• Haberler
  • Genel
  • İstiklal Tanıtım Merkezi Yenilenen Yüzü İle İlk Ziyaretçilerini Kabul Etti

İstiklal Tanıtım Merkezi Yenilenen Yüzü İle İlk Ziyaretçilerini Kabul Etti

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı liderliğinde, yenilenen İstiklal Tanıtım Merkezi'nde Milli Mücadele ruhu ziyaretçileri sardı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)  Başkanı Numan Kurtulmuş, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyeleri, Büyük Taarruz’un 103’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Millî Mücadele ruhunu yansıtan İstiklal Tanıtım Merkezi’ni ziyaret ettiler. Ziyarette protokol üyeleri de yer aldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5’inci Bölge Müdürlüğüne bağlı Başkomutan Tarihi Milli Park Müdürlüğü sorumluluk alanlarından İstiklal Tanıtım Merkezi zemin kat salonu bakım ve onarım ile tamamlanan İnteraktif Renovasyon projesi hakkında ziyaret sırasında bilgilendirme yapıldı.

İstiklal Tanıtım Merkezi Yenilenen Yüzü İle İlk Ziyaretçilerini Kabul Etti

İNTERAKTİF BİR ALAN OLUŞTURULDU

İstiklal Tanıtım Merkezi’nin giriş katında bulunan misafir kabul bölümünün alçıpan ile kapatılarak; Kocatepe anıtında bulunan 3 metreye, 3 metre pındaki mermer kabartma harita taşınarak, harita üzerinde lazer projeksiyon cihazı interaktif bir alan oluşturulduğu belirtildi. Bu alanda multi disipliner prodüksiyon teknolojisi ile savaşın tüm seyri oyuncu-sanatçı ‘Mazlum Kiper’ tarafından seslendirilerek anlatıldı. Aynı zamanda, bu proje kapsamında giriş katında bulunan yan duvarlara Büyük Taarruz ile ilgili fotoğraf ve bilgilendirmelerin bulunduğu görsel panolar yapıldı. 

İstiklal Tanıtım Merkezi Yenilenen Yüzü İle İlk Ziyaretçilerini Kabul Etti

ŞEHİDİMİZİN ANLATIMIYLA MUHAREBE ETKİN AKTARILIYOR

İstiklal Tanıtım Merkezi’nde bulunan diorama resmin interaktif renovasyonu ile sergi alanına video mapping odası yapımı interaktif prodüksiyon teknolojisi projesi uygulandığı bildirildi. Bu proje ile İstiklal Tanıtım Merkezi’nin üst katında bulunan diorama resimde önem arz eden tüm görsel alanlara; foley ses ve efektler ve görsel hareketlenmeyle interaktif hale getirildi.

Hazırlanan senaryo ile görsel efektlere ek olarak yanılsama, ışık, patlama ve sis efektleri yapıldı. Afyonkarahisar Sandıklı Çalcaköy doğumlu, Kurtuluş Savaşı dahil 4 savaş harbinde orduda er olarak savaşmış ve 30 Ağustos 1922 ‘de Dumlupınar’da şehit olmuş  ‘’Osman Oğlu Talip’’ adlı şehidimizin anlatımı ile muharebenin en şiddetli anları ses efektleriyle de desteklenerek heyecan verici bir öğreti ortamı oluşturuluyor.

İstiklal Tanıtım Merkezi Yenilenen Yüzü İle İlk Ziyaretçilerini Kabul Etti

ŞEHİTLERİMİZİN KÜNYELERİNDEN ALMANAK OLUŞTURULDU

Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi sırasında şehit olan kahramanlarımızın künyelerinden oluşan bir almanak yapılan merkezdebu çalışma ile şehitlerimizin isim bilgileri, var ise kısa özgeçmişleri, yaşamları ile ilgili bilgiler, nüfus bilgileri ve harp tarihindeki önemli olaylar kronolojik sırayla veriliyor. Ayrıca tüm kahraman şehitlerimiz düşünülerek doğum yeri, yaşı, vb. önemli istatistiki bilgilerine yer verildiği vurgulandı. İlgili Dönem gazeteleri büyüteç marifeti ile elle dijital gazeteye dokunularak ve sürükleyerek Osmanlıca yazılar Türkçe dile çevrilerek görüntü üzerinden okuma sağlanıyor. İstiklal Tanıtım Merkezi’nin zemin kat sağ duvar cephesine yönelik olarak, belirlenen ölçülerde 10 ayrı temaya ait grafik ve illüstratif içerikler hazırlanarak,  her temaya ait bir ekran duvara entegre edilerek bir bütün halinde sunuluyor. Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi dönemine ait, 9–14 yaş grubuna yönelik, ahşap malzemeden imal edilmiş, soru-cevaba yer veriliyor. Müzeye gelen ziyaretçilere yönelik olarak görsel, işitsel ve yazılı içeriklerle desteklenmiş web tabanlı dijital rehber hizmeti sunulması; bu hizmetin web sitesi ve karekod teknolojileriyle entegre biçimde hazırlanması, sesli anlatım içeriklerinin oluşturulmasını kapsıyor.

İstiklal Tanıtım Merkezi Yenilenen Yüzü İle İlk Ziyaretçilerini Kabul Etti

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme