Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İstenmesi halinde tüm liglerde gece maçları yapılabilir”

Futbol İl Temsilcisi Mehmet

Futbol İl Temsilcisi Mehmet Temur ve Yardımcısı Atilla Mutluer, gece maçları, kulüplerin Cumartesi ve Pazar günleri oynayacağı maçlar ile liglerde uygulanacak esaslar hakkında açıklama yaptılar

 

2021-22 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Ligi, (BAL) 10 takım, Süper Amatör Lig (SAL) 12 takımdan oluştu. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Süper Amatör Lig’in BAL ile bitirilmesi şartı olduğu için SAL’da ilk yarı ve ikinci yarıda 2’şer maç olmak üzere toplam 4 maç hafta içi oynanıyor. Hafta içi oynanacak olan maçlarda ligin 4, 8, 15, 19’uncu haftaları olmak üzere gerçekleşecek. Afyonkarahisar’da da futbol sahalarının bir çoğunda ışıklandırma bulunmasından dolayı 8. hafta maçları da 8 Aralık’ta gece oynanacak. Konu ile ilgili olarak Futbol İl Temsilcisi Mehmet Temur ve Yardımcısı Atilla Mutluer açıklama yaptı. Afyonkarahisar’da ilk gece maçlarının sıkıntısız bir şekilde tamamlandığına dikkat çeken Temur ve Mutluer, “İlk oynanan gece maçlarımız sıkıntısız bitti. 8 Aralık Çarşamba günü de oynanacak olan gece maçları için çalışmalarımız sürüyor. İnşallah onlarda da bir sıkıntı olmadan oynanacak. Afyonkarahisar’da amatör liglerde gece maçlarının oynandığını ifade etmek istiyoruz. 1. Amatör Lig ve altyapı maçlarında da istenmesi halinde gece maçları oynanabilir.” ifadelerine yer verdi.
“HER TAKIM EŞİT OLARAK MAÇ YAPACAK”
Mutluer, takımların eşit oranda Cumartesi ve Pazar günleri maçlara çıkacağını ifade ederek, “Futbol İl Temsilciliği ve İl Tertip Komitesi olarak kulüplerimizin maçlarını Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere eşit şekilde ayarlıyoruz. Hiçbir kulübümüzü mağdur etmek istemiyoruz. Ligde oynanacak 22 maç varsa bunların 11’i Cumartesi günü, 11’i de Pazar günü oynanacak şekilde ayarlıyoruz.” dedi.
“ESASLARI BİLEREK UYGULAYIN”
Kulüplere çağrı yapan Temur ise, “Bütün müsabakalarımızın Amatör Ligde Uygulanacak Esaslar ve Futbol Müsabaka Talimatı Esasları doğrultusunda oynandığını, bütün kulüp yetkililerimiz, antrenör ve sporcularımızın da bunu bilerek uygulamasını istiyoruz.” diye konuştu.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi