Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KAAN İlk Uçuşunu Yaptı

Milli Muharip Uçak KAAN’ın bugün sabah saatlerinde ilk test uçuşunu yaptığı öğrenildi.

Milli Muharip Uçak KAAN’ın

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterinden 2030’lu yıllardan itibaren kademeli olarak devreden çıkartılması düşünülen F-16 uçaklarının yerini alması için tasarlanan ve geliştirilen Türkiye’nin Milli Muharip Uçağı KAAN bugün sabah saatlerinde ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Projede yeni nesil bir uçakta olması gereken düşük görünürlük, dâhili silah yuvası, yüksek manevra kabiliyeti, artırılmış durumsal farkındalık ve sensör füzyonu gibi teknoloji alanlarındaki kazanılacak kabiliyetlerle Türkiye; dünyada ABD, Rusya, Çin vb. 5’inci nesil bir muharip uçağı üretebilecek altyapı ve teknolojiye sahip sınırlı sayıdaki ülkeler arasında yerini alacak.

5’inci nesil çok rollü savaş uçağı olan KAAN, hem hava-hava, hem de hava-yer muharebelerinin gereksinimleri için üstün kabiliyetler sağlamaktadır. Türk Havacılık Uzay Sanayii’nin, yüksek hayatta kalma kabiliyetine haiz, güçlü ve atik platformu KAAN; sahip olduğu akıllı ve güçlü savaş kabiliyetleri ile tam bir savaşçı.

KAAN üstün hava hâkimiyetini: Yeni Silahlarla Arttırılmış Havadan Havaya Muharebe Menzili, Yüksek/Süpersonik Hızda Dahili Silah Yuvalarından Hassas ve Tam Vuruş, Yapay Zekâ ve Nöral Ağ Desteğiyle Arttırılmış Muharebe Gücü ile sağlamakta.

KAAN İlk Uçuşunu Yaptı

TEKNİK ÖZELLİKLER

Boyutlar/Ağırlık

Kanat Açıklığı

14 m

(46 ft)

 

Uzunluk

21 m

(69 ft)

 

Yükseklik

6 m

(20 ft)

 

Performans

 

Itki

2x 29.000 lb

Azami Hız

1,8 Mach

Servis Tavanı

55.000 ft

Pozitif / Negatif G Limiti

+9g / 3,5g

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti