Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İşte Afyon’da Gezebileceğiniz En Güzel Müzeler

Afyonkarahisar tarihi ve kültürel mirasın başkenti sayılabilecek en güzel şehirlerdendir. Tüm geçmişinden kalan her parçayı en güzel şekilde saklayan şehrimizde simgesel olan müzeleri siz okuyucularımız için derledik.

Afyonkarahisar tarihi ve kültürel

1- Afyonkarahisar Müzesi (Arkeoloji Müzesi)
Son teknoloji ile donatılan, modern binası ile kendine özgü mimarından söz ettiren müzede arkeolojik tüm eserler yer almaktadır. Türkiye arkeoloji tarihinin ilk kazılarından olan Sandıklı Kusura Höyük kazısından, Frigya kalıntılarına kadar birçok önemli tarihi eser barındırmasından dolayı bölgenin en önemli arkeoloji müzelerinden biridir. Müze pazartesi günleri ziyarete kapalıdır.
2- Zafer Müzesi
1913-1914 yıllarında şehrin merkezine yapılmış bir konaktır. Zemin katında 10 odası, 1 toplantı salonu, üst katta ise 9 odası ve sergi salonu bulunmaktadır. Başkomutan Meydan Muharebesi’nin planlanmasının yapıldığı ve taarruzun emredildiği yerdir. Müzenin restorasyon çalışmaları devam etmektedir.
3- Sultan Divani Mevlevihanesi ve Müzesi
Anadolu’da kurulan ilk Mevlevihanelerdendir. 13. Yüzyıla dayanan kuruluşu ve şehrin en güzel yerlerinden birisi olan Afyon Kalesi’nin eteklerinde olması Afyonkarahisar’ın simge yerlerinden birisi olmuştur. Konya mevlevihanesinden sonra en önemli mevlevihanedir. Bahçesinde derviş odaları, matbah, mezarlık bulunan Mevlevihane, şehrin en çok ziyaret edilen müzelerinden birisidir.
4- Şuhut Atatürk Evi
Asıl ismi Hacıvelioğlı Konağı olan Müze, Şuhut’ta bulunmaktadır. 1897 yıllarına yapılan konak Büyük Taarruz için önemli bir yere sahiptir. Mustafa Kemal Paşa tarafından karargah olarak kullanılan konakta Atatürk, İsmet Paşa ve Fevzi Paşa ile görüşüp daha sonra Kocatepe’ye geçmiştir. Mustafa Kemal Paşa’nın konakta kaldığı odası özgün haliyle düzenlenmiştir.
5- Bolvadin Belediye Müzesi
Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde yer alan müze arkeolojik ve etnografik eserlere ev sahipliği yapmaktadır. Erken Tunç Çağı, Antik Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait eserler vardır. Müzenin bahçe kısmında Roma, Bizans, lahit parçaları ve Osmanlı mezar taşları sergilenmektedir.