Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İsrail Terörünü Destekleyen Markalar Mutlaka Boykot Edilmeli”

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Arslan, Merkez İlçe İşyeri Temsilcileri Toplantısı’nda İsrail terörünü destekleyen markaların mutlaka boykot edilmesi gerektiğini vurguladı.

Eğitim Bir Sen Şube

Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan, Merkez İşyeri Temsilcileri Toplantısının 6 Kasım 2023 tarihinde Emir Murat Özdilek Oteli’nde gerçekleştirildiğini belirtti.

“İSRAİL TERÖRÜNÜ DESTEKLEYEN MARKALAR BOYKOT EDİLMELİ”

Toplantıda konuşan Şube Başkanı Mustafa Arslan, yurt genelinde sendika üyeleriyle gönüllerinde taşıdıklarını belirttiği “Filistin’de Soykırıma Dur De” kokartlarının dağıtımının yapıldığını dile getirdi. Arslan, “Siyonist ideolojinin nihai hedefinin millete anlatılması, İsrail terörünü destekleyen markaların boykot edilmesi çağrısında bulunuyoruz. Eğitimciler olarak, hem protestolara devam etmeli hem siyonist ideolojinin nasıl bir bela olduğunu yeni nesle anlatmalı hem de İsrail’i destekleyen firmalara boykotu yaygınlaştırmalıyız.” dedi. Eğitim gündemine ve sendikal çalışmalara ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda konuşan Arslan, temel hak ve özgürlüklerin korunması ve genişletilmesi, sosyal hakların geliştirilmesi, mali hakların iyileştirilmesi, gelir dağılımında adaletin sağlanması için verdikleri mücadelenin kesintisiz devam ettiğini ifade etti.

“ADALET MÜCADELEMİZ KESİNTİSİZ SÜRÜYOR”

Arslan, şunları kaydetti: “Yıllardır, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun değişmesi gerektiğini dile getirdik. Yıllardır, ‘Örgütlenme hakkının kullanılmasına, adil bir zeminde toplu sözleşme yapılmasına bu kanun ne imkân tanıyor ne de fırsat veriyor.’ diyoruz. Bu kanun, 3 milyon 750 bin kamu görevlisinden 2 milyon 850 binine sendikaya üye olma hakkı tanıyor, 900 bin kamu görevlisini kapsam dışında bırakıyor. ‘Bu durum, sendikal örgütlenmeye de sendikal mücadeleye de engel oluyor’ diyoruz. Hem örgütlenme alanının genişlemesine hem aksayan yanlarının giderilmesine hem de sendikal hakların evrensel ilke ve normlara uyumlu hâle getirilmesine ihtiyaç var. Hak, emek ve özgürlük mücadelemiz kararlılıkla sürdürülmektedir. Sendikal yolculuğumuz ilk günkü heyecan ve azimle devam ediyor. Temel hak ve özgürlükler, sosyal ve mali haklar, gelir dağılımında adalet için mücadelemiz kesintisiz sürüyor, sürecektir.”

“ALMAZSAK ÖLMEYİZ AMA ALIRSAK ÖLECEKLER”

Arslan, sözlerini şöyle tamamladı: “Dünya barışını tehdit eden, Gazze’de çocukları katleden İsrail’i protesto ederken, siyonist katilleri destekleyen, besleyen markaları ve ürünleri boykot etmeyi unutmamak gerekmektedir. Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi, ‘Almazsak ölmeyiz ama alırsak ölecekler’, şuuru ile hareket etmeliyiz. Okullar vurulurken, çocuklar, kadınlar, gençler acımasızca katledilirken, düşlerinde Mescid-i Aksa’yı gören, Mescid-i Aksa şiirini yazan Mehmet Akif İnan’ın kurduğu bir teşkilat olarak Filistin’de uygulanan soykırıma karşı sessiz kalmıyor, tüm üyelerimizle protestoları sürdürüyoruz. Siyonist ideolojinin hedeflerini, siyonist terörün yaptıklarını ve nihayetinde ‘vadedilmiş topraklar’ hayalleri ile kirli planlarını, ülkemize olan düşmanlıklarını da biliyoruz. Eğitimciler olarak, hem protestolara devam etmeli hem siyonist ideolojinin nasıl bir bela olduğunu yeni nesle anlatmalı hem de İsrail’i destekleyen firmalara boykotu yaygınlaştırmalıyız. Gazze yangın yeri iken rahat durmayan, meydanları dolduran, hareketli tutan, Kudüs yürekli teşkilatımıza selam olsun.”