Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“K. Çobanlı’daki TOKİ projesinde sorun çıktı”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, K. Çobanlı bölgesinde yapılması planlanan 750 TOKİ konutu projesiyle ilgili yer sorunu yaşandığını, Hıdırlık arkasında kalan bir başka alan için TOKİ’nin çalışma yaptığını bildirdi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Sosyal Medya hesapları ve şahsi hesabı üzerinden yerel ve ulusal medya temsilcileriyle video konferans yoluyla bir araya geldi. Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Zeybek, koronovirüs tedbirleri kapsamında yapılan çalışmaların yanı sıra Belediye’nin projeleri, yapılan çalışmalar ve önümüzdeki süreçte yapılacaklara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda basın mensupları sordu, Başkan cevapladı. Toplantı sonunda basın mensuplarıyla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu aktaran Başkan Zeybek, çalışmalarında başarılar diledi. Basın mensupları ise kendilerine böyle bir toplantı imkan sunan Başkan Zeybek ve ekibine teşekkür etti.
Gazeteniz Kocatepe’den Sezer küçükkurt’un sorularını da cevaplandıran Başkan Zeybek şu bilgileri aktardı:
“ÇOK FAZLA BORCUMUZ YOK”
Sezer Küçükkurt: Siz göreve başladıktan sonra Belediye bütçesi nasıl bir durumdaydı? Görevde bir yıllık süreyi tamamladınız. Bu süre içerisinde bütçe ile ilgili ne gibi çalışmalarınız oldu? Afyonkarahisar Belediyesi’nin bütçesi ne durumdadır efendim?
Mehmet Zeybek: Göreve devir aldığımızda afakî bir borcumuz yoktu. Aşağı yukarı 45-50 milyon TL’ye yakın bir borç vardı. Bu ödenemeyecek bir borç değildi. Araç parkurlarımız yenilenmişti. Hükümetimizin 2019 yılında ciddi kriz vardı. Krizi iyi yöneterek arkadaşlarımızla beraber ciddi tasarruf tedbirleri uygulayarak yatırımlarımızı devam ettirmek şartıyla borçlarımızı da kapattık. Çok şükür şu anda maddi olarak bir borcumuz yok. Sadece aşağı yukarı 4 veya 4,5 milyon TL civarında bankalara taksitlendirilmiş vadesi olan borçlarımız var. Onun dışında elhamdülillah borcumuz kalmadı.
“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN REZERV KONUT ALANI HIDIRLIK ARKASI OLACAK. K. ÇOBANLI BÖLGESİNDEKİ ALANDA SORUN ÇIKTI
Sezer Küçükkurt: Kentsel dönüşüm çalışmalarında yeni konut rezervleri belirlediğinizi söylediniz Hıdırlığın arka tarafında. Sizin verdiğiniz bilgiler gazetelerde yer aldıktan sonra kafalarda şöyle bir soru oluştu, daha önce kentsel dönüşümle ilgili rezerv alanının Küçükçobanlı alanında oluşturulduğu, TOKİ tarafından buralarda yapılacak konutlara mevcut Mısri ve İmaret Camii çevresindeki vatandaşların tercih sonucu geçmesinden sonra buradaki binaların yıkılacağı ve kentsel dönüşümün başlayacağı söylenilmişti. Sizin açıklamalarınızla rezerv alanının Hıdırlık arkasına aktarıldığı fikri oluştu. Bu konuyu biraz açar mısınız Başkanım?
Mehmet Zeybek: Sayın Bakanımızla en son yaptığımız görüşmede bu kentsel dönüşümü de ben kendilerine ilettim. Gerçekten TOKİ iki bölgemizin de proje ihalesini yapmış. Nefis projeler çıkmış. Rezerv alanı olarak Küçükçobanlı tarafındaki araziler düşünülüyordu. Sizler de yakinen takip ediyorsunuz; daha önce 750 konutluk TOKİ bir ihaleye çıkmıştı. Hatta kuralar bile çekilmişti. Ama maalesef orası mera alanı olduğu için mera vasfından çıkaramadılar. Şu anda orada TOKİ yer arıyor. Bizim elimizde de Hıdırlığın arka kısmı yani Gökçe Mahallesinde Hazine’ye ait büyük bir rezerv alanımız var. Orası tespit edildi. Bakanımız da çok uygun gördü. Nefis bir yer dedi. İnşallah Gökçe Mahallesini yani Hıdırlığın arka kısmındaki yeri rezerve alanı olarak belirlendi. Arkadaşlarımız TOKİ yetkilileri ciddi bir çalışma yapacaklar. Tabi burada etap etap Mısri ve İmaret Camii etrafındaki yerlerde 1. etap 2. etap olarak kentsel dönüşüme tabii tutulacak.
Sezer Küçükkurt: Çekilen kuralar iptal mi oldu Başkanım?
