Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İYİ Partili Yağcı, aday adaylığına yeşil ışık yaktı

İGM Afyonkarahisar İYİ Parti Merkez Üyesi Alper Yağcı, İYİ Parti’ye üye olan herkesin yerel seçimlerde aday adayı olabileceğini, başkan adaylığı için nihai kararın yapılacak istişareler sonucu alınacağını söyledi.

İGM Afyonkarahisar İYİ Parti

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) İYİ Parti Merkez Üyesi Alper Yağcı, yerel gündemi yorumladı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in izlediği politikaları eleştirdi.

“SAYIN ZEYBEK’İN DÖNEMİ SPORA YAPILAN EN BÜYÜK İHANET DÖNEMİ”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek döneminde Afyonkarahisar’ın voleybol ve basketbol takımlarının kapısına kilit vurulduğunu söyleyen Yağcı, “Sayın Mehmet Zeybek’in idaresindeki bu dönemi Afyonkarahisar’ın spor alanında yapılmış en büyük ihanet dönemi olarak görüyorum” dedi. 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin ardından başka bir hükümet modelinin ortaya çıktığını belirten Yağcı, “AK Parti hükümetinin enkaz devraldık diyebileceği  bir durum söz konusu değil. Çünkü yaklaşık 21 yıldır AK Parti olarak hükümetteler. Enteresandır ki seçimin üzerinden iki ay bile geçmeden hem akaryakıt fiyatlarına yapılan zam hem de döviz kurlarında yaşanan artış ciddi anlamda vatandaşların alım gücünü zayıflattı. Hükümet tabiri caizse emekliye zam yapmadı. Emeklinin yüzde 20 anayasal hakkı olan bir zam oranı var. Hükümet emekliye yüzde 5 oranında bir zam verdi. Bu zam oranının yanında iğneden ipliğe temel ihtiyaçlara kadar gelen KDV artışı ve diğer zamlar vatandaşı kemerleri sıkma politikasının çok üzerine götürerek, yaşanamaz bir hale getirdi. Emekli, asgari ücretli açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edildi. Aldıkları maaşlarla kıt kanaat geçinerek hayatını idame ettirmeye çalışıyorlar. Herhangi bir sosyal aktivite ve sosyal etkinliklerde bulunma durumları kalmadı. Artık araç, ev almak lüks tüketim haline geldi.” dedi.

“TMO’NUN RANDEVU SİSTEMİ BUĞDAYI ALMAMA ANLAMINA GELİYOR”

AK Parti hükümetinin yaptığı en büyük yanlışlardan bir tanesinin üretime ve üreticiye sahip çıkmaması olduğunu belirten Yağcı, “Bugün üreten insan sayısında git gide azalmalar meydana geliyor. Biz Sultandağı’na gittik. İnsanların birçoğunun kirazları ağaçlarında kalmış. Üreticilerimiz maliyeti 35-40 lira olan kirazı, 15-20 liraya ancak satabiliyorlar. Buğday ve arpada TMO randevu sistemi çıkarmış. Ama bu sistemin asıl görevi ‘Ben sizden bu buğdayı almayacağım.’ demek. Randevuyu alamayan vatandaşlarımız buğday ve arpasını TMO’ya satamıyor. Satamayınca devletten daha az ücret veren özel şirketlere ürününü satmak zorunda kalıyor. Ürün ne olursa olsun tarım alanında maliyetini karşılayamadan ürününü satan birçok çiftçimiz var.  Maalesef üretme konusunda Türkiye günden güne kan kaybediyor. Tarım demek vatan demektir. Her ülkenin anıldığı bir tarım politikası vardır. Türkiye bir buğday ülkesidir ve tarım buna dayalıdır. Çiftçisine, üreticisine sahip çıkamayan bir hükümet var. Bu durum Türkiye’nin ileride gıda konusunda yaşayabileceği ciddi sorunlara yol açtığının göstergesidir.” diye konuştu.

“MOTOKROS KONSERLERİ HALKA İÇİN ÜCRETSİZ OLMALI”

Alper Yağcı, Afyonkarahisar’da 15 yıl önce Zafer Haftası programlarının Fuar Alanında çeşitli etkinlikler ve ünlü sanatçının katıldığı ücretsiz halk konserleri ile coşkulu şekilde kutlandığını söyledi. Yağcı,“ Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Motokros organizasyonu ile birlikte gördük ki, Zafer Haftası konserleri nerdeyse Eylül ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek Motokros ile birleştirilmiş. Motokros yarışları için bilet alanlar, onun da fiyatı bugün için 350 TL civarındadır. Yani kısaca olay parası olan vatandaşların ücreti mukabili hem yarışları hem Türkiye’nin tanınmış sanatçılarını izleme fırsatı bulduğu hale getirildi. Hâlbuki sosyal belediyecilik anlayışı tüm insanlara eşit düzeyde ve mesafede hizmet edebilme anlayışıdır. Ben Afyonkarahisar Belediyesinin gerçekten dünyaya güzel bir tanıtım olan Motokors yarışlarına girişin ücretli olması yaklaşmıını doğru buluyorum. Ancak henüz çok geç kalınmadı. Belediye yönetiminden bu seneden itibaren konserlerin halkın ücretsiz izleyebileceği hale getirilmesi konusunda çalışma yapılmasını istiyorum. Aynı zamanda Afyonkarahisar Belediyesinin, Afyonkarahisar’da eskiden olduğu gibi Zafer Haftasında ki etkinlik programını devam etmesini istiyoruz. Evet, bir takım etkinlikler oluyor, ama biz eskisi gibi halk konserlerinin ve tanınmış sanatçıların bu hafta kapsamında ilimize gelip, Zafer Haftasının dolu dolu milletin katılımı ile eskisi gibi yaşanmasını istiyoruz. Malum yerel seçimler yaklaştı. Hal böyle iken, Sayın Belediye Başkanı yolları asfaltlayıp düzeltmekle tabiri caizse makyaj yaparak vatandaşa şirin gözükmekle ilgili iş ve işlemler yapıyor. Bunu yaparken, şuan ki ekonomik dar boğazda ciddi anlamda stres olmuş insanımızın eğlenebileceği bu konserleri onlara sunmalı.” şeklinde konuştu.

“BELEDİYE AFYONKARAHİSAR SPORU SAHİPSİZ BIRAKTI”

Afyonkarahisar Belediyesinin sosyal belediyecilik anlamda ki iş ve işlemlerini doğru bulmadığını söyleyen Yağcı, “Afyonkarahisar Belediyesi halktan kopuk bir belediyecilik anlayışı ortaya koydukları gibi maalesef Sayın Mehmet Zeybek’in idaresindeki bu dönemi Afyonkarahisar’ın spor alanında yapılmış en büyük ihanet dönemi olarak görüyorum. Çünkü Sayın Belediye Başkanı bu koltuğa geldiğinde Afyonkarahisar’ın Süper Lig’de olan bir voleybol takımı vardı.  Afyonkarahisar’ın Süper Lig’de olan bir basketbol takımı vardı ve yine Afyonspor’un başarılı bir futbol takımı vardı. Ama Sayın Belediye Başkanı göreve geldiği günden bugüne maalesef önce Afyonkarahisarlıların çok sempati ile baktığı ve izlemekten büyük zevk aldığı voleybol takımının kapısına kilit vurdu. Daha sonra ‘Afyonkarahisar basketbolu seviyor’ cümlesi ile artık Türkiye’ye mal olan basketbol takımını kapattı. Afyonkarahisar Basketbol takımı Süper Lig’e çıktıktan sonra Afyonkarahisar’da birçok basketbol okulu açılmış ve gençler bu okullara rağbet etmişti. Dolayıyla Basketbol Afyonkarahisar için çok büyük bir fırsattı. Yine Salih Sel Başkanın ve Yusuf Ulutürk Başkanın bin bir fedakarlıkla bir yerlere getirdiği takımı apar topar alıp belediye bünyesinde kendilerine ait bir yönetim oluşturarak aldılar ve takımı iddia ettikleri hiçbir yere getiremediler. Bugün Afyonspor’u sahipsiz bıraktılar. Sayın Valimiz başta olmak üzere Afyon’un önde gelenlerinin bir araya gelmesi ile sponsorları olan Hes İlaç Afyonsor, Hes İlaç firmasının başkanlığında takımı bir yerlere getirme çabasına girdiler. Bu gelişen noktada Afyonkarahisar’da insanlar spora bu kadar sempati ile bağlanmışken, birden spordan uzaklaşmasına sebep oldular. Şuanda sporun bütün tanıtımının yapıldığı Motorkros etkinliği bu anlamda çok başarılı bir etkinliktir. Ama bugün var yarın başka bir ilde yapılmaya karar verildiğinde olmayacak. Bu alan Afyonkarahisar için spor anlamında sürdürülebilir bir alanı değildir. Zaten ilimizde yaşayan gençlerinde yapabilecekleri bir alan değil. Maliyeti Afyonkarahisar için çok uygun olan bir spor değil ki, Sayın Zeybek göreve geldiğinde bu alana bu şekilde tepki gösteriyordu. Sonradan bütün geleceğini bu alana yatırdı. Ben spor alanında güzel işler yapacak gençler adına üzüntü duyuyorum. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Sayın Mehmet Zeybek’in Afyonkarahisar’a yapabileceği en büyük ihaneti Afyonkarahisar’da ki bu spor dallarının kapısına kilit vurması olarak görüyorum.” ifadelerini kullandı.

“İYİ PARTİ’YE ÜYE OLAN HERKES ADAY ADAYI OLABİLİR”

Alper Yağcı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 25 Ağustos 2023 tarihinde Afyonkarahisar’a gelerek bir dizi parti etkinlikleri ve çalışmalara katılacağını belirtti. Yağcı, şunları kaydetti: “Genel Başkanımız 26 Ağustos programı dolayısıyla devlet programlarının bazılarına katılım sağlayacak. Buradaki programında diğer illerinde katılım göstereceği yerel seçimlere yönelik bir takım toplantılarda yapılacak. Ama Afyon bazında Belediye Başkan aday adaylığı ile ilgili sürecin olup olmayacağıyla ilgili bir duyurumuz yok. Tabi İYİ Parti’ye üye olan ve partinin mensubu olan herkes hem Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına hem İl Genel Meclisi Üyeliğine, hem de Belediye Meclis Üyeliğine aday adayı olabilir. Partimize üye olan tüm arkadaşlarımızın yerel seçimlerde aday adayı olmaları en doğal hakkıdır. Bunula ilgili mutlaka oluşacak komisyonlar, ilçe ve il başkanlıklarımızın vereceği kararlar, genel merkezimizin en son noktada vereceği onaylar belirleyici olacak. Bağlayıcı bir şey konuşmak şuan için uygun olmayacak.” >> Şeyda YEŞİLÇAY’ın ÖZEL Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti