLER KATMA
DEĞER SAĞLADI
Gündem programının hazırlayıp sunan Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sorularını yanıtlayan Özkan ve Karaman aldıkları eğitimle ilgili bilgiler verdi.  Projeden ATSO ve ZEKA’nın oda üyelerine gönderdiği mesaj ile haberdar olduğunu anlatan Mustafa Özkan, “Sonrasında bahsedilen toplantıya katıldık. Toplantıda yetkililer bizi işveren ve işçilerin uyum yeteneğinin arttırılması eğitimi konusunda bilgilendirdiler. Bu konular benim ilgimi çekti ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın internet sayfasından başvurarak projeye katıldık. Aldığımız eğitim projesi sayesinde hem işverenler olarak, hem çalışanlarımız olarak beceri ve çalışmalarımızı gözden geçirdik. Eğitimlerden yararlanma fırsatı bulduk. Bu eğitimler işletmemize ve çalışmalarımıza büyük oranda katma değer sağladı. İşçi ve işveren eğitimlerinin tamamlanmasıyla birlikte Zafer Kalkınma Ajansı’nın organize ettiği Almanya gezisi programına firma olarak katıldık. Bu gezide değişik sektörlerle ilgili fabrikaları ziyaret edip, bilgi alışverişinde bulunduk. Alman işadamları bizlere fabrikalarının işleyişi ve üretimleri ile ilgili bilgiler verdiler. Tüm işadamlarına Ticaret ve Sanayi Odası ile Zafer Kalkınma Ajansı’ndan gelen eğitim duyurularını dikkatle takip etmelerini ve katılmalarını tavsiye ediyorum” dedi.
ÇALIŞMALAR
DEVAM EDECEK
Martolia Mermer Genel Müdürü Nurettin Karaman, işveren ve işçilerin uyum yeteneğinin arttırılması projesinin üç ana başlık altında sınıflandırıldığını söyledi. Karaman şöyle konuştu: “Yalın üretim, insan kaynakları ve belgelendirme toplam üç başlıktı.
Biz bunlardan yalın üretim ve belgelendirmeye katıldık. Dâhil olduğumuz projede en önemli nokta saha çalışmasının olmasıydı. Biz bu projeye katılmadan önce üretim sistemleri ve yönetim anlayışı konularında bazı hayallerimiz vardı. Fakat bu hayalleri gerçekleştirerek uygulanabilir kılmak için gerekli bilgilere sahip değildik. Bu projeye katılarak profesyonel bir eğitim aldık ve firmamıza özel bir gömlek dikilmiş oldu. Hem üretim sistemleri hem de yönetim anlayışı konusunda ciddi bir ilerleme kaydettik. Ciddi bir planlama yaptık. Ardından uygulamalar yaptık. Bir sistem kurma amacıyla ilerleme kaydettik. Aldığımız eğitimler doğrultusunda çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Proje süresi boyunca proje danışmanları fabrikamıza geldiler. İhtiyaç analizleri yaptık ve durum değerlendirmesinde bulunduk. Fabrikamızda saha çalışmaları yaptık. Yalın üretim ile verimliliğin arttırılması üzerine çalışmalar yaptık. Yine proje dâhilinde biz de Portekiz’e giderek çeşitli firmaları ziyaret edip, gözlem yaptık.”