Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İşsizlik sorunu sadece İŞKUR’a bırakılmamalı

İş gücü potansiyelinin istihdama
İşsizlik sorunu sadece İŞKUR'a bırakılmamalı

İş gücü potansiyelinin istihdama yönlendirilmesi ve işsizliğin giderilmesi amacıyla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
“İŞKUR’UN BİRÇOK
ÇALIŞMA ALANI VAR”
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 2018 yılı 4. Dönem İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısının açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Tutulmaz, “İŞKUR kurumu son yıllarda kendinden çok bahsettiren bir kurum olmuştur. İŞKUR’un birçok çalışma alanı var, ama daha çok işveren konumunda olduğu için toplumda TYP programıyla daha çok tanıyor. Bunun yanı sıra çok yönlü meslek edindirme, sigortasını temin etme ve yerine göre maaşını da vererek girişimcilere destek olan bir kurumdur. Bunun haricinde ise işsizlik sorununu sadece İŞKUR’a bırakmayıp neler yapabiliriz diyerek diğer kurumların, sivil toplum kuruluşlarının, iş dünyası olmak üzere herkesin katkısını bekliyoruz.” dedi.
“SON YILLARDA TYP ÖN PLANA ÇIKTI”
İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Programı çalışmalarından çok insanlara kalıcı iş ve meslek edindirme bölümünü önemsediğini belirten Vali Tutulmaz, “Son yıllarda TYP bölümü daha çok ön plana çıktı. Fakat meslek edindirme alanında çok daha gayretli olmamız lazım. Sanayinin ve girişimcilerin istediği nitelikte insanları yetiştirmesi konusunda İŞKUR olarak destek vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Şükürler olsun ki işsizlik konusunda il olarak iyi bir yerdeyiz. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyor, toplantımızın ilimiz ve ülkemiz için faydalı geçmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.
Toplantının devamında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karakaya tarafından 2018 yılı Temmuz-Eylül aylarında gerçekleştirilen Mesleki Eğitim Faaliyetleri, İşe yerleştirme, İşsizlik Sigortası başta olmak üzere Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünün çalışma ve faaliyetleri hakkında bir sunum yapıldı.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün istihdam ve mesleki eğitim konularındaki faaliyetleri ile 2018 yılında yapılan çalışmalar ve diğer faaliyetlerin değerlendirildiği toplantı gündemde bulunan konuların görüşülmesi ve karara bağlanması ile sona erdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti