Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İYİ Parti önümüzdeki yüz yıla talip”

İYİ Parti Genel Başkan

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı M. Tolga Akalın, İYİ Parti’de bugünkü partililerin torunlarının torunlarının da siyaset
yapabileceğini, teşkilatlanma zeminini değerlendireceklerini açıkladı. Akalın, “İYİ Parti sadece önümüzde ki iktidara değil
önümüzdeki yüz yıla da talip bir siyasi harekettir” dedi

 

İYİ Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın dün öğleden sonra Afyonkarahisar’a gelerek Garden Kale Otel’de düzenlenen teşkilat toplantısına katıldı.
MAHALLE VE KÖY TEMSİLCİLERİNE
BELGELERİ VERİLDİ
Teşkilat üyelerinin hazır bulunduğu toplantının basına açık bölümünde mahalle temsilcileri ile iki köy temsilcisine teşekkür belgesi verildi. Mahalle Temsilcileri: Erkan Lafcı, Mustafa Kılıçsal, Sadettin Yıldız, Ahmet Bilal Öztürk, Celil Saru, Ayşe Günbey, Çetin Gölünük, Burak Mergen, Orhan Kalaycı, Kenan Köken, Hakan Atay belgelerini partinin Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın’ın elinden aldı. Anıtkaya köyünden Alpaslan Dalgıç, Değirmendere köyünden Mehmet Bozkurt’a da belgeleri verildi.
“İKTİDARA GİDEN YOL SANDIK VE SEÇİMDEN GEÇİYOR”
Açılış konuşmasını İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu yaptı. Türkiye’nin her gün daha fazla seçim havasına girdiğini söyleyen Mısırlıoğlu, “İYİ Parti Afyonkarahisar teşkilatlarının seçime hazırlık çalışmalarını partimizin Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet Tolga Akalın’la değerlendirmek için biraraya geldik. Partimizin Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı’nda ve İYİ Parti iktidarıyla Türkiye’yi tanıştırmanın birinci aşaması seçim ve sandık çalışmalarıdır. Masada seçimi kaybetmemek için neler yapacağımız hep birlikte teşkilat üyelerimizle konuşacağız.” dedi.
“İYİ PARTİ ÖNÜMÜZDEKİ
YÜZ YILA TALİP”
İYİ Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, partisinin Türk siyaset tarihinin gördüğü en muazzam mücadele sonucu ortaya çıkan bir siyasi hareket olduğunu vurguladı. İYİ Parti siyasi hareketini; Türk siyaset tarihinde rüzgâr hangi şiddette eserse essin dik durabilen, vatanperver insanların siyasi hareketi olarak tanımlayan Akalın, “İYİ Parti siyasi hareketinden önce Türkiye’de siyasi parti kurma cesaretini gösterebilecek bir siyasi topluluk yoktu. Günümüzde ise aklına esen bir parti kuruyor. İYİ Parti cesur, vatanperver ve milliyetperver insanların kurdukları bir siyasi harekettir. Sadece önümüzde ki iktidara değil önümüzde ki yüz yılada talip bir siyasi harekettir.” diye konuştu.
İYİ Partinin cumhuriyetin ilkeleri ve kurucuları kadrolarını içselleştirip bunları 21. yy da geliştirme azim ve kararlılığını ortaya koyduğunu belirten Akalın, “İYİ Parti kendisini ne merkezin sağında ne de solunda değil doğrudan Türkiye’nin yeni merkez olarak tanımlamaktadır. Türkiye’yi yeni değerler üzerinden yeniden inşa etme azim ve kararlılığında olan politik kadroların hareketidir aynı zamanda. Partimizin fiilen kuruluşu üzerinden 3,5 yıl geçmiş olmasına rağmen 150 yıldır Türk siyasi aklının temsilcileri ve tecrübesini de kendi içerisinde barındıran bir politik kadro hareketidir. İYİ Parti Türk siyaset tarihinin gördüğü en ceberrut iktidara karşı, tek parti basını, tek parti bürokrasisine, tek parti yargısının olduğu bir dönemde bir halk hareketi olarak milletin bağrından doğmuş bir harekettir.” şeklinde konuştu.
“İKTİDAR GÜCÜNÜ MUHALEFETİ TANZİM ETMEKTEN ALIYOR”
Siyasi arenada ittifakların doğru tanımlanması gerektiğinden söz eden Akalın şöyle konuştu: “Biz Türk siyasetini top yekûn değiştirmek üzere yola çıkmış iktidara yürüyen bir siyasi hareketiz. Fakat 2017 yılında Türkiye’de tarihe kara leke olarak düşecek bir kararla kirli referandum süreci yaşandı. O kirli referandum yeni bir sistem kurdu. İttifaklar ve koalisyonlar üzerine bir sistem kurdu. 2002 yılında iktidara gelmelerinden sonra bu iktidarın gücü ceberrut yöntemleriyle Türkiye’de ki muhalefeti de tanzim edebilmesinden gelmektedir. Hatırlanacağı üzere Türkiye’de bir Genç Parti hareketi vardı. 2003 yılında Genç Parti Cem Uzun üzerinden tasfiye edildi. Hatırlanacağı üzere 2007 yılında ise bir ANAP ve DP birleşmesi vardı. O dönem ki ATO Başkanı Sinan Aygün, ‘Birilerinin görünmez bir eli değdi. Ne olduğunu anlamadık.’ dedi. İktidarın mafya ile içselleşen organizasyonlarında görüldüğü gibi o görünmez el ittifak parçasının bir tarafına müstakil, konforlu, çok rahat bir cezaevi süreci yaşatılarak o ittifakı bozdu.”
“KONTROL EDİLEMEYEN
TEK LİDER AKŞENER”
HAS Parti eski Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un çok dinamik muhalefet yaptığını belirten Akalın şunları söyledi: “Sayın Numan Kurtulmuş’u içeriye aldılar. Bugünlerin meşhur bakanı Süleyman Soylu, ‘Sülü’ vardı. Kendisi DP bünyesinde çok ciddi ve dinamik bir muhalefet yapıyordu. Sistemde içeriye aldılar, bakanlık görevi vererek devam ettirdiler. Bu kadar organizasyon içerisinde 7 Haziran-1 Kasım genel seçimleri arasında Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e bakanlık teklif ettiler. İşte İYİ Parti tüm bunları elinin tersiyle iten bir Türk anasının, bir Türk asenasının, bir Türk kadının ceserat ve feragat örnekliğinde kurulmuş bir siyasi harekettir. Bugüne dek kontrol edemedikleri tek siyasi lider ve onun öncülüğünde kurulan İYİ Parti hareketidir. Onun için bu teşkilat toplantımızda yüz yıl sonra torunlarımızın torunlarının da İYİ Parti de nasıl siyaset yapabileceğini, teşkilatlanma zeminini sandık üzerinde konuşacağız. İYİ Parti 3 günlük bir hevesle kurulan siyasi parti değildir.” Toplantının ikinci bölümü basına kapalı olarak devam etti. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti