Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İşte 7 ve Üzerinde Deprem Beklenen İller. Afyon Var Mı?

Türkiye için yaptığı deprem incelemeleri ile dikkat çeken Japon Deprem Uzmanı Moriwaki Yoşinori 7 ve üzerinde deprem olması beklenen illeri açıkladı

Türkiye için yaptığı deprem

Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan Korkutan Deprem Ve Tsunami Açıklaması

Geçtiğimiz aylarda yaşanan 4,9 büyüklüğündeki depremi önceden bildiğini belirten uzman uyarılarda bulundu. Moriwaki 7 şiddetindeki bir depremin büyük bir yıkıma sebebiyet verebileceği hakkında kritik açıklamalarda bulundu.
Olası Marmara depremi için sık sık açıklamalarda bulunan Moriwaki kez de o iller için uyardı.

Japon deprem uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki,6 Şubat depreminden sonra yaptığı açıklamalarla dikkat çekiyor. “2019 yılından sonra Türkiye’de 4 ve 5 şiddetinde depremler ara ara olmaya devam ediyor. Bu büyük depremin habercisi olarak söylenemez ama dünya genelinde bir deprem hareketliliği var.” şeklinde açıklamalarda bulunan Moriwaki Türkiye’de 4 kritik bölgeyi işaret etti.
4 BÖLGE İÇİN DEPREM UYARISI

Deprem uzmanı Yoşinori, 4 bölge için deprem uyarısında bulunarak, özellikle İnegöl, Bursa, Bandırma ve Balıkesir’de deprem beklenildiğini söyledi. Ege Bölgesi’nde, 7’nin üzerinde deprem beklemediğini söyleyen Moriwaki, Ege’nin diğer bölgelere nazaran fay hattının ince ince kısa ve yatay olduğunu da belirtti.
KÜÇÜK DEPREMLER BÜYÜK DEPREMİN HABERİCİSİ Mİ

Moriwaki’nin uyarılarına göre, “Gemlik’te meydana gelen 3,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında Konya, Malatya gibi bölgelerde de aralıklarla depremler oldu. Bu depremler, büyük bir sarsıntının öncüleri olabilir. Güney ve kuzey fay hatları birbirini tetikliyor. Özellikle Bursa-Gemlik, Balıkesir, Yalova gibi yerlerde 7 üzerinde bir deprem riski bulunuyor. Bandırma bölgesinde küçük ama sık depremler yaşanıyor. Bunlar büyük bir depremin işaretçisi olabilir.”

Açıklamalarıyla Çanakkale bölgesine dikkat çeken deprem uzmanı Bu bölgede günde 20-30 kere küçük depremler oluyor ama ileride büyük bir deprem olabilir. Çanakkale tarafında tehlikeli olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü yaşanan küçük depremler olabilecek büyük depremlerin önüne geçmiyor” şeklinde konuştu.

Bursa’da ortaya çıkan fay hattına da dikkat çeken Moriwaki, “Bu fay hattını görmenin önemi yok. Kimse endişelenmesin. Japonya’da yüzde 60’dan fazla yeni fay hattından deprem meydana geliyor.” dedi.

7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM NEREDE BEKLENİR

Öte yandan Prof. Dr. Naci Görür’ün de özellikle Kahramanmaraş depreminden sonra sık sık 7 ve üzeri deprem riski uyarısı yaptığı biliniyor. “Fay hattı üzerinde yaşayan illerin kaderi Maraş ve Hatay gibi olacak” diyen Naci Görür, deprem riski olan illeri şöyle sıralıyor:

Eskişehir
Denizli
Muğla
Erzincan
Kayseri
Tokat
Kahramanmaraş
Hatay
Kocaeli
Osmaniye
Bingöl
Konya
Erzurum
Aydın
Balıkesir
Burdur
Manisa