Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İttifak Olmayacakmış Gibi Çalışarak, İttifak Olacak Gibi Strateji Hazırlayacağız”

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Günay Çakır, 2024 yerel seçimlerinde bir ittifakın olup, olmayacağına Genel Merkezin karar vereceğini ifade ederek, “2024 Yerel Seçimlerinde ittifak olur ya da olmaz. Bizim şuanda ki gündemimiz ittifak olmayacak gibi çalışmak, ittifak olacak gibi strateji hazırlamak.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Günay Çakır, düzenlediği kahvaltılı basın toplantısı düzenlenerek yerel ve ulusal gündemi değerlendirdi.

Bir Cafede düzenlen toplantıda basın mensupları ile buluşan Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Günay Çakır’a Yeniden Refah Partisi Merkez İlçe Başkanı Şükrü Aygün, Yeniden Refah Partisi Serban Belediye Başkanı Selahattin Uğur, Yeniden Refah Partisi İl Başkan Yardımcısı Mustafa Sarıdere ve Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.

“İttifak Olmayacakmış Gibi Çalışarak, İttifak Olacak Gibi Strateji Hazırlayacağız”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“İSLAM BİRLİĞİ İSRAİL’İN BAŞINI EZMEKTEN YANAYIZ”

Konuşmasında İsrail’in Filistin’e karşı saldırılarına tepki gösteren ve İsrail’in ezilmesi gerektiğini belirten Çakır, “ İsrail’in Filistin’e uyguladığı zulüm karşısında artık söylenecek sözün bittiği kanaatindeyiz. Yaklaşık 75 yıldır Ortadoğu’da bir çıbanbaşı gibi türeyip, bütün Müslüman Devletlerinin başına bela olan İsrail’e Türkiye öncülüğünde kurulacak bir İslam Birliği ile başının ezilmesinden yanıyız. Yüzyıllardır bu coğrafyada abilik, babalık eden Türkiye ve Türk Devletleri Müslüman Coğrafyanın beklediği umutlara karşılık vermek zorunda. Şovenist söylemler yerini kesin kesinlikle fiili icraat bırakmak zorunda. Tabi ki buradan konuşmak çok kolay. Bizler ne yapacağız. Kendi tabirimiz vardı. Artık şapkayı önümüze koyup düşünmemiz lazım. 75 yıldır mübarek aylarda ve kutsal günlerde Filistin’e, Gazze’ye, Kudüs’e ağır saldırılarda bulunan İsrail hedefine ulaşıncaya kadar bu eylemini devam ettirecektir. Yeniden Refah Partisi olarak Genel Başkanımızın Gazi Meclisimizde ifade ettiği gibi kesinlikle Malatya kürecik üssünü, İncirlik üssünün kapatılması taraftarıyız. Boykot deyip hafife almamalıyız. İsrail menşeli ürünleri kesinlikle kullanmamalıyız. Ülkemizde; ‘Bize ne İsrail Filistin meselesinden’ diyen bir güruh oluştu. ‘Türk askerinin Arap çöllerinde ne işi var’ gibi söylemler söz konusu. Bu kardeşlerimize önce acıyoruz. Kendilerine tavsiyemiz gerçek tarihi öğrenerek, insanlık görevlerini yerine getirmeleridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine saldırma söz konusu olduğunda bütün olaylara balıklama atlayan kurum, kuruluş ve dernekler konu Filistin meselesine gelince neden suspus oldular. Bu riyakârlıktır, ikiyüzlülüktür.” diye konuştu.

“FİLİSTİN COĞRAFİ DEĞİL İMANI MESELE”

Çakır, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının ciddi sonuçlara yol açtığını ve masum insanların hayatını kaybettiğini ifade eden Çakır, “ İsrail Filistin’e gıda, su, elektrik kesintileri gibi ambargo uyguluyor. Bu durumu hangi savaş kanunu, hangi insanlık oluşumu, hangi dini kitap yazıyor. 75 yıldır bizim anlamadığımız bir cesaret ve kararlıkla saldırılarına devam eden bu terörist yapının kesinlikle sonunu getirmemiz gerekiyor artık.  Erbakan hocamızın söylediği gibi: ‘Filistin coğrafi bir mesele değildir. İmanı bir meseledir.’ Şuan ki durumda tamamen siyaset üstüdür. Bu konuya tüm insanlık bir araya gelip kalıcı bir çözüm bulmak zorundalar.” ifadelerinde bulundu.

“BÜYÜK BİR TEVECCÜHLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Yeniden Refah Partisi’nin 5 yıllık genç bir parti olduğunu dile getiren Çakır, “Beş yıllık bir parti olmamıza rağmen Afyon’umuzda merkezde dâhil olmak üzere 18 ilçe, 42 belde adayı çıkartmak durumundayız. Teşkilatlarımız 60 hakkaniyetli belediye başkan adayı çıkartma potansiyelini sahip. Tabi ki herkesin merak ettiği ittifak konusu; Biz Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak bütün planlarımızı eksiksiz bir şekilde yaparak genel başkanımızdan gelecek olan talimatları bekleriz. 2024 Yerel Seçimlerde ittifak olur ya da olmaz. Bizim şuanda ki gündemimiz ittifak olmayacak gibi çalışmak, ittifak olacak gibi strateji hazırlamak. Partimize şuana kadar gelen aday adaylarının sayısı ve potansiyeli göz önüne alındığında ciddi bir teveccüh ile karşı kaşsıyayız. Milletimizde ricamız, oy kullanmanın bir vebal olduğunu kabul ederek, kişiselleştirmeden oy vermelerini istiyoruz. Seçim bir gün etkisi beş yıl. Bu bilinçte oy kullanılmalı.” şeklinde konuştu.

ZEYBEK’ TEŞEKKÜR

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e, Sahipata Mahallesinde bulunan Spor Kompleksine Necmettin Erbakan ismini vermesinden dolayı teşekkür eden Çakır, “Sahipata Mahallesinde atıl vaziyette bulanan Spor Kompleksini Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek, yenileyerek tekrar gençlerin hizmetine sundu ve Spor Kompleksinin ismini Necmettin Erbakan Spor Salonu koydu.  Sayın belediye başkanımıza çok teşekkür ederiz. Vefa güzel bir şeydir. Baskınımızda bir kez daha ne kadar vefalı olduğunu gösterdi.” dedi.