Mehmet Zeybek: Artık o TOKİ’nin bileceği iş. Onun bizimle alakası olmadığı için onlar oralara bir yer bulacaklar.
“SPOR KULÜPLERİNİN ÖDEMELERİNDE DÜZENLEME YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ”
Sezer Küçükkurt: “Spor kulüplerimizle ilgili, Belediye kulüplerin bütçesinde oldukça büyük bir paya sahip ve yükü taşıyor. Koronavirüs’ten sonra kulüplerin bütçesinde değişiklikler olacak mı, olursa nasıl bir değişiklik olacak, sporculara ödenecek paralarda herhangi bir değişiklik söz konusu mu? Türkiye genelinde tüm kulüpler bu tür kesinti ve uygulamalara gidiyorlar.”
Mehmet Zeybek: “Sezer Bey siz de biliyorsunuz şehrimizin temsilcisi 3 spor dalında kulüplerimiz var. Futbol takımımız 2. Lig’de mücadele ediyor. Bunu AFJET Afyonspor olarak devam ettiriyoruz. Belediye olarak söz verdiğimiz bütçeyi oraya aktarmak durumundayız. Çünkü Afyonumuzu temsil ediyorlar. Gerçekten sporsever insanlarımız, hemşehrilerimiz bir hayli fazla. Voleybol takımımız 1. Lig’de bize çok fazla bir yükü olmuyor. Barınma yerlerini, sporcuların maaşlarını günü gününe ödüyoruz, sıkıntımız yok çok şükür. Yine Basketbol Süper Lig’de mücadele ediyor. Afyonumuzun gururu, belirli bir seyirci kitlesine, elit bir seyirci kitlesine ulaştı. Neredeyse maçlarının tamamında salonu dolu olarak maçlarını oynuyorlar. Buraya da gerekli maddi desteğimizi de verdik. Arkadaşlarımızın da her an yanlarında olduğumuzu kendileri de biliyorlar. İnşallah gücümüz nispetinde bu kulübümüz nezdinde devam ettirmekten yanayız. Tabi nereye kadar götürebiliriz, gücümüz nispetinde inşallah götürebildiğimiz kadar götüreceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Tabi sporculara yapılan ödemelerde indirim olur olmaz onu kulüp yöneticilerimiz oyuncularla birebir oturup istişare edeceklerdir. Çünkü 1. Lig takımları da Süper Lig takımları da aynı şekilde oyuncularla bu zor durumdan dolayı bir pazarlık safhasına giriyorlar. Bunu bizimkiler de zannederim yapacaklar.”
“BATTI-ÇIKTILARA İHTİYACA GÖRE DEVAM EDECEĞİZ”
Sezer Küçükkurt: “Daha önce şehrimize yapılan battı çıktılar olmuştu. Bunların devamı olarak Müze Kavşağı ya da Şehitler Camii Kavşağı’nda battı çıktılar yapılması gündemdeydi. Bununla ilgili bir çalışmamız olacak mı?”
Mehmet Zeybek: “Arkadaşlarımızın çalışmaları ile bazı yerlerde bir akıllı kavşak uygulamasına geçiyoruz. Gerçekten ihtiyaç var mı yok mu inceleyeceğiz, olması gereken yerlere battı çıktılarımız da yapacağız inşallah. Çünkü söz verilmiş, verilen sözü de yerine getirmeye gayret sarf edeceğiz.”
Sezer Küçükkurt: “Artık bizim size aktarmaktan sıkıldığımız, sizlerin duymaktan sıkıldığınız bir konu sokak köpekleri; hemşehrilerimizin bu konudaki sıkıntıları her seferinde sürekli artıyor. Biliyoruz ki bu konuda çok sıkıntı aktarılıyor. Bunlarla ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz başkanım.”
Mehmet Zeybek: “Sokak köpekleri, sizler de biliyorsunuz sokak hayvanlarını bizim itlaf etmek gibi bir şeyimiz yok. Zaten bu da yasak, yakalayabildiğimizi, alabildiğimizi alıp hayvan barınağımıza götürüyoruz. Hayvan barınağımız da bakımları, gerçekleştiriliyor. Veteriner hekimlerimiz olsun, Kocatepe Üniversitesi’ndeki Veteriner hocalarımız olsun, bir protokol imzaladık. Yakalayabildiklerimizin kısırlaştırma işlemini gerçekleştirdikten sonra yasa açık, sokak hayvanlarını doğal ortamlarına bırakmak zorundasınız diyor. Bu şekilde zorlayıcı bir yasa var. Bırakmak durumunda kalıyoruz. Biliyorsunuz Afyon’da ciddi bir kırmızı et üretimi var. Çevre illerden olsun, köylerden olsun, toplayıp toplayıp Afyon’a getirip bırakanları da, bırakılanları da biliyoruz. Müdahale edemiyoruz. Yasanın tanıdığı haklar çerçevede yapmamız gerekeni yapmaya gayret sarf ediyoruz.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti