Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail Diri Diri Yakıyor

İsrail Refah’ta katliam yaptı! Görüntüler Dehşet Verici. Çok sayıda şehit ve yaralı var! Hamas’tan son dakika çağrı

İsrail Refah'ta katliam yaptı!

İsrail ordusunun, Uluslararası Adalet Divanının saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi’ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırıda en az 40 Filistinli şehit oldu, çok sayıda yaralı var. Bölgeden gelen görüntüler dehşet verici. Diri diri yanan cesetler, başı kopuk çocuk bedenleri görenleri dehşete düşürdü.

İSRAİL, BİNLERCE FİLİSTİNLİ’NİN SIĞINDIĞI ÇADIR KENTE SALDIRDI
Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail savaş uçakları, Refah’ın kuzeybatısında Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının bulunduğu bölgenin yakınında yaşayan yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombaladı.

EN AZ 40 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU, ÇOK SAYIDA YARALI VAR
Filistin Kızılayından yapılan açıklamada da sağlık ekiplerinin aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıdaki Filistinlinin cenazesi ile yaralıyı hastanelere götürdüğü belirtildi.

Görgü tanıkları, “İsrail ordusunun bombardımanı kamptaki çok sayıda çadırın yıkılmasına ve yanmasına neden oldu. Bu kamp, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin yaşadığı Refah kentinde İsrail ordusunun boşaltılmasını istediği bölgede yer almıyor.” dedi.

HAMAS’TAN MISIR’A ÇAĞRI
Hamas, İsrail’in çadır kente düzenlediği katliam saldırı sonrası Mısır’a çağrı yaptı. Hamas’tan yapılan açıklamada, “Tüm taraflardan, özellikle Mısır’daki kardeşlerimizden, İsrail işgal güçlerini Refah sınır kapısından çekilmeye zorlamak için baskı yapmasını talep ediyoruz.” denildi.

Tanıklar, İsrail savaş uçaklarının kampa en az 8 roketle saldırı düzenlediğini belirtti.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, “İsrail savaş uçaklarının Refah kentinin kuzeybatısında yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampı acımasızca bombalaması sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı. Kayıpları arama çalışmaları sürüyor.” ifadeleri kullanıldı.

İSRAİL’DEN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMA: HAMAS’A AİT BİR TESİSİ VURDUK
İsrail’den saldırı sonrası tepki çeken açıklama geldi. İsrail ordusu, sosyal medyadan Refah’taki Hamas’a ait bir tesisin vurulduğunu, ancak saldırı sonrasında çıkan yangının Filistinlilerin kampına sıçradığını, sivil kayıplardan haberdar olduklarını açıkladı.

Saldırının Hamas’ın bölgeyi kullandığını gösteren kesin istihbarat sonrası gerçekleştiğini öne süren İsrail, uluslararası hukuka uyduklarını iddia etti.