İYİ Partili Olgun: Devlet Hastanesi Kadrolaşmanın Küçük Bir Örneği
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, devlette AK Parti kadrolaşmasına ilişkin yeni bir açıklama yaptı
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ndeki bazı görevlilerin karıştığı suçlar dolayısıyla yapılan operasyondan sonra "İşe alınanlar AK Parti referanslı" demişti. AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı adına bu konuya ilişkin açıklama yapılmıştı.
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, kadrolaşma iddiasını bir kez daha gündeme getirdi. Olgun, "TRT’de sınavsız kadrolaşma listeleri basına sızdı. Bir bakanın kardeşi belediye ihalelerinde usulsüzlük iddiasıyla gündemde. KPSS’den 96 alan gencin elenip mülakatta 55 puan alan yakınların işe girmesi sosyal medyada infial yarattı. Kamu bankalarında görevli bazı isimlerin milyonluk maaş ve huzur hakkı belgeleri ortaya döküldü. Emniyet teşkilatında liyakat dışı atamalar intiharlarla, psikolojik çöküntülerle sonuçlanıyor. Peki tüm bunlar tesadüf mü?" diye sordu.
Olgun, açıklamasına şöyle devam etti:
"Bu ülkede artık devletin kadroları bir kamu hizmeti aracı değil, sadakat ödülü olarak dağıtılıyor. Çünkü artık liyakat, yasal hak, sınav başarısı değil; kimin adamı olduğun belirliyor kaderini. Ve bu sistem sadece adaletsizlik üretmekle kalmıyor; bizzat suça yataklık eden bir yapıya dönüşüyor. İşte Afyonkarahisar’da yaşanan son olay, bu çürümenin artık nasıl ete kemiğe büründüğünü, nasıl organize hale geldiğini tüm çıplaklığıyla ortaya koydu.
7 Temmuz sabahı Afyonkarahisar Devlet Hastanesi çalışanlarına, 400 polisle yürütülen dev operasyonda tam 47 hastahane personeli gözaltına alındı. Bu kişilerden kimisi sahte reçete ile yasa dışı ilaç temin etmiş, kimisi uyuşturucu madde satışı yapmış, kimisi de çalıştığı arkadaşına tefeci gibi para vermiş, faizle geri almış. Ele geçirilen uyuşturucular arasında bonzai dahi var. Öncelikle Afyonkarahisar Emniyet Müdürü ve Emniyet Teşkilatını kutluyor ve teşekkür ediyorum."
Milletvekili Olgun, açıklamasında şu vurguları yaptı:
"Bu tabloya bakınca, hastane değil adeta organize suç üssü gibi çalışan bir yapı çıkıyor karşımıza.Ama bu olayın asıl vahim tarafı şu: Böylesi bir yapıyı mümkün kılan şey sadece bireylerin suçu değil, çürümüş bir devlet kadro sistemidir. Afyonkarahisar halkı çok iyi bilir. Bir devlet kurumuna özelliklede Devlet hastanesine personel alınacağı söylendiğinde, insanlar
KPSS kitaplarına değil, tanıdık siyasilere koşar oldu.
Çünkü artık bu ülkede sınavdan yüksek puan almak yetmiyor.Eğer arkanızda bir milletvekili, bir il başkanı, bir partili yoksa, devlet kapısı size kapalı
Özellikle de AK Parti kadrolarına yakın değilseniz.Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, bu düzenin sadece küçük bir örneğidir. Benzer skandalların başka illerde de yaşanıyor olması tesadüf
değildir.
Çünkü sistem bu şekildedir.
Çünkü liyakat yoksa, adalet de yoktur.
Çünkü denetim yoksa, suç örgütleri devletin içini rahatlıkla doldurur. İYİ Parti olarak biz, bu çürümüşlüğün üzerine gitmekte kararlıyız."
Bakmadan Geçme





