Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Isparta’da tren sevinci – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Isparta’da tren sevinci

Isparta’da iki yıl önce zarar ettiği gerekçesiyle seferden kaldırılan Göller Ekspresi ve Pamukkale Ekspresinin seferlerine tekrar başlayacağı belirtildi

Isparta Valiliği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katılan Afyonkarahisar TCDD 7. Bölge Müdürlüğü Taşınmaz Mallar Müdürü Hasan Kenar, Sandıklı-Denizli demiryolunda yapılacak iyileştirme çalışmalarının ardından Isparta’da seferden kaldırılan Göller Ekspresi ve Pamukkale Ekspresi’nin tekrar sefere konulacağını açıkladı. Kenar, Isparta’daki tren seferlerinin en kısa sürede başlayacağını belirterek, “Denizli-Sandıklı arasındaki tren yolu, Sandıklı-Karakuyu-Dazkırı arası ve Dazkırı-Goncalı-Denizli arası olmak üzere iki etap halinde, 7 Mayıs 2010 tarihin yol yapım işi ihale edilecek.” dedi.
Tren yolunun 25 kilometrelik mesafesi, hızlı yolculuk ve yük taşımacılığı için uygun olmadığından tren seferlerinin kaldırıldığını hatırlatan Kenar; şimdi daha kaliteli, konforlu ve hızlı hizmet verilebileceğini ifade etti. Kenar, Pamukkale ve Göller Ekspresi treninin, yol yenileme çalışmaları tamamlandıktan sonra tekrar seferlere başlayacağını aktardı.
İhalenin iki bölüm halinde yapılacağını belirten Kenar, yerli firmalarla birlikte uluslararası firmaların da katılabileceğini belirtti. Kenar, “Yapılacak olan iş, yüksek mühendislik ve nitelikli işçilik isteyen, fiziki ve teknik bakımından uzun süreç isteyen bir iştir. O bakımdan biraz daha zamana ihtiyacımız var. Isparta hattında 13 kilometrelik yolumuz kaldı.
Hem Isparta hem de Denizli hatlarını bitirir bitirmez seferlerimiz yeniden başlayacak.” diye konuştu. Kenar, TCDD Genel Müdürlüğünün Isparta-İzmir arasındaki Göller Ekspresi ve Denizli-Haydarpaşa arasındaki Pamukkale Ekspresini tekrar seferlere koymayı düşündüğünü aktardı. Isparta Valisi Ali Haydar Öner de tren seferlerinin başlamasının ardından Ispartalıların bu işe sahip çıkmalarını, yolculuklarında tercihlerini trenden yana yapmalarını istedi. Vali Öner, “Evet bazı tren seferlerini kaybetmişiz. Ama haklı gerekçeler de var. Ispartalı treni istiyor ama varken de treni kullanmıyor. Sahip çıkmak sadece istemekle olmuyor.” diye konuştu.
3 Mart 2008’de Isparta-İzmir Göller Ekspresi, 24 Temmuz 2008’de de Isparta- İstanbul Pamukkale Ekspresi’nin askıya alınmasının ardından, Isparta-İstanbul tren yolcuları Dinar´a kadar otobüsle, aynı şekilde İstanbul’dan Isparta’ya gelecek yolcular da Dinar’a kadar trenle, buradan da Isparta’ya otobüs servisleri ile seyahat etmek zorunda kalıyordu. (CİHAN)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti