Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İyi niyet suistimal edildi” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“İyi niyet suistimal edildi”

Afyonkarahisar Belediyesi Trafik Komisyonu üyeleri, son günlerde kentte toplu taşımacılık yapan minibüs şoförleri ile özel halk otobüsü şoförleri arasında yaşanan sürtüşme ve kavgaların kendilerini üzdüğünü bildirdi. Üyeler sert yaptırımlara başlayacaklarını açıkladı

“Yolcular ekmek kapınız”
Çetinkaya, yaptığı yazılı açıklamada, toplu taşıma faaliyetinde bulunan esnafa gösterilen iyi niyetin suiistimal edildiğini, komisyonun bundan sonraki tutum ve davranışlarının farklı olacağını belirtti.
Son günlerde kentte toplu taşımacılık yapan minibüs şoförleri ile özel halk otobüsü şoförleri arasında yaşanan sürtüşme ve kavgaların kendilerini üzdüğünü ifade eden Çetinkaya, şunları kaydetti: “Buradan minibüs ve otobüs şoförlerine sesleniyorum, yaptığınız toplu taşıma işinin kendinize ait bir iş olmayıp belediye adına yaptığınızı, bu işi yaparken vatandaşlarımıza ve belediyemize karşı sorumlu olduğunuzu, taşıdığınız yolcuların ekmek kapınız olduğunu asla unutmayınız. Toplu taşıma işini yaparken vatandaşlarımıza kibar ve nazik davranınız, diğer hatlarda çalışan şoför arkadaşlarınızla sürtüşme ve kavga etmeden çalışmalarınıza devam ediniz. Toplu taşıma faaliyetinde bulunan şehir içi minibüsleri, özel halk otobüsleri, okul ve öğrenci servis araçları, taksicilik yapan esnaf arkadaşlarımızın yönetmelik hükümleri gereği Toplu Taşıma İzin Belgelerini ve Şoför Tanıtım Kartlarını, Güzergah İzin Belgelerini Belediye Zabıta Müdürlüğünden almalarını istiyoruz. Belediye Trafik Komisyon Başkanlığı olarak bugünden itibaren vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir şekilde yolculuk yapmaları için tüm önlemlerin alınması, toplu taşıma faaliyetinde bulunan şehir içi minibüsleri, özel halk otobüsleri, okul ve personel taşımacılığı yapan servis araçlarının mevzuat hükümleri doğrultusunda denetlenmesi için ilgili birimlere gerekli talimatlar verilecektir” dedi.
“Bundan sonra tutumuz farklı olacak”
Belediyenin bugüne kadar toplu taşıma faaliyetinde bulunan esnafa gösterdiği iyi niyetin suiistimal edilmesinin komisyonu derinden üzdüğünü anlatan Çetinkaya, duyurusunu şöyle sürdürdü: “Bundan sonraki tutum ve davranışlarımız farklı olacaktır. Toplu taşıma faaliyetinde bulunan esnafımızın ve çalışan şoförlerin kanun, yönetmelik tanımaz bir tavır içerisinde hareket etmeleri halinde, sürtüşme ve kavgaların devam etmesi, vatandaşlarımıza sözlü hakaret ve fiili darp eden şoförlerin çalışmalarına kesinlikle izin verilmeyecektir. Ayrıca huzursuzluk çıkaran, kavga ve sürtüşmelere neden olanlar hakkında Belediye Encümenimiz tarafından 5728 Sayılı Kanun hükümleri doğrultusunda toplu taşıma faaliyetinden men cezası uygulamasına geçilecektir” dedi. (Kocatepe)